Ο 30χρονος καθοδηγητής, σύμφωνα με την ΕΥΠ και όπως προκύπτει από την ενημέρωση που έδωσε η Μοσάντ, είναι μέλος μιας ιδιαίτερα σκληρής οικογένειας και ο πατέρας του κρατείται στις φυλακές του Πακιστάν για ανθρωποκτονία, ενώ ο αδελφός του επίσης για άλλα βαριά αδικήματα.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για το «τρομοκρατικό δίκτυο» στο οποίο φέρονται ν’

ανήκουν οι δύο Πακιστανοί, που συνελήφθησαν, ενώ στόχευαν «να πραγματοποιήσουν χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο και συναγωγή, με ανθρώπινα θύματα, στην περιοχή Ψυρρή».

Σύμφωνα με τις αλλεπάλληλες, αλλά σε κάθε περίπτωση επιλεκτικές διαρροές, στο πλαίσιο της επιχείρησης, που φέρει την κωδική ονομασία «Υάκινθος», εκτός από τους δύο Πακιστανούς που συνελήφθησαν ως μέλη της τρομοκρατικής ομάδας, κρατούνται ακόμα οκτώ συμπατριώτες των συλληφθέντων οι οποίοι είχαν επαφές μαζί τους και συνελήφθησαν για διοικητική απέλαση, καθώς βρίσκονταν παράνομα στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο μικροσκόπιο οι συνομιλίες των συλληφθέντων με τον καθοδηγητή τους

Η επιχείρηση, ξεκίνησε από την ΕΥΠ τον περασμένο Αύγουστο ύστερα από πληροφορίες για πιθανή απόπειρα συγκρότησης τρομοκρατικού πυρήνα στην Ελλάδα, ενώ στο παιχνίδι μπήκε και η ισραηλινή Μοσάντ, η οποία παρείχε τεχνογνωσία και σημαντικές πληροφορίες, κυρίως για τον «εγκέφαλο», έναν 30χρονο Πακιστανό, που φέρεται ότι έδινε τις κατευθύνσεις από το Ιράν.

Η αντιτρομοκρατική συνέλαβε τον 27χρονο Χαϊντέρ που ζούσε στη Ζάκυνθο και τον 29χρονο Χουσεΐν που ζούσε στη Λακωνία. Είχαν μπει παράνομα στη χώρα πριν από τέσσερα ή πέντε χρόνια κι εργάζονταν κάνοντας κυρίως αγροτικές εργασίες. Η σύλληψή τους, έγινε με το πρόσχημα της διοικητικής απέλασης, ενώ κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν συνομιλίες, με τον φερόμενο αρχηγό.

Οι αναλυτές της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, κατάφεραν να συνθέσουν τα κομμάτια του παζλ, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην χαρτογράφηση κινήσεων, διασυνδέσεων και τελικά στην ταυτοποίηση δύο κατηγορούμενων. Να σημειωθεί ότι περισσότερα από 80 άτομα επισκέπτονταν καθημερινά το εστιατόριο – συναγωγή που φέρεται να είχε στοχοποιηθεί.