Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Ξέρει τι να κάνει ο Λουτσέσκου με ΑΕΚ - Έτσι μπορεί να κάνει τη... ζημιά στο ντέρμπι

Ξέρει τι να κάνει ο Λουτσέσκου με ΑΕΚ - Έτσι μπορεί να κάνει τη... ζημιά στο ντέρμπι

Eπειδή η ΑΕΚ παίζει στο νέο της γήπεδο διαθέτει φέτος πολύ ορμή, αποφασιστικότητα και ενθουσιασμό στα εντός έδρας παιχνίδια της. Σ’ αυτό ακριβώς το σημείο καλείται ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του να βρουν το αντίδοτο, οδηγώντας τον ΠΑΟΚ, παρά τις πολλές απουσίες, σε ένα θετικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας.

ΠΑΟΚEπειδή η ΑΕΚ παίζει στο νέο της γήπεδο διαθέτει φέτος

πολύ ορμή, αποφασιστικότητα και ενθουσιασμό στα εντός έδρας παιχνίδια της. Σ’ αυτό ακριβώς το σημείο καλείται ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του να βρουν το αντίδοτο, οδηγώντας τον ΠΑΟΚ, παρά τις πολλές απουσίες, σε ένα θετικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας. Θετικό αποτέλεσμα θα είναι φυσικά και η ισοπαλία που θα διατηρήσει τουλάχιστον την διαφορά από την δεύτερη θέση στους πέντε βαθμούς.

Ο Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του, όπως πριν από κάθε παιχνίδι, “διαβάζουν” τον αντίπαλο, προσπαθώντας να καταστρώσουν το τακτικό πλάνο που θα επιτρέψει στον ΠΑΟΚ να φύγει αλώβητος από την Νέα Φιλαδέλφεια την Κυριακή.

Όποιος, πάντως, έχει μελετήσει την ΑΕΚ φέτος διακρίνει ορισμένα χαρακτηριστικά στοιχεία στο παιχνίδι της και καταλήγει σε συμπεράσματα. Η φετινή ΑΕΚ πρεσάρει πολύ ψηλά στην άμυνα του αντιπάλου. Αν ο ΠΑΟΚ σπάσει το πρέσινγκ της και προσπαθήσει στοχευμένα με μία – δύο άμεσες κάθετες πάσες να βρει παίκτη ελεύθερο στην αντεπίθεση, είτε στον άξονα, είτε στα άκρα, θα πιάσει την άμυνα της ΑΕΚ εκτεθειμένη.

Εκεί εντοπίζεται και η αδυναμία στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Για να γίνει αυτό βέβαια απαιτείται να έχει καλή υποδοχή ο φορ, αν πάει η μπάλα σ’ αυτόν, ή ταχύτητα ο εξτρέμ, αν είναι αυτός ο τελικός αποδέκτης της πάσας, στοιχείο που διαθέτουν και ο Νάρεϊ, αλλά και ο Ζίφκοβιτς (αν ξεπεράσει τον τραυματισμό του και καταφέρει να αγωνισθεί στο ντέρμπι).

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πρέπει να παίξουν έξυπνα και ψύχραιμα, όχι παθητικά, έχοντας αντίληψη για το πού υπάρχει κενός χώρος, έτσι ώστε, μόλις καταφέρουν να σπάσουν το πρέσινγκ της ΑΕΚ ψηλά, να βγάλουν την άμεση αντεπίθεση, είτε με σωστούς συνδυασμούς, όταν ξεκινούν την ανάπτυξη από την άμυνα, είτε με εύστοχες πάσες, όταν πηγαίνουν σε βαθιά μπαλιά.

Η άμυνα της ΑΕΚ φαίνεται ευάλωτη και στον άξονα, αφού στα μέχρι τώρα παιχνίδια της, τα στόπερ ρισκάρουν πολύ με κάθετες πάσες στα μεσοδιαστήματα. Εκεί πρέπει να διαβάσουν το παιχνίδι τους οι παίκτες του ΠΑΟΚ και να κλέψουν μπάλες για να βγουν στην κόντρα. Χρειάζεται φυσικά να βρεθούν σε καλή μέρα και τα χαφ για να αποτελέσουν τον συνδετικό κρίκο άμυνας και επίθεσης και όχι όπως στον αγώνα με την Τρίπολη που άφηναν ακάλυπτους με το μη μαρκάρισμα τους αμυντικούς και χωρίς τροφοδοσία τους επιθετικούς.

Είναι απαράβατος όρος για να πάρει ο ΠΑΟΚ θετικό αποτέλεσμα στη Νέα Φιλαδέλφεια, εκτός από το καλό διάβασμα του αντιπάλου και η πιστή εφαρμογή του πλάνου τακτικής με τελικό στόχο την αποδιοργάνωση του παιχνιδιού των γηπεδούχων.

Πηγή: sfina.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου