Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Νάπολι: Οι 4 παίκτες που τους άλλαξε τη ζωή ο Σπαλέτι

Νάπολι: Οι 4 παίκτες που τους άλλαξε τη ζωή ο Σπαλέτι 

Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση των Παρτενοπέι

Η Νάπολι έχει τρελάνει τους πάντες σε Ιταλία και Ευρώπη με όσα κάνει φέτος, πετώντας σε πρωτάθλημα και Champions League.

Στη Serie A, εκτός κι αν συμβεί η μεγαλύτερη κατάρρευση όλων των εποχών, περιμένει τη φιέστα. Ηδη, άλλωστε, ο δήμος έχει αρχίσει να κάνει τα σχέδιά του. Στην Ευρώπη, από την άλλη, είναι έτοιμη να περάσει για πρώτη φορά στους «8» του Champions League. Και από εκεί και πέρα, βλέπουμε… Με λίγα λόγια όλα είναι τέλεια στους Παρτενοπέι, οι οποίοι εντυπωσιάζουν με το ποδόσφαιρό τους. Και μπορεί η περισσότερη αποθέωση να πάει

πάντα στους Βίκτορ Οσιμέν και Χβίτσα Κβαρατσχέλια, αλλά δεν είναι μόνοι. Είναι κι άλλοι αυτοί που βγάζουν μάτια φέτος. Είναι κι άλλοι αυτοί που εντυπωσιάζουν.

Είναι, συγκεκριμένα, τέσσερις οι ποδοσφαιριστές στους οποίους ο Λουτσιάνο Σπαλέτι τούς άλλαξε τη ζωή, όπως χαρακτηριστικά γράφει η Gazzetta dello Sport. Η οποία, όπως καταλαβαίνει κανείς, εστίασε σε αυτούς τους 4 και στο πώς έχουν μεταμορφωθεί.

Τζοβάνι Ντι Λορέντσο

Ο αρχηγός της Νάπολι είναι πλάγιος μπακ, αλλά φέτος τα κάνει όλα. Εχει παίξει ως εξτρέμ, μετακινείται στο κέντρο όποτε χρειάζεται, πατάει περιοχή, βάζει γκολ. Ο προπονητής, λέει η Gazzetta dello Sport, τον εμπιστεύεται τόσο που θα του έδινε και τα κλειδιά του σπιτιού του.

Αντρέ-Φρανκ Ανγκισά

Οτι είναι καλός χαφ το είχε δείξει από πέρυσι. Φέτος, όμως, το πήγε ένα βήμα παραπέρα. Ο Ανγκισά παίζει, πλέον, παντού στο κέντρο, καλύπτει τους συμπαίκτες του ανασταλτικά, βγαίνει μπροστά, έχει περισσότερες τελικές προσπάθειες. Τα κάνει όλα, με λίγα λόγια.

Αμίρ Ραχμάνι

Ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός πήρε πέρυσι τη θέση του Κώστα Μανωλά στην 11άδα και φέτος μοιάζει αξεπέραστος. Είναι βασικός και αναντικατάστατος για τη Νάπολι, με τον ίδιο να εξηγεί ότι ακολουθεί πάντα όλα όσα του λέει ο Σπαλέτι.

Στάνισλαβ Λομπότκα

Επί Γκατούζο, σημειώνει η Gazzetta dello Sport, ήταν κάτι σαν… μυστηριώδες αντικείμενο. Επί Σπαλέτι είναι ο ηγέτης της μεσαίας γραμμής, αφού ο προπονητής τού έδειξε αμέσως εμπιστοσύνη. Ο Λομπότκα, στα 28 του χρόνια, είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας του και αποτελεί το μεγαλύτερο «αριστούργημα» του Σπαλέτι. Είναι αυτός με τη μεγαλύτερη βελτίωση, αυτός που, κατά τον Φάμπιο Καπέλο, είναι φέτος ο καλύτερος χαφ του ιταλικού πρωταθλήματος.

Διαβάστε τα νέα της Νάπολι στο italians.gr

Πηγή φωτογραφίας: Επίσημος λογαριασμός της Νάπολι στο Twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου