Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Ευχαριστήριο Πολιτιστικού Συλλόγου Γρεβενών “Πίνδος”

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πίνδος, πιστός στην αναβίωση ηθών και εθίμων του τόπου μας, το Σάββατο 25/3/2023 και την Κυριακή 26/3/2023 , σε συνεργασία με το πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικό κανάλι 4Ε (εκπέμπει και δορυφορικά σε Αμερική, Αυστραλία και Β. Αφρική) προχώρησε στην καταγραφή τραγουδιών, χορών και εθίμων  της περιοχής μας σχετικών με το Πάσχα.

 Η εκπομπή θα προβληθεί την Κυριακή του Πάσχα στις 13:00μμ προβάλλοντας έτσι την όμορφη περιοχή μας με τα ιδιαίτερα ηχοχρώματά της.

Ο σύλλογος θέλει να εκφράσει τις ολόθερμες ευχαριστίες του προς

όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της όλης προσπάθειας, ξεκινώντας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κκ. Δαβίδ, που στέκει αρωγός σε όλες μας τις εκδηλώσεις, με την ευγενική παραχώρηση του αύλειου χώρου του Ιερού ναού της Αγίας Παρασκευής, για τις ανάγκες των γυρισμάτων. Τον εφημέριο του Ιερού ναού πατέρα Ευστάθιο Στέφο που μας τίμησε με την παρουσία του και μετέφερε τις ευχές του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας.

Επίσης το Εκκλησιαστικό κανάλι της 4Ε, ~Όσιος Νικάνωρ~ για τη Δυτική Μακεδονία και τον παρουσιαστή κ. Πάρη Γκούνα, Άρχοντα υμνωδό της Μ.Χ.Ε., καθηγητή Βυζαντινής μουσικής.

 Ιδιαίτερες ευχαριστίες στις κυρίες που παρουσίασαν τον τρόπο παρασκευής της παραδοσιακής περδικας και συγκεκριμένα στις: Βέργου Δήμητρα, Βασιλοπούλου Ελπινίκη, Ιωσηφίδου Αλεξάνδρα, Λάζου Φιλιώ, Μητράκου Βαρβάρα, Γεωργίτση Αλεξάνδρα, Ντόνα Βασιλική και Μαργατίτα, καθώς και όλα τα κοριτσάκια του συλλόγου μας που τραγούδησαν την Λαζαρίνα.

 Θερμές ευχαριστίες στον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ Φωλινα για την ηθική και οικονομική του ενίσχυση και στον πρώην Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιατσιο για την οικονομική  ενίσχυση, καθώς και για την παρουσία του σε όλη την διάρκεια των γυρισμάτων. Ευχαριστούμε θερμά τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Κιακα για την άμεση ανταπόκριση για τον καθαρισμό του αύλειου χώρου του Ιερού ναού. Επίσης ευχαριστούμε τις κυρίες του συλλόγου για τις πίτες, τα κόκκινα αυγά και τα τσουρέκια που έφτιαξαν για τις ανάγκες των γυρισμάτων, όλα τα μέλη του συλλόγου που συνέβαλαν τα μέγιστα για την επιτυχία της εκδήλωσης και τέλος τους δύο χοροδιδασκάλους του συλλόγου που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν αυτό το μεγάλο εγχείρημα .

                Η Πρόεδρος και το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Πίνδος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου