Οταν το σάντουιτς είναι έτοιμο, κόβεται διαγωνίως και στην κόψη κάθε μισού περιχύνεται άλλη μια στρώση βρώσιμου χρυσού.
Από το 2014, το πιο ακριβό σάντουιτς του κόσμου σερβίρεται στο «Serendipity3» της Νέας Υόρκης αντί του ποσού των 214 δολαρίων (περίπου 196 ευρώ).
Το σάντουιτς αυτό είναι και με τη βούλα των Βραβείων Γκίνες το πιο
ακριβό του κόσμου. Τα υλικά του δεν είναι τυχαία. Ξεκινάμε από το
γαλλικό ψωμί που φτιάχνεται ειδικά με σαμπάνια Dom Perignon και στο
εσωτερικό του έχει βρώσιμες νιφάδες χρυσού.
Κάθε σάντουιτς περιέχει περίπου 225 γραμμάρια του σπάνιου τυριού
caciocavallo podolico, το οποίο στη λιανική πωλείται περίπου 50 ευρώ το
μισό κιλό. Μόνο 25.000 αγελάδες στον κόσμο παράγουν το γάλα που
χρησιμοποιείται για να φτιαχτεί αυτό το τυρί και η περίοδος του
αρμέγματός τους διαρκεί μόλις δύο μήνες κάθε χρόνο.
Στο εσωτερικό του, το ψωμί αλείφεται με βούτυρο και λάδι λευκής
τρούφας – αναμεμειγμένα φυσικά και αυτά με νιφάδες χρυσού – προτού
ψηθεί.
Οταν το σάντουιτς είναι έτοιμο, κόβεται διαγωνίως και στην κόψη κάθε μισού περιχύνεται άλλη μια στρώση βρώσιμου χρυσού.
Φυσικά, το πιο ακριβό σάντουιτς του κόσμου δεν θα μπορούσε να έχει
μια απλή κέτσαπ στο πλάι. Αντίθετα, θα το βουτήξετε σε μπισκ από ντομάτα
και αστακό Νότιας Αφρικής.
«Οταν μας έρχεται παραγγελία για το συγκεκριμένο σάντουιτς,
επικοινωνούμε αμέσως με τους προμηθευτές μας για να μας στείλουν
αεροπορικώς τα υλικά. Ο αρτοποιός μας φτιάχνει το ψωμί και η διαδικασία
προχωράει αμέσως», δηλώνει ο διευθυντής δημιουργικού τμήματος του
Serendipity3.
Οσον αφορά στη γεύση; Σύμφωνα με δημοσιογράφο του CNBC, γενικά είναι
ένα νόστιμο σάντουιτς. Ο χρυσός δεν προσθέτει και πολλά στη νοστιμιά,
αλλά αυτό που ξεχωρίζει είναι το πανάκριβο και πεντανόστιμο τυρί.
Αξίζει τα λεφτά του ενώ μπορείτε να φτιάξετε ένα σάντουιτς με τυρί
στο σπίτι σας για λιγότερο από το 1/10 της τιμής; Η απάντηση είναι
μάλλον όχι.
Πηγή: Καθημερινή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου