Στην διάρκεια του EURO, η πρώτη σκέψη που κάναμε ήταν «μακάρι να ζήσει». Όταν μία ώρα αργότερα επισκέφτηκε την κλινική και έδωσε σημάδια ζωής, στέλνοντας και μήνυμα πως είναι καλά, είπαμε «ευτυχώς που όλα πήγαν καλά».
Ο Έρικσεν όμως δεν ήταν ικανοποιημένος με τις αντιδράσεις του κοινού. Ναι, έλαβε απεριόριστη στήριξη, ναι, έγινε ένας από τους πιο συμπαθείς ποδοσφαιριστές, καθώς η ιστορία του δεν θα ξεχαστεί ποτέ, όμως ο ίδιος ήθελε να συνεχίσει να κάνει το χόμπι του… επάγγελμα.
Ήθελε να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο. Στο άκουσμα της είδησης πως επιστρέφει, άπαντες θεωρήσαμε πως κάνει λάθος. Όμως αντικειμενικά, ποιος γιατρός που γνωρίζει καλά την δουλειά του, θα έδινε άδεια για κάτι που ήταν επίφοβο; Κανένας. Συνεπώς, η υγεία του Έρικσεν είχε επανέλθει πλήρως και ο ίδιος ήθελε να επανέλθει άμεσα σε αυτό το διάλλειμα που έκανε από την ζωή.
Ξεκίνησε προπονήσεις, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Μπρέντφορντ και επέστρεψε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Δανίας. Κατέγραψε την πρώτη του συμμετοχή, σκόραρε στην επάνοδό του και λίγες ημέρες μετά βρήκε δίχτυα στο ίδιο γήπεδο που πήγε να τον «λυγίσει». Ο Έρικσεν έχει τεράστια δύναμη ψυχής και κατάφερε να σηκώσει στο πόδι όλο το στάδιο, αλλά για διαφορετικό λόγο.
Τότε, τους έκανε όλους να τρομάξουν. Τώρα, έπρεπε να τον χειροκροτήσουν για το μεγαλείο που τον διακατέχει. Οι νίκες στα φιλικά δεν είχαν ιδιαίτερη σημασία και προφανώς δεν συγκρίνονται με τον «τελικό» που έδωσε για την ζωή του.
Πώς όμως ξαναέγινε σημαντικός; Πώς άφησε τόσο γρήγορα πίσω του την περιπέτεια του καλοκαιριού; Άγνωστο… Κέρδισε την θέση του στις «μέλισσες», μετρά πλέον επτά ματς ως βασικός και βρίσκεται πραγματικά σε εντυπωσιακή κατάσταση.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η Μπρέντφορντ μετρά έξι νίκες χωρίς αυτόν σε 28 ματς και 5 με αυτόν στο αρχικό σχήμα, σε επτά αναμετρήσεις. Η πρώτη του ήττα ως βασικός, ήρθε μόλις… χθες, από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου και πάλι αποτέλεσε τη μόνιμη πηγή κινδύνου.
Είναι απαραίτητος για την ομάδα του Τόμας Φρανκ, αλλά το μεγαλύτερο κέρδος του Έρικσεν είναι πως το μεταγραφικό ενδιαφέρον που επικρατεί γύρω από το όνομά του, το κέρδισε μόνος του.
Δεν θα τον διατηρούσε η Μπρέντφορντ αν δεν το άξιζε και δεν θα επιδίωκε την επιστροφή του η Τότεναμ, αν οι εμφανίσεις του δεν ήταν αντάξιες της δυναμικής των «spurs». Αυτό είναι και το μεγαλύτερο κέρδος του Έρικσεν. Δεν τον λυπούνται και τον αντιμετωπίζουν με συμπόνια, αλλά τον φοβούνται και θέλουν να τον πάρουν μαζί τους.
Σημειώστε πως όλα αυτά έγιναν σε διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Και κάπως έτσι, ο Έρικσεν θα παρευρεθεί και στο Μουντιάλ του Κατάρ, δίχως να ξέρουμε ακόμη ποιον σύλλογο θα εκπροσωπεί…