Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Αθλητές κρυώνουν, βρέχονται, εγκαταστάσεις μπάζουν, αλλά ο Αυγενάκης… άλλαξε ταρτάν

 

Πλημμυρισμένα προπονητήρια. Οροφές που μπάζουν νερά. Ανοιχτή επιστολή Γιώργου Πομάσκι σε πρωθυπουργό και υφυπουργό αθλητισμού. Όχι για κάποιο κτίριο της δεκαετίας του ’60 που ανήκει σε ιδιώτες και δεν συντηρείται. Μιλάμε για την κατάντια των

εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ. Εκεί όπου 19 χρόνια πριν έγιναν Ολυμπιακοί Αγώνες και τώρα δεν υπάρχει δυνατότητα έστω αξιοπρεπούς κατάστασης για να προπονηθούν πρωταθλητές μας.

Πριν λίγο καιρό, πανηγυρικά παρουσίαζε την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων ο Λευτέρης Αυγενάκης. Αυτό-διαφημιζόταν αναφορικά με την αλλαγή των ταρτάν στίβου. Την ίδια ώρα που οι αθλητές τουρτουρίζουν απ’ το κρύο όλο το χειμώνα, φορούν αδιάβροχα ενώ προπονούνται αποφεύγοντας τις λίμνες που έχουν δημιουργηθεί από τις διαρροές όποτε βρέξει.

Φυσικά για όλα αυτά, ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν έκανε ούτε μία ανάρτηση. Κάποιος άλλος θα φταίει. Ίσως οι ίδιοι οι αθλητές που έχουν το… κακό συνήθειο να προπονούνται ακόμη και υπό συνθήκες κακοκαιρίας. Καύσωνας, χιονιάς, καταιγίδες, θα έπρεπε να απαγορεύονται οι δραστηριότητες με κάποιο νέο κανονισμό.

Η πιο σύγχρονη, καλοσυντηρημένη-θεωρητικά πάντα-εγκατάσταση της χώρας μας, έχει αυτό το χάλι. Δεν υπάρχει θέρμανση, όταν βρέχει καλύτερα να είσαι σε εξωτερικούς χώρους παρά εσωτερικούς. Μια πραγματική τραγωδία επί ημερών Λευτέρη Αυγενάκη. Προφανώς και δεν είναι δική του αποκλειστικά ευθύνη η συγκεκριμένη κατάσταση. Απλά κανείς άλλος στο παρελθόν δε διαφήμισε πανηγυρικά τη λύση στα προβλήματα στου ΟΑΚΑ, ενώ στην ουσία δεν έχει κάνει τίποτα.

Ακόμη και στο κλειστό, υπάρχουν διαρροές. Ευτυχώς όχι στο επίπεδο του ΣΕΦ όπου μπαίνουν ειδικοί μουσαμάδες στην οροφή για να μην κατέβει η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού να αγωνιστεί κι όχι αυτή του μπάσκετ. Πάλι καλά που το πρόγραμμα έφερε την κακοκαιρία πάνω σε ματς του Παναθηναϊκού. Αν ήταν αλλιώς η σειρά των ελληνικών ομάδων, τότε θα μας συζητούσε η Ευρώπη για πολλά χρόνια.

Αλλά είπαμε: Ο Λευτέρης Αυγενάκης ακόμη δεν έχει επιτρέψει την ολοκλήρωση της συμφωνίας και την εφαρμογή του νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση, για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό. Πριν κάνει το ίδιο με το ΣΕΦ και τον Ολυμπιακό. Μπας και οι ΚΑΕ λύσουν τα προβλήματα αυτά.

Διαφορετικά, είναι ικανός να εξαγγείλει απ’ το Ηράκλειο Κρήτης μετά από βόλτα για μοίρασμα ψηφοδελτίων στις καφετέριες, πως θα τοποθετήσει ταρτάν στίβου και στα κλειστά για να λύσει όλα τα προβλήματα!  

Το φωνάζουν οι αθλητές, οι προπονητές, Ολυμπιονίκες μας, πρωταθλητές μας, κορυφαίες ομάδες της χώρας που έχουν φέρει ευρωπαϊκές επιτυχίες. Ο Λευτέρης Αυγενάκης, αμετακίνητος. Αυτός ξέρει καλύτερα από αθλητισμό κι όλοι οι άλλοι απλά τον… πολεμούν. Όπως ο δημοσιογράφος στο Ηράκλειο στον οποίο έκανε φραστική επίθεση.

https://www.sdna.gr/politiko-deltio/ellada/1048947_athlites-kryonoyn-brehontai-egkatastaseis-mpazoyn-alla-o-aygenakis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου