Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

Κανείς δεν θα θυμάται το πώς…

 

Το τελικό 3-0 προφανώς και δεν αντικατροπτίζει την εικόνα του αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο η Χάιντουκ ήταν εξαιρετική. Απλά δεν πέτυχε εστία ποτέ και δεν εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη των παικτών του Λουτσέσκου, παρότι έφτανε σε τελική.

Το ότι ο ΠΑΟΚ ήταν μπροστά στο σκορ με τη λήξη του ημιχρόνου,

οφείλεται κυρίως στον Κωνσταντέλια. Ο μικρός ήταν ο μόνος που δημιουργούσε και ήταν αυτος που με 100% δική του ενέργεια από την άμυνα που έβγαλε μεχρι και την ανατροπή του, κέρδισε το πέναλτι.

Αυτή τη φορά ο Σβαμπ πήγε εμφατικά στην άσπρη βούλα και σκόραρε. Όμως ούτε και αυτό ήταν ένα γεγονός που σόκαρε την Χάιντουκ και ξύπνησε τον ΠΑΟΚ.

Με αδυναμία στη πίεση, με κακές βοήθειες από τον Νάρει στη πλευρά του Κεντζιόρα, οι Κροάτες βρήκαν έδαφος να γίνουν απειλητικοί. Όπως έδειχναν και πιο φρέσκοι κερδίζοντας όλες τις δεύτερες μπάλες.

Απλά θα ήταν αδύνατον για τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο να είναι τόσο κακός. Και ευτυχώς δεν ήταν.

Βρήκε δύο μεγάλες ευκαιρίες με Ντέλια και Νάρει και όταν η Χάιντουκ το παράκανε με τα ρίσκα της, βρήκε και δύο γκολ. Για το λυτρωτικό 2-0 βέβαια, έπρεπε ο Μπράντον Τόμας να κλέψει ψηλά και να δώσει την πρώτη του ασίστ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Στο πρώτο λεπτό συμμετοχής του ερχόμενος απο τον πάγκο.

Ο ΠΑΟΚ προφανώς και οφείλει πολλά σε τρεις παίκτες του. Τον Κωνσταντέλια, τον Κοτάρσκι και τον Ζίφκοβιτς. Η αλήθεια είναι πως και ο μέτριος για 70 λεπτά Σβαμπ βγήκε μπροστά μετά το 70’. Και κλείνω με αυτούς που πέτυχαν τον ρόλο τους, με τον Κεντζιόρα που παρότι δεν βοηθήθηκε στη πλευρά του για ένα ολόκληρο ημίχρονο, κράτησε τη θέση του.

Ο ΠΑΟΚ προφανώς δεν είναι έτοιμος και τα κενά του φωνάζουν. Η Χαρτς είναι μία ομάδα που θα ψάξει την παρουσία σε ομίλους, όμως εκτιμώ πως αν μπει ο ΠΑΟΚ με σοβαρότητα θα την περάσει. Απλά του τελειώνουν τα χαφ και πρέπει ξα έρθουν άμεσα καινούργια.

Οι δύο τραυματισμοί Τσιγγάρα - Φιλίπε, δεν αφήνουν δικαίωμα για ιδιαίτερη σκέψη. Υπάρχουν δύο περιπτώσεις που έχουν δουλευτεί, ας προχωρήσουν αύριο κιολας.

https://www.sdna.gr/podosfairo/1112341_kaneis-den-tha-thymatai-pos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου