Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

Οι στιγμές που κρατάμε από το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών

 


Λίγο πριν τον μεγάλο τελικό της Κυριακής ανάμεσα στην Ισπανία και την Αγγλία, θυμόμαστε εκείνες τις στιγμές που ξεχώρισαν στη φετινή διοργάνωση.

Αγγλία και Ισπανία κοντράρονται στα γήπεδα του νότιου ημισφαιρίου για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στο Μουντιάλ Γυναικών και την Κυριακή 20 Αυγούστου μια από τις δύο ευρωπαϊκές χώρες θα κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο.

Το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, το πρώτο που

μεταδόθηκε από ελληνικό κανάλι, ήταν εκείνο με τα περισσότερα εισιτήρια στην ιστορία και ήρθε σε μια εποχή που οι παίκτριες του ποδοσφαίρου εδραιώνονται αποκτώντας επιτέλους τη θέση που τους ανήκει.

Σήμερα, λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό, θυμόμαστε τις 5 στιγμές που ξεχώρισαν στα γήπεδα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Το αντίο της Marta

Η 6 φορές καλύτερη ποδοσφαιρίστρια στον κόσμο και δεύτερη σκόρερ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου έπαιξε φέτος το τελευταίο της παιχνίδι στην Αυστραλία.

Δυστυχώς, για εκείνη, η Βραζιλία γνώρισε έναν οδυνηρό αποκλεισμό από την Τζαμάικα στη φάση των ομίλων. Στα 39 της η Marta αποτέλεσε ίνδαλμα για πολλές από τις νεότερες παίκτριες του Μουντιάλ γυναικών και γνώρισε την καθολική αναγνώριση.

Η μαντήλα της Nouhaila Benzina

Η Μαροκινή Nouhaila Benzina έγραψε ιστορία στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο καθώς κόντρα στη Νότιο Κορέα έγινε η πρώτη γυναίκα που φόρεσε χιτζάμπ στη μεγαλύτερη διοργάνωση.

Η 25χρονη έγινε γνωστή σε όλον τον πλανήτη και είδωλο στις αραβικές χώρες, ενώ μέχρι και η EA Sports ενσωμάτωσε τη μαντήλα της στο FIFA.

Το ένα χιλιοστό που απέκλεισε τις ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ήταν για άλλη μια χρονιά το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ωστόσο αποκλείστηκαν νωρίς, στη φάση των «16». Αν και δημιούργησαν σωρεία ευκαιριών κόντρα στη Σουηδία, δεν κατάφεραν να σκοράρουν στην κανονική διάρκεια και την παράταση και ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Εκεί, γίναμε μάρτυρες μιας επικής μονομαχίας, η οποία κρίθηκε με συγκλονιστικό τρόπο. Η Lina Hurtig της Σουηδίας είδε την Alyssa Naeher να αποκρούει το πέναλτί της και στη συνέχεια την μπάλα να παίρνει ύψος. Το VAR απεφάνθη ότι η μπάλα πέρασε τελικά τη γραμμή για ένα χιλιοστό και οι Αμερικανίδες έπεσαν στο καναβάτσο.

Το πάθος των Άγγλων για τις Λιονταρίνες

Από το περυσινό EURO, το οποίο κατέκτησε η Εθνική Αγγλίας, οι Βρετανοί έχουν αποκτήσει μια ιδιαίτερη σχέση με τις «Λιονταρίνες», τις οποίες λατρεύουν. Φέτος, η Εθνική έχει φτάσει ξανά στον τελικό και οι Άγγλοι φίλαθλοι έχουν ξεκινήσει να τραγουδούν το λατρεμένο τους “It’s coming home”.

Στο Λονδίνο πάντως, λαμβάνουν και πιο επίσημη υποστήριξη: Οι φρουροί του Μπάκιγχαμ έπαιξαν πριν από τον ημιτελικό, ποδοσφαιρικά εμβατήρια για να στείλουν τη στήριξή τους.

Το απίθανο γκολ της Sam Kerr με την Εθνική Αυστραλίας

Τα καγκουρό παίζουν το Σάββατο στον μικρό τελικό κόντρα στη Σουηδία καθώς ηττήθηκαν από την Αγγλία στον ημιτελικό. Η Sam Kerr της Αυστραλίας ήταν αυτή που έκλεψε ωστόσο τις εντυπώσεις. Ήταν εκείνη που ισοφάρισε για την ομάδα της, πετυχαίνοντας το πιο μακρινό γκολ της διοργάνωσης.

Σούταρε από τα 29 μέτρα και έστειλε την μπάλα στο Γ της εστίας δίνοντας προσωρινές ελπίδες στις γηπεδούχες ότι μπορούν να φτάσουν μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ.

https://www.oneman.gr/athlitika/oi-stigmes-pou-kratame-apo-to-pagkosmio-kipello-ginaikon/?utm_source=Contra&utm_medium=BestofNetwork_HP&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου