Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Από το «ζωής ή θανάτου» στο… «ένα σπίτι δεν χτίζεται σε μια μέρα»!

 

Στις 14 Ιουλίου από το Άπελντοορν της Ολλανδίας η απεσταλμένη του SDNA Ελένη Μπούντου μεταφέρει το ρεπορτάζ και τη σκηνή που ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρουσίασε στους παίκτες του ΠΑΟΚ

τον  Μπράντον Τόμας.

«Θα ήθελα να σας συστήσω τον Τόμας, που θα είναι ο νέος σας συμπαίκτης. Από εδώ και πέρα ξεκινά η κανονική σεζόν, με τα επίσημα παιχνίδια για τα προκριματικά του Conference League. Είναι παιχνίδια ζωής και θανάτου» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Ρουμάνου τεχνικού.

Δεκατέσσερα βράδια αργότερα, στις 28 Ιουλίου, ο ΠΑΟΚ γνώρισε ταπεινωτικό αποκλεισμό. Το «ταπεινωτικό» έχει να κάνει με το γεγονός ότι σε κανένα σημείο των δύο αγώνων απέναντι στη Λέφσκι δεν έδειξε ικανός όχι να την αποκλείσει αλλά έστω να την… κοντράρει. Μια εικόνα θλίψης από ομάδα η οποία έκανε, πριν από λίγους μήνες, εξαιρετική πορεία στο Conference League.

Το ίδιο βράδυ ο Ραζβάν Λουτσέσκου άλλαξε το… δίσκο στο πικάπ. «Όταν παίρνεις απόφαση για rebuild, ίσως παρουσιάζονται προβλήματα, όπως σήμερα. Πρέπει να ξέρουμε πώς να το ξεπεράσουμε και να πετύχουμε άλλους στόχους. Ένα σπίτι δεν χτίζεται σε μια μέρα, έχουμε να διαχειριστούμε συναισθήματα και καταστάσεις».

Θα μου πείτε «Και τι να έλεγε; Να πετούσε το κλειδί του μαγαζιού στη θάλασσα και να το έκλεινε;»

Εγώ λέω πως είναι ώρα ΚΑΙ ο Λουτσέσκου ΚΑΙ ο Μπότο να πούνε την ΑΛΗΘΕΙΑ. Πρωτίστως φυσικά στον κόσμο του Δικεφάλου. Τι… ακριβώς ΠΑΟΚ έφτιαξαν;

Τι είχαν στο μυαλό τους όταν έκαναν τις μεταγραφές γνωρίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ θα παίξει σε λίγες μέρες παιχνίδια «ζωής ή θανάτου» όπως ο ίδιος ο προπονητής τα χαρακτήρισε; Γιατί δεν είπε ΤΟΤΕ ο κόουτς του Δικεφάλου στον κόσμο την αλήθεια; Δηλαδή γιατί δεν τους είπε «Πρέπει να κάνετε υπομονή και να είστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο»; Γιατί δεν τους είπαν, προπονητής και τεχνικός διευθυντής τι… σόι νέο σπίτι χτίζεται όταν στη ρεβάνς του 2-0, στον υποτιθέμενο «τελικό των τελικών», ο ΠΑΟΚ δεν έκανε ούτε φάση σε ένα ημίχρονο, έπαιξε με σέντερ φορ έναν καλό παίκτη ο οποίος όμως είναι εξτρέμ, πρόσφερε πάλι «δώρο» ένα γκολ στον αντίπαλο και τελείωσε το ματς με 9 αφού καθαρό μυαλό στο χορτάρι δεν υπήρξε ποτέ από τους παίκτες του.

Που ακριβώς πρέπει να «στηριχθεί» ο ΠΑΟΚτσής με αυτά που είδε για το «νέο σπίτι που χτίζεται» και από πού μπορεί να πηγάζει η αισιοδοξία του;

Προφανώς μια ομάδα η οποία έχει κάνει περισσότερες από 10 μεταγραφές χρειάζεται χρόνο, όπως είπαμε και στο προηγούμενο κείμενό μας, για να κριθεί. Ταυτόχρονα και αυτογνωσία για την μεγάλη ανηφοριά που έχει να ανέβει.

Πρέπει όμως «κάτι να δείχνει» διάολε. «Κάτι». Και ο ΠΑΟΚ που παρουσίασαν ο Λουτσέσκου και ο Μπότο κόντρα στη Λέφσκι, όχι σε κάποιο μεγαθήριο, ήταν για τουλάχιστον τρία ημίχρονα «κάτι σαν ομάδα». Η οποία πρόσφερε «δώρα» λες και ήταν πρωτοχρονιά, είχε τρομερό πρόβλημα στη δημιουργία, όσο για την επίθεση… άστο καλύτερα. Ψάχνεις ευκαιρία με το κυάλι.

Ο Λουτσέσκου έχει αποθεωθεί πολλάκις (και από τον υπογράφοντα) για τις τεχνικές του δυνατότητες. Όμως στις τοποθετήσεις του έχει «θέμα». Καλό είναι λοιπόν κάποια στιγμή να μας πει τι είχε στο μυαλό του όταν μιλώντας στους παίκτες του έλεγε για ματς «ζωής ή θανάτου». Γιατί τέτοια αντιμετώπιση των δύο αγώνων με τη Λέφσκι εμείς δεν είδαμε από τον ανύπαρκτο ΠΑΟΚ που παρουσίασε.

ΥΓ1: Το έγραψε σωστά χθες το SDNA. Όταν ο πρωταθλητής και ο δευτεραθλητής Ελλάδος αποκλείονται στα τέλη Ιουλίου (πόσο μάλλον ο δεύτερος που δεν έχει άλλη ευκαιρία, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό ο οποίος ελπίζει στο Europa) δεν ηχούν καμπανάκια αλλά ολόκληρα καμπαναριά. Οσοι δεν τα… ακούνε έχουν πρόβλημα. Ανάλογο και το ποδόσφαιρό μας αν συνεχιστούν αυτοί οι καταστροφικοί αποκλεισμοί.

ΥΓ2: Για τις ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ μεταγραφικές προσθήκες του Παναθηναϊκού, με Σπόραρ και Βέρμπιτς θα γράψω αναλυτικά σε ξεχωριστό κείμενο. «Κάλλιο αργά, παρά ποτέ» όταν πρόκειται για παίκτες ποιότητας, άσχετα αν ο Παναθηναϊκός τους χρειαζόταν νωρίτερα και αυτούς και ακόμη ένα δημιουργικό χαφ.

Το βέβαιο είναι πως με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τριφύλλι ενόψει του πρώτου αγώνα στην Πράγα, η πιθανή παρουσία του Σλοβένου φορ (έστω και όχι 100% έτοιμου) θα είναι πολύτιμη. Οσο για τον συμπατριώτη του εξτρέμ, με την ποιότητά του δεδομένα θα βοηθήσει πολύ στη σεζόν. 

https://www.sdna.gr/podosfairo/989185_apo-zois-i-thanatoy-sto-ena-spiti-den-htizetai-se-mia-mera

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου