Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Προβληματισμένοι οι φουρνάρηδες των Γρεβενών για την τιμή του ψωμιού. Ένα κιλό σιτάρι 20-22 λεπτά. Ένα κιλό αλεύρι 50-55 λεπτά. Ένα κιλό ψωμί 360 λεπτά

Προβληματισμένοι είναι αρκετοί φουρνάρηδες των Γρεβενών για την τιμή του ψωμιού. Άλλοι αύξησαν την τιμή την επόμενη μέρα της ανακοίνωσης του Υπ. Ανάπτυξης και ορισμένοι μετά από αρκετές ημέρες.

Τι συμβαίνει ακριβώς;

Το μαλακό σιτάρι από το οποίο παράγεται το ψωμί παραμένει στην

ίδια τιμή χονδρικής πώλησης όπως και την προηγούμενη χρονιά. Το σκληρό σιτάρι, από το οποίο παράγονται τα μακαρόνια κτλ πήρε μια ελάχιστη χονδρική αύξηση σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις σιτοπαραγωγού στο GrevenaMedia.

Έτσι ένα κιλό μαλακό σιτάρι, από το οποίο παράγεται το ψωμί σήμερα έχει τιμή από 20-22 λεπτά το κιλό.

Ένα κιλό αλεύρι από μαλακό σιτάρι έχει χονδρική τιμή από 50-55 λεπτά

Ένα ψωμί του ”κιλού” (700 γραμμάρια) κοστίζει 240 λεπτά ήτοι ένα καθαρό κιλό ψωμιού στοιχίζει 360 λεπτά!!!

Μέσα σ’αυτή την κατάσταση τοπικά s/m μείωσαν την τιμή του ψωμιού.

Το μισό κιλό (350gr) από 72 λεπτά στα 52 λεπτά και αντίστοιχα στο ψωμί του ενός κιλού

Στέλεχος τοπικού super market δήλωσε στο GrevenaMedia πως οι πωλήσεις ψωμιού αυξήθηκαν έως 1.000!!

Για να γίνουν κατανοητές οι τιμές:

1)Ένα ψωμί των 350 γρ. στοιχίζει 1,20 λεπτά.

Τα 350 γρ. αλεύρι στοιχίζουν 18 λεπτά

Τα 350 γρ. σιταριού στοιχίζουν 7 λεπτά

Όλα αυτά προβληματίζουν αρκετούς ιδιοκτήτες φούρνων και σκέφτονται τι μπορούν να πράξουν, πάνω στις τιμές, για το μέλλον.

https://grevenamedia.gr/provlimatismenoi-oi-foyrnarides-ton-grevenon-gia-tin-timi-toy-psomioy-ena-kilo-sitari-20-22-lepta-ena-kilo-aleyri-50-55-lepta-ena-kilo-psomi-360-lepta/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου