ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς είναι να ασχολείσαι καθημερινά με τη γη, να ρισκάρεις για το όραμά σου και να παίρνεις τη σκυτάλη από τους παλιούς.

Η επαγγελματική ενασχόληση με τη γη δεν είναι ένα διαδεδομένο “σπορ” για τους millennials. Υπάρχουν, ωστόσο, νέοι άνθρωποι που αποφασίζουν να λερώσουν τα χέρια τους και να μπουν στη διαδικασία παραγωγής στον πρωτογενή τομέα. Προϊόντα που αναζητάμε, που έχουν βασική θέση στην κουζίνα και το φαγητό μας, που ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα και φτάνουν μέχρι το εξωτερικό, παράγονται με κόπο, σεβασμό στη φύση και όραμα για ένα καλύτερο μέλλον.

Το μέλι, το αλεύρι, το κρασί, τα βότανα και το τυρί, τρόφιμα πολύτιμα και δημοφιλή στη μεσογειακή διατροφή, που ουκ ολίγοι έχουν εκθειάσει, έχουν ελληνική υπογραφή και βασίζονται στη χειρωνακτική εργασία και την αφοσίωση. Νέοι παραγωγοί παίρνουν το ρίσκο να πέσουν στα βαθιά, χωρίς ουσιαστική βοήθεια από τους κρατικούς φορείς, ή αποφασίζουν να πάρουν τη σκυτάλη από την οικογένειά τους, με στόχο να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα.