Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Οι 4 παίκτες από Ελλάδα που ήταν κοντά στη Serie A αλλά δεν πήγαν ποτέ

Οι 4 παίκτες από Ελλάδα που ήταν κοντά στη Serie A αλλά δεν πήγαν ποτέ 

Τα μεταγραφικά σενάρια που δεν υλοποιήθηκαν

Η Serie A είναι ένα πρωτάθλημα στο οποίο, τελικά, κατάφεραν να αγωνιστούν αρκετοί παίκτες από την Ελλάδα, αλλά υπήρξαν και τέσσερις ιδιαίτερες περιπτώσεις.

Στην πάροδο του χρόνου, είναι αρκετοί αυτοί που έφυγαν από Ελλάδα για να συνεχίσουν την καριέρα τους στην Ιταλία. Ειδικά

μετά το 2010, ο αριθμός αυξήθηκε πολύ. Περισσότερο από όσο θα περίμενε κανείς. Παλαιότερα, όμως, υπήρξαν κάποιοι ποδοσφαιριστές που φλέρταραν έντονα με τη Serie A αλλά δεν έπαιξαν ποτέ εκεί. Δεν υπέγραψαν σε ιταλική ομάδα, παρά το ενδιαφέρον ή τις προτάσεις που υπήρχαν. Τέσσερις είναι αυτοί που ξεχωρίζουν στη συγκεκριμένη κατηγορία, με βάση το πόσο επέμεναν τα ρεπορτάζ, κάποτε, για μεταγραφές…

Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς

Οι εμφανίσεις του στο Champions League τη σεζόν 1998-99, ξεχώρισαν. Τόσο, ώστε οι Ιταλοί να τον προσέξουν και να τον παρακολουθήσουν για καιρό. Είχε τεθεί αντιμέτωπος και της Γιουβέντους, άλλωστε, στους «8» εκείνη τη σεζόν. Παρ’ όλα αυτά, δεν ήταν οι Μπιανκονέρι αυτοί που ενδιαφέρθηκαν από Ιταλία. Τουλάχιστον όχι αυτοί που ενδιαφέρθηκαν πιο έντονα. Ο Τζόρτζεβιτς επί τρεις συνεχόμενες μεταγραφικές περιόδους, καλοκαίρι – Ιανουάριο – καλοκαίρι, συνδεόταν με τη Λάτσιο. Κάποιοι λένε, μάλιστα, ότι ο Σέρτζιο Κρανιότι είχε κάνει πρόταση στον Ολυμπιακό. Και οι προτάσεις των Λατσιάλι εκείνα τα χρόνια μόνο… χαμηλές δεν ήταν. Το θέμα δεν προχώρησε ποτέ όμως και ο Σέρβος δεν έφυγε από το ελληνικό πρωτάθλημα για να παίξει στο ιταλικό.

Σωτήρης Κυργιάκος

Ανήκει στη γενιά των Ελλήνων παικτών που δεν τους έμεινε ως απωθημένο το εξωτερικό. Η γενιά των Ελλήνων παικτών που έπαιξαν σε ξένα πρωταθλήματα. Κάποιοι εξ αυτών, μάλιστα, σε κάποια από τα καλύτερα. Οπως, για παράδειγμα, ο Κυργιάκος. Και δεν αναφερόμαστε σε αυτό της Σκωτίας, με τη φανέλα της Ρέιντζερς. Ο πρώην αμυντικός των Παναθηναϊκού και ΑΕΚ έπαιξε και σε Γερμανία (Άιντραχτ) και Αγγλία (Λίβερπουλ, Σάντερλαντ). Θα μπορούσε και Ιταλία, αφού έπαιζε δυνατά στο ρεπορτάζ της Γιούβε κάποτε, αλλά τελικά κατέληξε στην Premier League.

Νέρι Καστίγιο

Το καλοκαίρι του 1998, πιτσιρικάς, με τη φανέλα της Ντανούμπιο αντιμετώπισε την Ιντερ σε ένα φιλικό τουρνουά. Εκεί οι Νερατζούρι πρόσεξαν για πρώτη φορά την τεχνική του, το ταλέντο του. Θα το σημείωναν ξανά κάποια χρόνια μετά, βλέποντας τον με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Πλην των Μιλανέζων, ο Καστίγιο είδε το όνομά του να ακούγεται και για Γιουβέντους ή Νάπολι. Μια περίοδο ειδικά, η μεταγραφή του σε ευρωπαϊκή ομάδα προαναγγελόταν συνεχώς. Και ειδικά σε ιταλική ομάδα. Σενάρια που παρέμειναν σενάρια όμως, αφού ποτέ δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη.

Δημήτρης Σαραβάκος

Είναι η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση Ελληνα παίκτη ή παίκτη του ελληνικού πρωταθλήματος που φλέρταρε με τη Serie A αλλά δεν πήγε ποτέ. Ο Σαραβάκος, για την ακρίβεια, δεν φλέρταρε γενικά κι αόριστα με το ιταλικό πρωτάθλημα αλλά με τη Γιουβέντους. Σε χρόνια που οι ξένοι παίκτες των ομάδων ήταν μόνο τρεις. Και το ενδιαφέρον των Μπιανκονέρι, αφού… έπαθαν κι έμαθαν, ήταν δεδομένο. Δεν ήταν γραφτό, όμως, να γίνει αυτή η μεταγραφή, να πάει ο Σαραβάκος στη Serie A. Και το γιατί, το έχει εξηγήσει το italians.gr σε σχετικό θέμα.

Διαβάστε στο italians.gr

Νίκος Αναστόπουλος: Η μεταγραφή στην Αβελίνο και τα απίθανα σκηνικά που έζησε με τη μαφία

Πέντε Ιταλοί ποδοσφαιριστές που απέτυχαν στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου