Οι πράξεις του προέδρου της Φιορεντίνα που κοντράρονται με τα λόγια του
Οι οπαδοί της Φιορεντίνα είναι έξαλλοι με τον Ντούσαν Βλάχοβιτς λόγω της μεταγραφής του στη Γιουβέντους, χωρίς να ξεχνάνε και τον Ρόκο Κομίσο.
Οτι θα υπήρχαν αντιδράσεις από την πλευρά των τιφόζι των Βιόλα
προς τον Σέρβο φορ, ήταν δεδομένο. Και ήρθαν μέσω των πανό που κρέμασαν όταν έγιναν γνωστά τα νέα. Η πώληση του Βλάχοβιτς στους Μπιανκονέρι, όμως, δεν είναι ένα… μεμονωμένο γεγονός. Δεν είναι κάτι που είχε να συμβεί δεκαετίες. Το να δώσει, δηλαδή, η Φιορεντίνα παίκτη στους Τορινέζους. Είναι κάτι που είχε γίνει και πέρυσι με τον Φεντερίκο Κιέζα, οπότε υπήρξαν και τα πρώτα σχόλια κατά του Κομίσο. Κατά του ανθρώπου που αγόρασε το κλαμπ από τους Ντιέγκο και Αντρέα Ντέλα Βάλε. Κατά του ανθρώπου που έχει ενδιαφέρον όχι μόνο λόγω της διάθεσής του να επενδύσει. Κάτι που αποδεικνύεται και από τις εργασίες για το νέο προπονητικό κέντρο ή την επιθυμία για νέο γήπεδο.Ο Κομίσο έχει ενδιαφέρον ως περίπτωση λόγω και της περίεργης σχέσης του με τη Γιουβέντους. Την ομάδα που υποστήριζε από μικρό παιδί. Αυτό, φυσικά, δεν το ήξεραν όλοι ανέκαθεν, διότι πολύ απλά δεν ήξεραν όλοι τον Ρόκο. Το όνομά του ακούστηκε σε όλους για πρώτη φορά το 2017, όταν εξέφρασε ενδιαφέρον για τις μετοχές της Μίλαν. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τελικά, πούλησε στους Κινέζους, αλλά το ιταλικό ποδόσφαιρο άρχισε να μαθαίνει τον Κομίσο. Και το πρώτο πράγμα που έμαθε, ήταν ότι πρόκειται για έναν οπαδό της Γιουβέντους. Ο Ιταλός επιχειρηματίας, μετανάστης στις ΗΠΑ από τα 12 του χρόνια, αγαπούσε τους Μπιανκονέρι από πιτσιρικάς. Και αφού τους αγαπούσε, θέλησε να επενδύσει σε αυτούς μέρος των χρημάτων του.
Η αδιαφορία που δεν ξεπέρασε ποτέ…
Πώς θα το έκανε αυτό; Αγοράζοντας μέρος των μετοχών του κλαμπ. Ο Κομίσο εξέφρασε αυτή την επιθυμία το 2015 και το 2016. Επιθυμία που δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα, αν και δεν άκουσε ποτέ «όχι» από τους Ανιέλι. Ακουσε κάτι χειρότερο: Τη σιωπή τους. Για τους δικούς τους λόγους, οι Αντρέα Ανιέλι και Τζον Ελκαν επέλεξαν να μην του απαντήσουν καν. Δεν επικοινώνησαν τηλεφωνικά, δεν δέχθηκαν να τον συναντήσουν. Αυτό το είχε παραδεχθεί ο ίδιος ο Κομίσο, όταν το καλοκαίρι του 2019 αγόρασε τις μετοχές της Φιορεντίνα. Και καθώς το παραδεχόταν, συμπλήρωνε ότι ήταν κάτι που τον ενόχλησε πάρα πολύ. Λογικό. Και το έδειξε.
Οταν, για παράδειγμα, μετά από ένα Γιουβέντους – Φιορεντίνα είχε παράπονα από τη διαιτησία, τη σεζόν 2019-20, έκανε δηλώσεις έξαλλος. Οι Ιταλοί υποστηρίζουν ότι αν ήταν άλλος ο αντίπαλος εκείνη την ημέρα, δεν θα μιλούσε. Κόντρα στη Γιούβε, όμως, ήθελε από την πρώτη στιγμή να κάνει θόρυβο. Είτε με δηλώσεις για τη διαιτησία, είτε με το «δεν μιλάω με υπαλλήλους», που είχε πει για τον Πάβελ Νέντβεντ. Και το είχε πει εκείνη την ημέρα, όταν είχε βγει να απαντήσει ο αντιπρόεδρος των Τορινέζων. «Εγώ θα μιλήσω μόνο με τον Ανιέλι, όχι με υπαλλήλους του», ήταν τα λόγια του.
Από Γιουβεντίνος… αντι-Γιουβεντίνος
Από εκείνη την ημέρα λοιπόν, ο Ρόκο έψαχνε την παραμικρή αφορμή για… να την πει στη Γιούβε. Ή στα αφεντικά της. Η νέα γενιά των Ανιέλι έχει βρεθεί αρκετές φορές στο στόχαστρο, διαχωρίζοντάς τους από τους Τζάνι και Ουμπέρτο. Και όταν τελικά έδωσε τον Κιέζα στους Μπιανκονέρι, έδωσε παράλληλα και μια υπόσχεση. Μια δέσμευση: «Ποτέ ξανά δουλειά με αυτούς». Ετσι, σε όλη τη διάρκεια της περσινής σεζόν έκανε συχνά-πυκνά αναφορές στην υπόθεση Κιέζα, κατηγορώντας τόσο τον παίκτη για τη συμπεριφορά του όσο και τη διοίκηση της Γιουβέντους.
Από την αρχή της φετινής σεζόν, όπως έχει μεταφέρει το italians.gr, έχει κάνει δηλώσεις κατά των Τορινέζων σε περισσότερες από μία περιπτώσεις. Πριν λίγες εβδομάδες, μάλιστα, το έκανε μέσω των Financial Times. Εκεί όπου δήλωσε ότι «αν γινόταν στις ΗΠΑ η έρευνα που γίνεται στην Ιταλία για την υπόθεση plusvalenza, η Γιουβέντους θα είχε μεγάλο πρόβλημα. Για την ακρίβεια η διοίκησή της. Οι υπόλοιποι μέτοχοι θα ξεσηκώνονταν εναντίον αυτών των… mother fuckers». Ακριβώς αυτή ήταν η φράση του, ο χαρακτηρισμός που έκανε.
Του… αποπλήρωσαν την αγορά της Φιορεντίνα
Αποτέλεσμα; Λίγες εβδομάδες μετά τους δίνει και τον Βλάχοβιτς, μετά τον Κιέζα. Καθαρά οικονομικά, καλά κάνει. Λειτουργεί ως επιχειρηματίας. Το καλοκαίρι θα ήταν με την πλάτη στον τοίχο, θα έπαιρνε τα μισά. Τώρα πήρε όσα περισσότερα μπορούσε. Οσα ήθελε εξαρχής, βασικά. Και δεν έχει μιλήσει καθόλου, να κάνει μια δήλωση, ένα σχόλιο. Ισως επειδή καταλαβαίνει κι αυτός, πλέον, ότι δεν υπάρχει λόγος να το κάνει. Οχι, όταν στη συνέχεια δίνει εκεί τους καλύτερους παίκτες του, τέλος πάντων.
Γιατί αυτό είναι -και μάλλον είναι το μοναδικό- που ενοχλεί τους οπαδούς της Φιορεντίνα στον Κομίσο. Αυτό είναι που προκαλεί διάφορα σχόλια, προς το ειρωνικό, στα ιταλικά ΜΜΕ. Το γεγονός ότι οι πράξεις δεν συμβαδίζουν με τα λόγια. Το γεγονός ότι βγαίνει δημοσίως να κράξει τη Γιούβε ή τους Ανιέλι, αλλά μετά κάνει δουλειές μαζί τους. Για την ακρίβεια, κάνει τις καλύτερες δουλειές. Από Κιέζα και Βλάχοβιτς θα πάρει, συνολικά, κοντά στα 135 εκατ. ευρώ. Σχεδόν όσα έβαλε για να αγοράσει τη Φιορεντίνα (150 εκατ. ευρώ) δηλαδή…
Διαβάστε τα νέα της Φιορεντίνα στο italians.gr
Πηγή φωτογραφίας: Επίσημος λογαριασμός της Φιορεντίνα στο Twitter
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου