Πρόκειται για την Ελένη Ανδριάνα Γλούφτση που μένει μόνιμα στη
Βικτώρια και εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε σχολείο της Μελβούρνης.Η καριέρα της στα γήπεδα ξεκίνησε πριν από περίπου 12 χρόνια και είναι κάτι που όπως δήλωσε στο Νέο Κόσμο με αφορμή τη βράβευση της, αγαπάει πολύ. Ελπίζει η διάκριση αυτή να δώσει το έναυσμα και σε άλλα κορίτσια να μπουν στο χώρο. Η 28χρονη Ελένη επισήμανε ότι δεν επιδίωξε λόγω του φύλου της να έχει ιδιαίτερη μεταχείριση στο χώρο του γηπέδου και τόνισε πως τα κατάφερε με τη στήριξη της οικογένειας, φίλων αλλά κυρίως με σκληρή δουλειά.
Όπως είπε η Ελληνίδα ομογενής «Έχω δουλέψει πολύ σκληρά για να μπορέσω να ανταπεξέλθω και να κατορθώσω να διατηρήσω τη φυσική μου κατάσταση σε καλό επίπεδο ενώ και οι χρόνοι τρεξίματος που απαιτούνται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και η ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται ένας αγώνας είναι σίγουρα η μεγαλύτερη πρόκληση για μένα. Ελπίζω και η δική μου πορεία να εμπνεύσει νεαρά παιδιά να ακολουθήσουν το ίδιο μονοπάτι, αλλά επιθυμία μου πλέον είναι να μου φέρονται όλοι στο γήπεδο όπως φέρονται στον οποιονδήποτε συνάδελφό μου και να συνεχίσω να βαδίζω στο μονοπάτι της διαιτησίας».
Τα μετάλλια ΑΟΜ έχουν καθιερωθεί από το 1975 και αποτελούν την υψηλότερη διάκριση εκ μέρους της Αυστραλίας για τους πολίτες που μέσω του επαγγέλματος ή άλλων δραστηριοτήτων τους, προσέφεραν στην κοινωνία.
Απονέμονται
στους πολίτες, στις 26 Ιανουαρίου, την Ημέρα της Αυστραλίας που είναι
επίσημη αργία σε όλη την ήπειρο. Είναι όμως και μια ημερομηνία που
διχάζει την αυστραλιανή κοινωνία καθώς συμπίπτει με την ημέρα που
έφτασαν με τα πλοία οι πρώτοι λευκοί στην Αυστραλία, το 1788. Για τους
ιθαγενείς αλλά και τους μετανάστες χαρακτηρίζεται ως «ημέρα εισβολής»
και διοργανώνονται πορείες σε όλες τις μεγάλες πόλεις, ζητώντας να
αλλάξει η ημερομηνία της εθνικής επετείου της Αυστραλίας.
Ακολουθήστε τον SPORTDOG στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου