Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Σήκωσέ το! Ο ΠΑΟΚ διέλυσε τον ΠΑΟ και πάει για φιέστα στο Βικελίδης (vid)

 Ο Δικέφαλος του Βορρά διέλυσε τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και ετοιμάζεται για φιέστα... τίτλου στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στην έδρα του Άρη.

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Ένα βήμα πριν το φετινό πρωτάθλημα είναι ο Δικέφαλος του Βορρά που νίκησε με 4-1 τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, με δύο γκολ του Ζίβκοβιτς και από ένα του Τάισον και Βιεϊρίνια, μείωσε για το Τριφύλλι ο Γερεμέγεφ, και σε συνδυασμό με τη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ ανέβηκε στην

κορυφή της βαθμολογίας μια στροφή πριν το τέλος των play off. Το σύνολο του Λουτσέσκου είχε ευκαιρίες και για άλλα γκολ, με τους Τόμας και Μπάμπα να σημαδεύουν το δοκάρι του Λοντίγκιν και πλέον την Κυριακή (19/4) καλούνται να πάρουν τη νίκη στην έδρα του Άρη για να κατακτήσουν τον τίτλο. Την ίδια στιγμή το Τριφύλλι εμφανίστηκε για ακόμα μια φορά νωθρό, κάτι που έφερε την τρίτη ήττα στα τελευταία ισάριθμα παιχνίδια και θέλει μόνο νίκη επί των Ερυθρόλευκων στη Λεωφόρο για να μην τερματίσει στην τέταρτη θέση θέτοντας σε κίνδυνο τη ευρωπαϊκή του έξοδο.

Το ματς:

Το ντέρμπι της Τούμπας θα ξεκινήσει με τον Δικέφαλο του Βορρά να χάνει τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με το… καλημέρα μιας και μόλις στο 2’ ο Τόμας θα βρεθεί σε θέση βολής μέσα στην περιοχή των Πρασίνων, όμως το πλασέ του θα σταματήσει στο κάθετο δοκάρι του Λοντίγκιν. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν μπει πολύ πιο πιεστικά και αναζητούσαν το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα, με τους Πράσινους όσο περνούσε η ώρα να κρατάνε την μπάλα και να προσπαθούν να παγώσουν τον ρυθμό της αναμέτρησης. Oι παίκτες του Τερίμ μετά το πρώτο δεκάλεπτο είχαν την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να μπορούν να απειλήσουν της εστία του Κοτάρσκι, την ίδια στιγμή που φαινόταν ότι ο στόχος του ΠΑΟΚ ήταν να χτυπήσει τους αντιπάλους του στην κόντρα, όπως και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στη Λεωφόρο.

Στο 19’ ο Δικέφαλος του Βορρά θα έχει ακόμα μια καλή στιγμή, με τον Κωνσταντέλια, που είχε περάσει ελάχιστα πριν στον αγώνα, να κάνει το σουτ, αλλά τον Λοντίγκιν να μπλοκάρει. Τρία λεπτά μετά θα έρθει η πρώτη υποψία φάσης για τους Πράσινους, με τον Κώτσιρα να βγάζει πολύ ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, αλλά τον Κοτάρσκι να διώχνει πριν μπορέσει ο Σπόραρ να απειλήσει. Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να κυκλοφορεί καλά την μπάλα, παρά το γεγονός ότι ο Μπακασέτας ήταν εκτός αγώνα, όμως εξακολουθούσε να μην μπορεί να έχει τελική προσπάθεια και τον Δικέφαλο του Βορρά να είναι τελικά αυτός που θα πάρει το προβάδισμα! Στο 37’ ο Πέρεθ θα κάνει τραγικό λάθος, με τον Κωνσταντέλια να κλέβει την μπάλα, να πασάρει στον Τάισον και τον Βραζιλιάνο με κοντινό πλασέ να κάνει το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο θα ξεκινήσει με την ίδια εικόνα, με τους Πράσινους να έχουν την κατοχή της μπάλας, αλλά τους γηπεδούχους να πιέζουν ψηλά και να αμύνονται σωστά θέλοντας να παίξουν στον χώρο. Την ίδια στιγμή πάντως και οι δύο ομάδες είχαν εμφανιστεί αρκετά νευρικές, κάνοντας αρκετά λάθη, κάτι που δεν επέτρεπε να υπάρχει καλός ρυθμός στην αναμέτρηση. Στο 61’ ο ΠΑΟΚ θα «ακουμπήσει» και δεύτερο γκολ, όταν ο Μπάμπα θα πιάσει ένα φοβερό σουτ, έξω από την  περιοχή, αλλά την μπάλα να σταματάει και πάλι στο δοκάρι του Λοντίγκιν. Η πρώτη τεράστια ευκαιρία για το Τριφύλλι θα έρθει στη συνέχεια της φάσης με πρωταγωνιστή τον Σπόραρ.

Πιο συγκεκριμένα στο 62’ ο Μαντσίνι θα κάνει εκπληκτική ενέργεια και θα βρει με κάθετη τον Σλοβένο επιθετικό, που θα πλασάρει μόνος του απέναντι από τον Κοτάρσκι, αλλά τον Κροάτη τερματοφύλακα να κάνει μια απίστευτη απόκρουση με το πόδι και να διώχνει σε κόρνερ κρατώντας το 1-0 για την ομάδα του. Στο 70’ μετά από γέμισμα του Ότο, ο Σαμάτα θα βρεθεί στο έδαφος, μέσα στην μεγάλη περιοχή, με τον Γεντβάι να τον ανατρέπει και τον διαιτητή της αναμέτρησης να καταλογίζει το πέναλτι. Την εκτέλεση θα αναλάβει ο Ζίβκοβιτς που θα πλασάρει σωστά, θα νικήσει τον Λοντίγκιν και θα κάνει το 2-0 για τον ΠΑΟΚ, με την Τούμπα να… φλέγεται. Οι Πράσινοι θα δώσουν άλλη μορφή στο παιχνίδι, μιας και στο 78' μετά από σέντρα στου Μλάντένοβιτς ο Γερεμέγεφ θα κερδίσει τους πάντες στον αέρα και με κεφαλιά θα μειώσει σε 2-1.

Μετά το γκολ του Σουηδού οι ποδοσφαιριστές του Τερίμ θα πιέσουν για να φτάσουν στην ισοφάριση, μιας και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός, την ίδια στιγμή, κέρδιζε την ΑΕΚ τους έφερνε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Στο 88' ο Λοντίγκιν θα κάνει την επέμβαση του αγώνα, όταν μετά από σέντρα του Ζίβκοβιτς ο Σβαμπ θα πιάσει κεφαλιά μόνος του, με τον Ρώσο τερματοφύλακα να αποκρούει εκπληκτικά κρατώντας το 2-1, όμως ένα λεπτό μετά ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να βρει δίχτυα για τρίτη φορά. Μετά από εξαιρετική πάσα ο Βιεϊρίνια θα μπει στην περιοχή και με σουτ θα κάνει το 3-1, κλειδώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη νίκη της ομάδας του. Το πάρτι του Δικεφάλου δεν σταματήσει εκεί μιας και στο 90+2' μετά από γύρισμα του Ότο και κακή απομάκρυνση των αμυντικών του Παναθηναϊκού ο Ζίβκοβιτς από κοντά θα κάνει το 4-1 που θα είναι και το τελικό σκορ.

Σκόρερ: 37’ Τάισον, 72', 90+2' Ζίβκοβιτς (πεν), 89' Βιεϊρίνια - 78' Γερεμέγεφ

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (81' Σβαμπ), Μουργκ (19’ Κωνσνταντέλιας), Τάισον (66’ Ζίβκοβιτς), Ντεσπόντοφ (81' Βιεϊρίνια), Τόμας (66’ Σαμάτα).

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (67’ Μλαντένοβιτς), Γεντβάι, Πέρεθ, Τσέριν, Αράο, Μπακασέτας (67' Γερεμέγεφ), Μπερνάρ (85' Βιλένα), Μαντσίνι (67’ Βαγιαννίδης), Σπόραρ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου