Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Τα δύο ατοπήματα του Ράζβαν

 

Ο ΠΑΟΚ ήρθε ισόπαλος με τον Αστέρα Τρίπολης, σε μία αναμέτρηση που αν προσθαφαιρέσεις τα γεγονότα θα καταλήξεις

πως το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Όμως ο πολύ σοβαρός Αστέρας για 70 λεπτά, νομιμοποιείται να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο που δεν έφυγε με το τρίποντο από την Τούμπα.

Την παρτίδα εν μέρει την έσωσαν οι δύο αλλαγές του Λουτσέσκου. Ο Σβαμπ με τον Κωνσταντέλια, αλλάζουν τη ροή ενός αγώνα που είχε ξεκάθαρα ξεφύγει από τον έλεγχο των γηπεδούχων.

Ευτυχώς για εμένα, υπάρχουν ανεβασμένες οι εκπομπές του Football Factory στον City Of Primo 106,1. Στη τελευταία, αυτή της Παρασκευής, πήρα ξεκάθαρη θέση κατά της χρησιμοποίησης της ίδιας ενδεκάδας με αυτή του Καραϊσκάκη. Στο δικό μου το μυαλό, δεν μπορεί να είναι το ίδιο μοτίβο παιχνιδιού απέναντι στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και απέναντι στον Αστέρα στη Τούμπα.

Αντιλαμβάνομαι τη χρησιμότητα του Αγκούστο στο Καραϊσκάκη, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς χρειάζεται απέναντι σε κλειστές – οργανωμένες άμυνες. Θα περάσει κάποια κάθετη; Θα εκτελέσει από το ύψος της περιοχής; Θα συνδυαστεί με κάποιον συμπαίκτη του για να δημιουργήσει προϋποθέσεις;

Είναι άλλο να πρέπει να παίξεις στο Καραϊσκάκη, εκεί που ποντάρεις στο αφελές ρίσκο που παίρνει πάντα ο Ολυμπιακός στην έδρα του, πόσω μάλλον ο ασύνδετος φετινός Ολυμπιακός και είναι άλλο να παίξεις απέναντι στον Αστέρα στη Τούμπα, ο οποίος δεν θα ανεβάσει μπακ, δεν θα πάρει κανένα ρίσκο, θα επιτεθεί με τρεις κοντούς στο ανοιχτό γήπεδο και ότι του βγει.

Από τη στιγμή που τα είπα από πριν, δεν μπορεί να χαρακτηριστώ μετά Χριστόν προφήτης.

Η πιο ξεκάθαρη επιλογή που είχε ο Ράζβαν, ήταν ο Καντουρί στο δέκα και ο Ζίφκοβιτς ή ο Κωνσταντέλιας στα πλάγια. Και αν ο Σέρβος δεν είναι στα καλύτερά του, ποιος ο φόβος της χρησιμοποίησης του μικρού σε μια χρονιά όπως αυτή; Οι αποφάσεις του όπως είπε ο προπονητής στη συνέντευξη Τύπου; Τουλάχιστον αυτός παίρνει αποφάσεις, σε αντίθεση με σχεδόν όλους τους μεσοεπιθετικούς του που κινούνται σε ρηχά νερά και δεν στοχεύουν στο γκολ.

Και οι αποφάσεις του Ντέλια, προφανώς θα είναι καλύτερες αν πάρει ρυθμό αγώνων. Σήμερα, προφανώς και τράβηξε ενέργειες από τα μαλλιά. Όμως πήρε το πέναλτι και έφερε τα πάνω κάτω εντός περιοχής του Αστέρα.

Για εμένα λοιπόν, δεν υπάρχει ίδιο μοτίβο παιχνιδιού όπως και να χει. Υπάρχει προσαρμογή στο μοντέλο παιχνιδιού του αντιπάλου μέχρι να ενταχθεί ποιότητα στην ομάδα που θα μονιμοποιήσει την δημιουργία της σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από τα σημερινά.

Και έχοντας αφήσει στην άκρη την κουβέντα για τον πρωταθλητισμό, ένας από τους στόχους της σεζόν, είναι ο Κωνσταντέλιας να είναι κανονικός ποδοσφαιριστής με σωστότερες αποφάσεις μέχρι το τέλος της σεζόν.

Το δεύτερο κομμάτι του άρθρου, έχει και πάλι επίκεντρο τον Ράζβαν. Εγώ του είχα κάνει την ερώτηση στη Λειβαδιά για τις θλάσεις, η μοναδική που έχω κάνει φέτος γιατί δεν πάω πλέον σε συνεντεύξεις Τύπου. Μου απάντησε πως δεν προβληματίζεται από τα μυϊκά θέματα. Κακώς θα πω εγώ.

Είναι σαφές πως οι εντάσεις στη προπόνηση δεν είναι οι κατάλληλες έτσι ώστε να μπορεί να βρεις τις κατάλληλες η ομάδα σε φάση αγώνων. Σήμερα ο 22χρονός Λύρατζης βγήκε εκτός. Και μιλάμε για ένα παιδί που δεν κοροϊδεύει στις προπονήσεις.

Μένουν τρία παιχνίδια μέχρι τη διακοπή. Ας μαζευτεί το τιμ, ας κάνει την έρευνά του και ο Μπότο και ας δοθεί μία λύση σε ένα θέμα που αν συνεχιστεί, στα πλέι οφς δεν θα αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ αλλά η Πλατούν FC. Δεν μπορεί να μην υπάρχει λάθος στην εκγύμναση.

Κλείνοντας, προφανώς και είναι καλό για την ομάδα πως το πάλεψε. Ισοφάρισε έστω στο 97΄, είχε φάσεις να το κάνει νωρίτερα, κάτι πήρε από μία κακή βραδιά.

Επίσης, ο σημαντικότερος λόγος για να πας στη Τούμπα πλέον, δεν είναι κάποιο δεκάρι, κάποιο φορ ή κάποιος πλάγιος. Ο πιο εντυπωσιακός παίκτης του ΠΑΟΚ είναι ο Κουλιεράκης. Κάνει όργια.

Και κάτι ακόμα. Το να ξεφωνίζουμε τον προπονητή επειδή κρατάει τον Κούρτιτς στο γήπεδο, είναι ότι πιο άδικο μπορεί να συμβεί. Ο Σλοβένος είναι καλά και συμμετείχε και στα δύο γκολ. Όπως εξαιρετικός ήταν και στο Καραϊσκάκη. 

https://www.sdna.gr/podosfairo/1016694_ta-dyo-atopimata-toy-razban

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου