Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

Ποδοσφαιριστές... πουλέν που ακολούθησαν προπονητές σε κάθε ομάδα!

Παίκτες και προπονητές με κοινή καριέρα | Στοίχημα          

Τα μεγαλύτερα... πουλέν στο ποδόσφαιρο. Παίκτες που ταίριαξαν με προπονητές και τους ακολούθησαν σχεδόν σε κάθε βήμα στην καριέρα τους.

Το ποδόσφαιρο είναι απλό άθλημα, αλλά ταυτόχρονα και τόσο σύνθετο από αγωνιστικής άποψης που με το πέρας των χρόνων αλλάζει δραματικά. Όπως οι ποδοσφαιριστές έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά ο ένας από τον άλλον, έτσι και οι προπονητές έχουν τη δική τους, ξεχωριστή φιλοσοφία.


Στο ποδόσφαιρο προγνωστικά σήμερα θα βρεις πολύ δυνατές επιλογές για ποντάρισμα στα κορυφαία πρωταθλήματα.

Για να την εφαρμόσουν στο χορτάρι, χρειάζονται παίκτες που να έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και να συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον, ώστε να δημιουργούν ένα δυνατό σύνολο. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις με τεχνικούς που λάτρεψαν ποδοσφαιριστές για το αγωνιστικό τους προφίλ, τους βοήθησαν να απογειώσουν την καριέρα τους και τους πήραν στους επόμενους συλλόγους που ανέλαβαν.

Όπως, για παράδειγμα, συνέβη τα προηγούμενα χρόνια με τη μετακίνηση του Μαουρίτσιο Σάρι στην Τσέλσι, φέρνοντας παράλληλα στο Λονδίνο και τον Ζορζίνιο από τη Νάπολι. Ή όταν ο Κάρλο Αντσελότι πήρε στην Έβερτον τον Άλαν, έπειτα από την κοινή του θητεία στη Νάπολι. Ο Καρλέτο γίνεται ειδική αναφορά στο κείμενο, όμως άλλο είναι το… πουλέν του, έχοντάς τον σε περισσότερες από δύο ομάδες. Και δεν είναι ο μόνος που το έχει κάνει αυτό.

Στο παρακάτω κείμενο θα δούμε περιπτώσεις παικτών που ακολούθησαν πιστά τους μέντορές τους σε όποιον σύλλογο ανέλαβαν.

Μαρουάν Φελαϊνί και Ντέιβιντ Μόγες


Ομάδες που συνεργάστηκαν: Έβερτον, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Ντέιβιντ Μόγες είχε πολλούς παίκτες που θεωρούσε απαραίτητους για να εφαρμόσει τα “θέλω” του τις ομάδες που ανέλαβε. Ένας από αυτούς ήταν ο Μαρουάν Φελαϊνί, ο οποίος ήταν ρεκόρ μεταγραφής (15 εκ. λίρες) για την Έβερτον το 2008. Οι δυο τους συνυπήρξαν και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετέπειτα, χωρίς κανείς από τους δύο να θεωρηθεί επιτυχημένος στους “Κόκκινους Διαβόλους”.

Νίκο Κράνιτσαρ και Χάρι Ρέντναπ


Ομάδες που συνεργάστηκαν: Πόρτσμουθ, Τότεναμ, ΚΠΡ

Ο Χάρι Ρέντναπ ήταν από τους πιο διάσημους μάνατζερ για τους… στρατιώτες που είχε πάντα μαζί του. Δύο από αυτούς ήταν ο Πίτερ Κράουτς και τον Ζερμέιν Ντεφό που είχαν σχεδόν κοινή πορεία με τον Άγγλο τεχνικό. Ωστόσο, το “πουλέν” του Χάρι ήταν ο Νίκο Κράνιτσαρ. Ο Κροάτης μέσος ακολούθησε πιστά τον Ρέντναπ σε Πόρτσμουθ, Τότεναμ και εν συνεχεία στην ΚΠΡ. Θα έλεγε κανείς ότι η απόκτηση Κράνιτσαρ από την εκάστοτε νέα ομάδα του Ρέντναπ, ήταν… όρος για τη συμφωνία των δύο πλευρών.

Μοχάμεντ Ζιντάν και Γιούργκεν Κλοπ


Ομάδες που συνεργάστηκαν: Μάιντς, Μπορούσια Ντόρτμουντ

Ο Μοχάμεντ Ζιντάν ήταν κάποτε ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ του αιγυπτιακού ποδοσφαίρου και ήταν τόσο καλός που ο Γιούργκεν Κλοπ τον υπέγραψε τόσο στη Μάιντς όσο και στην Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ωστόσο, πέτυχε μόνο 38 γκολ σε 118 εμφανίσεις υπό τις οδηγίες του Γερμανού κόουτς. «Ο Κλοπ μου είπε ότι ήμουν καλύτερος από τον Σαλάχ εκατό φορές, αλλά έπρεπε να γίνω πιο επαγγελματίας. Μου είπε ότι έχω μεγάλο ταλέντο και ικανότητες, αλλά πρέπει να συγκεντρωθώ περισσότερο. Αν το έκανα αυτό, θα μπορούσα να είμαι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο», δήλωσε ο Ζιντάν.


Πάντι Κένι και Νιλ Γουόρνοκ


Ομάδες που συνεργάστηκαν: Μπέρι, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ΚΠΡ, Λιντς, Ρόδεραμ

Ακόμη περισσότερο από τον Κράνιτσαρ και τον Ρέντναπ, ο Πάντι Κένι και ο Νιλ Γουόρνοκ ήταν η απόλυτη συνεργασία παίκτη-μάνατζερ. Ο Γουόρνοκ συνεργάστηκε με τον διεθνή τερματοφύλακα της Ιρλανδίας σε πέντε ομάδες, στις οποίες ο Κένι πραγματοποίησε 312 εμφανίσεις, τουλάχιστον 245 περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο προπονητή που είχε στην καριέρα του.

Χάμες Ροδρίγκες και Κάρλο Αντσελότι


Ομάδες που συνεργάστηκαν: Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Έβερτον

Ο Κάρλο Αντσελότι αγαπά τον Χάμες Ροδρίγκες και το απέδειξε με το να τον έχει υπό τις οδηγίες του σε τρεις διαφορετικές ομάδες. Όταν ο Χάμες πήρε μεταγραφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, υπήρχε η ελπίδα ότι θα βοηθούσε στην δημιουργία μιας δυναστείας για τους “Μερένγκες” η οποία μόλις είχε κερδίσει το πολυπόθητο τότε, 10ο τρόπαιο Τσάμπιονς Λιγκ. Έπαιξε 46 παιχνίδια συνολικά στην πρώτη του σεζόν με τον Αντσελότι στον πάγκο, αλλά ο Ιταλός αποχώρησε το 2015 από την ισπανική πρωτεύουσα.

Ο Αντσελότι υπέγραψε ξανά τον Χάμες στη Μπάγερν Μονάχου ως δανεικό για δύο χρόνια το 2017, αλλά άντεξε λίγες μόνο εβδομάδες πριν απολυθεί. Οι δυο τους ενώθηκαν ξανά στην Έβερτον τη σεζόν 2020/21, προτού ο Καρλέτο επιστρέψει στη “Βασίλισσα”, αλλά φαντάζει απίθανο να συμβεί το ίδιο και με τον Κολομβιανό.

Σάλομον Ροντόν και Ράφα Μπενίτεθ


Ομάδες που συνεργάστηκαν: Νιούκαστλ, Ντάλιαν, Έβερτον

Ο Ράφα Μπενίτεθ έχει μια πλούσια καριέρα ως τεχνικός να τον ακολουθεί, με πέρασμα από Λίβερπουλ, Ρεάλ Μαδρίτης, Νάπολι, μεταξυ άλλων. Σε καμία από αυτές δεν κατάφερε να αποκτήσει τον… αγαπημένο του επιθετικό όμως το έπραξε σε τρεις άλλες περιπτώσεις. Ο Σάλομον Ροντόν έκανε ορισμένες από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του, υπό τις οδηγίες του Ισπανού προπονητή. Σημείωσε 11 γκολ σε 32 αγώνες στην Πρέμιερ Λιγκ ενώ ήταν δανεικός στη Νιουκάστλ, από τη Γουέστ Μπρομ. Τόσο εντυπωσιακός ήταν ο Ροντόν που ο Μπενίτεθ τον πήγε στην Κίνα για λογαριασμό της Ντάλιαν το 2019 και μετά από 14 γκολ σε 28 συμμετοχές, τον έφερε εκ νέου στην Πρέμιερ Λιγκ και την Έβερτον.

Κολό Τουρέ και Μπρένταν Ρότζερς


Ομάδες που συνεργάστηκαν: Λίβερπουλ, Σέλτικ

Ο Κολό Τουρέ πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον Μπρένταν Ρότζερς, με εμπειρία στην αμυντική λειτουργία και την ηγετική του φυσιογνωμία, τόσο στη Λίβερπουλ, όσο και στη Σέλτικ. Τώρα, ο Ιβοριανός πρώην κεντρικός αμυντικός, αποτελεί μέλος του προπονητικού επιτελείου στη Λέστερ. Ποιος είναι ο head coach; Μα φυσικά ο Ρότζερς!

Ρικάρντο Καρβάλιο και Ζοσέ Μουρίνιο


Ομάδες που συνεργάστηκαν: Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Ρικάρντο Καρβάλιο ήταν ένας από τους βασικούς πυλώνες της Πόρτο του Ζοσέ Μουρίνιο που κέρδισε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και το Τσάμπιονς Λιγκ σε συνεχόμενες σεζόν. Και αφού βοήθησε τον “Special One” να κερδίσει διαδοχικά την Πρέμιερ Λιγκ (δέχτηκε μόλις 15 γκολ στη σεζόν) και ένα Λιγκ Καπ στις δύο πρώτες σεζόν του στην Τσέλσι, ο Μουρίνιο τον πήρε μαζί του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά στο “Μπερναμπέου” αλλά Καρβάλιο και Μουρίνιο πανηγύρισαν ένα Κόπα ντελ Ρέι, τερμάτισαν στη δεύτερη θέση της Λα Λίγκα και έφτασαν ως τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2010/11.

Τιερί Ανρί και Αρσέν Βενγκέρ


Ομάδες που συνεργάστηκαν: Άρσεναλ (x2)

Το ότι Βενγκέρ και Ανρί έκαναν σπουδαία πράγματα μαζί στην Άρσεναλ, είναι γνωστό. Εκείνο όμως που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι ο Αλσατός έδωσε την ευκαιρία στον Τιερί Ανρί για το επαγγελματικό του ντεμπούτο με τη Μονακό τον Αύγουστο του 1994. Ο Βενγκέρ έφερε στο Βόρειο Λονδίνο τον Γάλλο επιθετικό και όταν εκείνος έφευγε από την Άρσεναλ και περιπλανήθηκε σε Μπαρτσελόνα και Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς, τον απέκτησε ξανά για την Άρσεναλ το 2012. Ο Ανρί τον… ξεπλήρωσε σημειώνοντας νικητήρια γκολ στο ντεμπούτο του στο FA Cup κόντρα στη Λιντς Γιουνάιτεντ και στον τελευταίο του αγώνα στην Πρέμιερ Λιγκ εναντίον της Σάντερλαντ.

Νεμάνια Μάτιτς και Ζοσέ Μουρίνιο


Ομάδες που συνεργάστηκαν: Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρόμα

Η Τσέλσι απέκτησε τον Μάτιτς δύο φορές, αρχικά το 2009 -πριν τον πουλήσει στη Μπενφίκα στη συμφωνία που έφερε τον Νταβίντ Λουίζ στο Στάμφορντ Μπριτζ- και στη συνέχεια τον υπέγραψε ξανά το 2014. Ο Ζοζέ Μουρίνιο ήταν προπονητής της Τσέλσι την εποχή της δεύτερης θητείας του Μάτιτς και ο Σέρβος μπήκε γρήγορα στην καρδιά του προπονητή του. Ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας της Τσέλσι που κέρδισε την Πρέμιερ Λιγκ υπό τις οδηγίες του Πορτογάλου το 2014/15. Ο Μουρίνιο έφυγε από την Τσέλσι το 2015 και τελικά ανέλαβε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κάνοντας… “Κόκκινο Διάβολο” και τον Μάτιτς.

Η συνεργασία τους στη Γιουνάιτεντ δεν κράτησε περισσότερο από ένα χρόνο και κάτι, όταν απολύθηκε ο Πορτογάλος τεχνικός, όμως οι δυο τους έσμιξαν ξανά από το καλοκαίρι του 2022 στην “αιώνια πόλη” και τη Ρόμα.

https://www.sport-fm.gr/article/stoixima/proponites-kai-paiktes-me-koini-kariera-|-stoixima/4324088 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου