Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Γαλλία: Πέθανε σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα» (βίντεο)

 

Η πρώτη μεταμόσχευση στο πρόσωπο του Jérôme Hamon πραγματοποιήθηκε το 2010 ενώ το 2018 υποβλήθηκε σε δεύτερη μεταμόσχευση.

Πέθανε σε ηλικία 49 ετών ο Jérôme Hamon, «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα». Εξαιτίας μιας σπάνιας γενετικής ασθένειας, της νευροϊνωμάτωσης, ο Hamon από την Γαλλία έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο, που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο.

Η πρώτη μεταμόσχευση στο πρόσωπο του Jérôme Hamon

πραγματοποιήθηκε το 2010 ενώ το 2018 υποβλήθηκε σε δεύτερη μεταμόσχευση. «Απεβίωσε. Ήταν εξαντλημένος προς το τέλος, «έφυγε» εδώ και μία εβδομάδα, επικοινωνούσα μαζί του με μηνύματα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Frank Zal, φίλος της οικογένειας και διδάκτωρ θαλάσσιας βιολογίας.

Ο ίδιος ανέφερε για την ψυχική δύναμη του 49χρονου άνδρα: «Θα ήθελα να μιλήσω για το σθένος του Jérôme, τον ρωτούσα πώς μπορούσε να υπομένει όλα αυτά. Είμαι πολύ συγκινημένος».

Η πρώτη μεταμόσχευση στο πρόσωπο του Hamon πραγματοποιήθηκε το 2010 στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο «Henri Mondor» στο προάστιο Créteil, νοτιοανατολικά του Παρισιού από τον πλαστικό χειρουργό καθηγητή Laurent Lantieri, αναφέρει το BFMTV.

Το 2018 έγινε η δεύτερη μεταμόσχευση από τον ίδιο γιατρό, αυτή τη φορά στο νοσοκομείο «Georges-Pompidou» στο Παρίσι. Ο Hamon έπασχε από νευροϊνωμάτωση τύπου 1, μια γενετική ασθένεια που επιφέρει δυσμορφία στο πρόσωπο.


https://www.huffingtonpost.gr/entry/yallia-pethane-se-elikia-49-eton-o-anthropos-me-ta-tria-prosopa-vinteo_gr_6625330ee4b0bf7f0138c232 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου