Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Το ποδόσφαιρο των Monty Python

 

Το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, είναι μάλλον μία συνέχεια των Monty Python, οι οποίοι μέσα από την σουρεάλ προσέγγισή τους δημιούργησαν χιλιάδες υποστηρικτές του αγγλικού χιούμορ.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου μίλησε για κανόνες. Μία λέξη άγνωστη όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και στη κοινωνία μας. 

Το VAR που τόση προσπάθεια έκανε ο ΠΑΟΚ να μπει στη καθημερινότητά μας, έφτασε να είναι το κομμάτι του παζλ που

σταματάει τον ΠΑΟΚ. 

Ένα πουλί από τη Χαλκιδική έκανε τον Κινέζο στην φάση του Πήλιου. Αυτή τη φορά ο πάγκος τον πρόλαβε, πίεσε τον Ευαγγέλου να ζητήσει τη φάση και πάλι τίποτα. Απλωμένο χέρι εντελώς εκτός θέσης, ξεκάθαρη επαφή, παίζεται. Στο κλειστό παιχνίδι στους Ζωσιμάδες, όπου ο ΠΑΣ δυσκόλεψε όλους τους μεγάλους, ο ΠΑΟΚ δεν πήρε ένα ξεκάθαρο πέναλτι. Για την ακρίβεια, δεν κλήθηκε καν ο Ευαγγέλου να το δει παρότι ο πάγκος του ΠΑΟΚ μπήκε όλος μέσα. Μια δουλειά είχε να κάνει το πουλί απο την Χαλκιδική και δεν την έκανε.

Λίγη ώρα μετά, ο Ευάγγελος Μαρινάκης μπούκαρε στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθεί για την ακύρωση του γκολ της ομάδας του. Ο Πινέιρο του έδειξε και κάρτα, αλλά μου φαίνεται πως δεν ήταν δηλωμένος. Διαμαρτυρήθηκε για μία φάση που πιο οφσάιντ δεν γίνεται. Ερχόμενος από καθαρή θέση οφσάιντ ο παίκτης του Ολυμπιακού, πετάει απο τη φάση με το σώμα τον αμυντικό του Παναθηναϊκού.

Εγώ τον καταλαβαίνω τον Μαρινάκη. Σου λέει γκολ στο 90 έβαλα ρε φίλε. Τι το ακυρώνεις; Ανθρώπινη αντίδραση, δεν μπορείς να πεις.

Στα Φιλαδέλφεια λίγο νωρίτερα, ο καημένος ο Αστέρας πήγε να παίξει έντεκα με έντεκα. Άλλος αφελής και αυτός. Ο Γκαρντάφσνι πήγε δυνατά στη μπάλα, βρήκε τον Αραούχο καταλάθος, ζητούσε άμεσα συγνώμη γιατί κατάλαβε πως χτύπησε τον συνάδελφό του και ο Τζοβάρας έδειξε κόκκινη. Στο 3’.

Για να βγάλεις κόκκινη στο 3’, θα πρέπει να συμβεί κάτι εντελώς εξωπραγματικό. Όμως εδώ υπάρχει ο κανόνας, μόνο που πάει μονόπατα. Ο Αραούχο δεν θα είχε αποβληθεί ποτέ, όπως συνέβη στο παρελθόν πολλές φορές. Και αν υπάρχει ένας ΑΕΚτσής που πιστεύει ότι υπήρχε ενδεχόμενο να δεχτεί κόκκινη ο παίκτης τους στο 3’ για αυτή τη φάση, εθελοτυφλεί. 

Εμάς μας τρώνε πέναλτι, μας εξαφανίζουν οφσάιντ, οι άλλοι παίζουν με αβάντες και ο Λουτσέσκου θα τρελαθεί. Γιατί ξέρει πως αν δεν συνέβαιναν όλα αυτά, θα το σήκωνε σε μία χρονιά που η εντολή είναι να στήσει απλά κορμό. Να χαλαρώσει, δεν υπάρχει λόγος, δεν θα αλλάξει κάτι. Εννέα χιλιόμετρα μετρό, τριάντα χρόνια το περιμένουμε.

Βέβαια και αυτός, λάθος μέρα βρήκε να ανοίξει το ροτέισον. Έβαλε τον Φελίπε μέσα, κάτι που όντως θα έπρεπε να κάνει σε κάποια φάση σύντομα, αλλά Λαμία και Ιωνικός ήταν ξεκάθαρα καλύτερες επιλογές.

Ο Πορτογάλος πρέπει να έκανε καμία ντουζίνα εύκολα λάθη, ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε ρυθμό και έχασε ένα ημίχρονο. Βέβαια είχα χαμένο γκολ σε κενή εστία και ένα πέναλτι που δεν του δόθηκε.

Στο δεύτερο έλεγξε την κατάσταση καλύτερα, ήταν απειλητικός, έχασε μαλλιά που λένε και στο χωριό μου, η μπάλα όμως δεν μπήκε μέσα. Δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη αυτό βέβαια. Πλην της διαιτησίας, ο ΠΑΟΚ πληρώνει και τη δυστοκία του.

Θα κρατήσουμε βέβαια την εικόνα του Τζήμα. Δεν με απασχολεί αν είναι 17, αν χρειάζεται δουλειά, αν χρειάζεται ειδική διαχείριση. Τίποτα δεν χρειάζεται. Έτοιμος είναι. Μέσα από τα παιχνίδια θα βελτιωθεί. Η εκπαιδευτική διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και τα έχει πάει περίφημα.

Όλοι μας πιστεύω, έχουμε αποδεχτεί πως ο ΠΑΟΚ έχει πάρει έναν στγκεκριμένο δρόμο, δεν βρίσκω κανέναν λόγο να μη ποντάρω στον Τζήμα, πόσω μάλλον τη στιγμή που δεν έχω το εύκολο γκολ. 

ΥΓ Ακούω ΕΡΑ τώρα και πραγματικά καταλαβαίνω γιατί το επίπεδο παραμένει χαμηλό. Τη φάση του Καραισκάκη ο Ακρίδας την αναλύει όπως να ναι, δεν είδε πέναλτι στους Ζωσιμάδες χωρίς να αιτιολογήσει το γιατί. Υπάρχει κάποιος τρόπος να μη πληρώνουμε αυτό το πράμα; Οχι ότι θα αλλάξω οικονομικό στάτους, αλλά έτσι για το γαμώτο… 

https://www.sdna.gr/podosfairo/1058392_podosfairo-ton-monty-python

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου