Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

Πώς η Ρόμα έκανε το «μπαμ» με τον Ντιμπάλα: Ο ρόλος του Τότι και το τηλεφώνημα του Μουρίνιο

 

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022. Είναι η επόμενη του τελικού του Conference League. Οι Giallorossi έχουν επιστρέψει στην Ρώμη και κάνουν περατζάδα στους δρόμους της πόλης με ανοικτό λεωφορείο πανηγυρίζοντας μαζί με τους τιφόζι την κατάκτηση του πρώτου

ευρωπαϊκού τίτλου της ιστορίας τους. Εκείνη την ημέρα, τα αφεντικά της Ρόμα, ο Νταν Φρέντκιν και ο γιος του, Ράιαν, άκουγαν μόνο ένα πράγμα από τους οπαδούς. «Πάρτε τον Πάουλο Ντιμπάλα».

Τη δεδομένη στιγμή αυτό ήταν έως αδύνατο. Ο La Joya θεωρούνταν εδώ και μήνες κλεισμένος από την Ιντερ, με την Gazzetta dello Sport να τον έχει πρωτοσέλιδο μέρα παρά μέρα σε σχέση με τους Nerazzurri. Αυτό που μπορούσε να κάνει άμεσα ο Αμερικανός ιδιοκτήτης ήταν να ρωτήσει τον Ζοσέ Μουρίνιο. Αφού ο τελευταίος ψήθηκε, ο τεχνικός διευθυντής του club της πρωτεύουσας, Τιάγκο Πίντο, ήρθε σε επικοινωνία με τον μάνατζερ του Αργεντίνου επιθετικού, Χόρχε Αντούν.

Και εδώ κολλάει η φράση που είναι πολύ της μόδας σήμερα. «Δεν πήγε πολύ καλά αυτό». Στη συζήτηση που είχαν οι δύο άνδρες, ο διευθυντής της Ρόμα ενημερώθηκε όχι μόνο για το ότι υπάρχει προφορική συμφωνία με την Ιντερ αλλά και για το ότι ο μισθός του Πάουλο αναμένεται να είναι 6-7 εκατ. ευρώ ετησίως. Στραβοκατάπιε ο Τιάγκο και έκλεισε το τηλέφωνο.

Οπως αντιλαμβάνεται εύκολα κάποιος, η εξέλιξη αυτή έκανε την Ρόμα να σταματήσει να ασχολείται με τον Ντιμπάλα το επόμενο διάστημα. Τουλάχιστον επίσημα, αφού έπαψε να ενοχλεί τον ατζέντη του. Ανεπίσημα όμως, η ελπίδα ζούσε και η προσπάθεια ήταν εκεί για να την κάνει πραγματικότητα. Και μάλιστα το έκανε αυτό με τη βοήθεια ενός ανθρώπου που δεν έχει καν πόστο στο club. Του μοναδικού ίσως που μπορεί να ενεργεί εκ μέρους της Ρόμα χωρίς εξουσιοδότηση. Γιατί, ουσιαστικά, ο ίδιος είναι η Ρόμα.

Ο Φραντσέσκο Τότι είχε αρχίσει το καθημερινό pressing στον Ντιμπάλα. Η φανέλα με το «10» ήταν ένα δέλεαρ, ενώ το κόλπο είχε και mind-games. Τι θα αποτελούσε μεγαλύτερο κίνητρο; Να παίξει στην Ιντερ ή να βοηθήσει την Ρόμα να χτίσει ξανά κάτι μεγάλο;

Ο Αργεντινός γνώριζε ότι στην Ρόμα τον θέλουν, οπότε εκείνο που έκανε ήταν να πιέσει με τη σειρά του τον Μπέπε Μαρότα. Ζητούσε δηλαδή από τον CEO της Ιντερ, τον οποίο γνώριζε καλά από την Γιουβέντους, εγγυήσεις. Ομως ο διευθυντής των Nerazzurri δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, τα χέρια του ήταν δεμένα. Και ήταν από δικές του επιλογές. Είχε ήδη σπρώξει 10 εκατ. ευρώ για να πάρει δανεικό για έναν χρόνο τον Λουκάκου από την Τσέλσι συν 8 για τον μισθό του, ενώ είχε δώσει και 4.5 χαρτιά τον χρόνο στον 33χρονο, Χένρικ Μχιταριάν, ελεύθερο από την Ρόμα.

Με τους Εντιν Τζέκο και Αλέξις Σάντσες να δείχνουν μάλλον διάθεση να «καθίσουν» στα μεγάλα συμβόλαιά τους, ρευστό δεν υπήρχε. Αρα και ευχέρεια στις κινήσεις στο mercato - που λένε και οι Ιταλοί. Στην Ρόμα ήξεραν πλέον ότι η Ιντερ δεν μπορεί να χτυπήσει άμεσα και κινητοποιήθηκαν μόνο όταν στο κόλπο προσπάθησε να μπει η Νάπολι. Τότε ήταν που ο Τιάγκο Πίντο άνοιξε ξανά τη γραμμή με τον μάνατζερ του Ντιμπάλα. Και τότε ήταν που έπεσε στο τραπέζι το δυνατό χαρτί των Ρωμαίων.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο...

Ο Special One πήρε τηλέφωνο τον Πάουλο πριν περίπου δύο εβδομάδες και του έκανε σαφές ότι επιθυμεί να τον έχει υπό τις οδηγίες του τη νέα σεζόν. Τις επόμενες μέρες, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του Sky Italia, ακολούθησε και δεύτερο τηλεφώνημα από τον Πορτογάλο στον Αργεντινό και του μίλησε σε πολύ φιλικό τόνο.

Ο Ντιμπάλα το εκτίμησε πολύ αυτό. Του άρεσε πολύ που γνώρισε από πρώτο χέρι αυτή την πλευρά ενός ανθρώπου που συνήθως μιλά σκληρά. Γούσταρε το ενδιαφέρον, τις συμβουλές που άκουσε. Και μπορεί ακόμα να μην το είχε συνειδητοποιήσει, όμως ήταν εκείνη η στιγμή που ο La Joya ψήθηκε να παίξει στην Ρόμα. Η στιγμή που το κλίμα γύρισε οριστικά υπέρ της ‘La Magica’ στην υπόθεση της μεταγραφής του La Joya.

Πριν μερικές μέρες το κινητό του Ντιμπάλα χτύπησε. Δεν ήταν κλήση, αλλά ένα γραπτό μήνυμα με δύο λέξεις. «Σε περιμένω». Ο Φραντσέσκο Τότι είχε βάλει ένα από τα μεγαλύτερα γκολ της αδιανόητης καριέρας του και ο Πάουλο είχε κρατήσει την υπόσχεση που έδωσε στους πρώην συμπαίκτες του. «Εγώ δεν είμαι Τσαλχάνογλου, δεν θα πάω στην Ιντερ».

«Το κλίμα που επικρατεί στην Ρώμη, είναι κάτι που δεν περιγράφεται. Πρέπει να ζει κανείς εκεί για να καταλάβει το hype που υπάρχει για τον Ντιμπάλα» είπαν στο Sky Italia. «Στα ραδιόφωνα, στους δρόμους γίνεται χαμός. Αν και οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες, η τελευταία φορά που υπήρξε ανάλογος ενθουσιασμός ήταν το 2000, όταν έγινε η μεταγραφή του Γκαμπριέλ Μπατιστούτα».

https://www.sdna.gr/podosfairo/986913_pos-i-roma-ekane-mpam-me-ton-ntimpala-o-rolos-toy-toti-kai-tilefonima-toy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου