Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Φαβορί για... γέλια - Σας γλεντάνε ΠΑΟΚ και Τσέλσι - Ακόμα ψάχνονται Πεπ και Μαρτίνς - Τι παικταράς!

Φαβορί για... γέλια - Σας γλεντάνε ΠΑΟΚ και Τσέλσι - Ακόμα ψάχνονται Πεπ και Μαρτίνς - Τι παικταράς!

Ψάξτε τους Μέσι και Ρονάλντο. Ο άνθρωπος είναι αδιανόητη παικτάρα. Η Τσέλσι έριξε ξανά στο Καναβάτσο τη Μάντσεστερ Σίτι και κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης, πιο εύκολα από ό,τι περίμεναν και οι πιο φανατικοί της φίλαθλοι. Ποιες οι ομοιότητες με τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας;

Η Μάντσεστερ Σίτι είχε την καλύτερη ομάδα, τον καλύτερο

προπονητή, το πιο ακριβό ρόστερ, ίσως και την καλύτερη φόρμα. Όμως στους τελικούς δεν μετράνε μόνο αυτά. Μετράει η βραδιά, η θέληση, ακόμα και η τύχη. Η Τσέλσι λοιπόν ήταν ανώτερη στο Πόρτο, κοίταξε στα μάτια τους «Πολίτες», βρήκε το γκολ που έψαχνε και παίζοντας πολύ έξυπνα για περίπου 50 λεπτά, μπορεί να μας… κούρασε, σήκωσε την κούπα του Champions League.

Μπορεί η ιστορία αυτή να σας θυμίζει κάτι από το προηγούμενο Σάββατο, όπου στη θέση της Σίτι βρέθηκε ο Ολυμπιακός και σε αυτή της Τσέλσι ο ΠΑΟΚ. Οι τροπαιούχοι δεν είναι καλύτεροι από τους αντιπάλους τους, όμως ήταν άριστα διαβασμένοι και κατέβηκαν σε μία βραδιά για να τα παίξουν όλα για όλα και δικαιώθηκαν. Παράλληλα, έστειλαν στον… κουβά και όλους τους «ειδικούς» που πριν από την σέντρα και των δύο αγώνων, έκαναν λόγο για ξεκάθαρα φαβορί. Στο ποδόσφαιρο όμως και κυρίως στους τελικούς, δεν υπάρχουν φαβορί, πόσω μάλλον αδιαφιλονίκητα φαβορί!

Η Τσέλσι λοιπόν εννέα χρόνια μετά το Μόναχο, σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο για δεύτερη φορά στην ιστορία της και άφησε τη Μάντσεστερ Σίτι για ακόμα μία χρονιά… αποτυχημένη. Γιατί μπορεί η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να σάρωσε στην Αγγλία, όμως έχασε ξανά τον μεγάλο στόχο της σεζόν. Το Ευρωπαϊκό. Γι’ αυτό άλλωστε δίνουν τόσα λεφτά οι Άραβες. Για να κατακτήσουν την Ευρώπη.

Η Τσέλσι όμως δεν ήταν… εύκολος αντίπαλος. Είχε φανεί άλλωστε και από τις μεταξύ τους αναμετρήσεις τους τελευταίους μήνες. Κάποιοι όμως δεν είχαν πάρει το μήνυμα. Ο Τούχελ  μπλόκαρε και πάλι όλα τα συστήματα του Γκουαρδιόλα, αποδείχθηκε ο πιο δύσκολος αντίπαλός του και δικαίως κατέκτησε την κορυφή. Τον είχε νικήσει άλλωστε τόσο στα ημιτελικά του Κυπέλλου (χωρίς να δεχθεί γκολ) όσο και στο πρωτάθλημα με 2-1. Οι Λονδρέζοι αποδείχθηκαν μία ομάδα… θαυμάτων, που κατάφερε να μεταμορφωθεί μέσα στη σεζόν. Θα το πετύχαιναν άραγε αυτό με τον Φρανκ Λάμπαρντ στον πάγκο; Μάλλον όχι και για αυτό δικαιώθηκε απόψε και ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς που επιμένει να αλλάζει προπονητές πιο συχνά από κάθε άλλον στην Αγγλία.

ΥΓ. Ενγκολό Καντέ. Ο άνθρωπος ορχήστρα. Ένας από τους καλύτερους και πληρέστερους παίκτες που έχουμε θαυμάσει στα ευρωπαϊκά γήπεδα τα τελευταία χρόνια. ΠΑΙΚΤΑΡΑ. Ορχήστρα σε μία ομάδα. Η… μισή και παραπάνω Τσέλσι. Ο άνθρωπος τα κάνει όλα μέσα στο γήπεδα και δεν έχει ούτε τη μισή… φήμη των Ρονάλντο και Μέσι. Είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ παικταρά!

ΥΓ2. Κρίμα για τον Κουν. Άξιζε ο Αγκουέρο να πει αντίο στη Σίτι με μία μεγάλη κούπα. Θα καταφέρει να την σηκώσει του χρόνου στην Μπαρτσελόνα; Πολύ δύσκολο!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου