Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Ο πατέρας του Κιέζα κάνει κάτι που θα έπρεπε να κάνουν όλοι

Ο πατέρας του Κιέζα κάνει κάτι που θα έπρεπε να κάνουν όλοι 

Ο άσος της Γιουβέντους και της Ιταλίας έχει την τέλεια καθοδήγηση

Ο Φεντερίκο Κιέζα είναι ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του ιταλικού ποδοσφαίρου, έχοντας την τύχη να τον βοηθάει ο…

τέλειος πατέρας του.

Πριν λίγα 24ωρα ήταν αυτός που ξεμπλόκαρε το ματς με την Αυστρία μπαίνοντας ως αλλαγή. Ετσι, έκανε και ένα ρεκόρ, αφού για πρώτη φορά πατέρας και γιος έχουν σκοράρει σε Euro. Και το έκαναν, παρεμπιπτόντως, στην Αγγλία και οι δύο. Κόντρα στους Αυστριακούς ο Φεντερίκο το 2021, κόντρα στους Τσέχους ο Ενρίκο το 1996. Τότε, η Ιταλία δεν προχώρησε στη διοργάνωση. Τώρα είναι ήδη στους «8» και βλέπουμε.

Το θέμα μας, όμως, δεν είναι η πορεία της ομάδας του Ρομπέρτο Μαντσίνι, αλλά αυτή του Κιέζα. Και είναι συνεχώς ανοδική. Η πρώτη του χρονιά στη Γιουβέντους ήταν πολύ καλή και δείχνει να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό στο Euro. Φυσικό είναι, επομένως, ο νεαρός Ιταλός άσος να αποθεώνεται από τους συμπατριώτες του και τον διεθνή Τύπο. Προφανώς, βέβαια, θα έρθουν και άσχημες εμφανίσεις κάποια στιγμή, αλλά κι αυτό θα το διαχειριστεί τέλεια.

Τεράστιο ρόλο σε αυτό, τεράστιο ρόλο στην πορεία της καριέρας του Κιέζα, παίζει ο πατέρας του. Οχι μόνο με τις συμβουλές που του δίνει, αλλά και με τη σιωπή του. Ο Φεντερίκο εδώ και ένα χρόνο είναι παίκτης της Γιουβέντους. Εδώ και δύο μέρες είναι σε πρώτο πλάνο και στο Euro. Διάβασε κανείς καμία δήλωση του Ενρίκο; Οχι. Τίποτα. Σιωπή. Ούτε ένα αποθεωτικό σχόλιο για τον γιο του. Οπως δεν υπήρξε και καμία κριτική από πλευράς του προς τον Αντρέα Πίρλο ή τον Μαντσίνι όταν άφηναν τον γιο του στον πάγκο.

Το σχόλιο που τα είπε όλα

Για να καταλάβει κανείς πόσο σημαντικό είναι αυτό, ας κάνει μια σύγκριση με άλλες περιπτώσεις.

«Η αδερφή του CR7. Η μαμά του Ραμπιό. Τα αδέρφια του Ντιμπάλα. Ο γιος του Πίρλο. Η γυναίκα του Μπονούτσι. Η Γουάντα με τον Ικάρντι και πόσες άλλες περιπτώσεις… Αντιθέτως, ο Ενρίκο Κιέζα, ο πατέρας του Φεντερίκο, ο μοναδικός που μπορεί να μιλήσει για ποδόσφαιρο, ήταν και παραμένει πάντα σιωπηλός και μακριά από τα φώτα. Και μας χάρισε ένα παιδί που είναι ήδη άντρας», έγραψε ένας Ιταλός στο Twitter και σάρωσε στα like.

Γιατί; Επειδή είναι η αλήθεια. Επειδή σε μια εποχή που ο κάθε γονιός ή σύζυγος ή συγγενής γενικά θεωρεί απαραίτητο το να κάνει δηλώσεις για να υπερασπιστεί τον άνθρωπό του κράζοντας τον προπονητή ή την ομάδα, ο Ενρίκο Κιέζα, ένας πρώην παικταράς που θα μπορούσε να μιλήσει και να αναλύσει κάθε κατάσταση, προτιμάει τη σιωπή. Και το να λέει στον γιο του -και όχι σε όλους τους άλλους- αυτά που πρέπει να του πει.

Διαβάστε στο italians.gr

Εθνική Ιταλίας: Αυτός είναι ο λόγος που φωνάζουν τόσο δυνατά στον εθνικό ύμνο

ΦΩΤΟ: Η καρδιά του Σέρχιο Ράμος ανήκει στην εθνική Ιταλίας

Εθνική Ιταλίας: Ο σκόρερ που πριν έξι χρόνια πήρε μεταγραφή με 20.000 ευρώ

Πηγή φωτογραφίας: Επίσημος λογαριασμός της εθνικής Ιταλίας στο Twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου