Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Γιούργκεν Κλοπ: Η γυναίκα πίσω από τις μεγάλες αποφάσεις του, Ούλα Σάντροκ

ΚΛΟΠ ΚΑΙ ΣΥΖΥΓΟΣ

Η σύζυγος του Γιούργκεν Κλοπ, Ούλα Σάντροκ, υπήρξε μια φωνή με επιρροή πίσω από μερικές από τις μεγαλύτερες αποφάσεις της προπονητικής του καριέρας.

«Το πιο σημαντικό συμβόλαιο που έχω υπογράψει στη ζωή μου είναι αυτό με τη σύζυγό μου, Ούλα», έχει πει ο ο ίδιος ο Κλοπ για τη σύντροφο της ζωής του. Εκείνη πιστώθηκε το γεγονός ότι ο Γερμανός τεχνικός, απέρριψε το «φλερτ» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2013, με αποτέλεσμα να αναλάβει τη Λίβερπουλ δύο χρόνια αργότερα. Σε εκείνη πίστωσε ο ίδιος ο «Kloppo» την επέκταση του συμβολαίου του με τη Λίβερπουλ πριν από δύο χρόνια, ενώ προηγουμένως είχε εκφράσει ανησυχίες για το πόσο επηρέαζε η προπονητική τον σύζυγό της.

Ο Κλοπ ζει στο Μέρσισαϊντ με τη σύζυγό του από τότε που ανέλαβε τα ηνία των «Reds» το 2015. Το ζευγάρι ζει σε ένα σπίτι που κάποτε ανήκε στον Στίβεν Τζέραρντ στην παραλιακή πόλη Formby και οι δυο τους έχουν γίνει «ένα» με την τοπική κοινότητα, με τον Κλοπ να εντοπίζεται τακτικά σε βραδιές κουίζ σε παμπ της περιοχής, καθόλα πρόθυμος να βοηθά τις ομάδες με τις απαντήσεις τους. Από πλευράς της, η Ούλα τον Απρίλιο του 2020 έγινε γνωστό ότι μοίρασε κουπόνια τροφίμων αξίας 1.000 ευρώ στο προσωπικό της Waitrose (brand βρετανικών σουπερμάρκετ) που εργάστηκαν επί covid στην πρώτη γραμμή.

Ένα μέλος του προσωπικού είπε στο Liverpool Echo: «Ήταν ένα απίστευτο πράγμα. Τυπικά, η Ούλα δεν ήθελε να κάνει φασαρία ή να λάβει καμία αναγνώριση, και απλώς ήθελε οι άνθρωποι που εργάζονται σε καταστήματα να λάβουν την αναγνώριση που τους αξίζει».

Η Ούλα ήταν μια φωνή με επιρροή σε όλη τη διάρκεια της προπονητικής καριέρας του Κλοπ και ήταν βασική παράγοντας για να απορρίψει μια μεταγραφή στη Γιουνάιτεντ. Σύμφωνα με την «Daily Mail» ο 56χρονος φέρεται να είχε επιλεγεί ως διάδοχος του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον το 2013, με τον τότε εκτελεστικό αντιπρόεδρο του συλλόγου Εντ Γούντγουορντ να του κάνει μια περιοδεία.

Σύμφωνα με τον θρύλο της Λίβερπουλ, Φιλ Τόμπσον, ο Κλοπ αρνήθηκε τη θέση αφού η Ούλα ισχυρίστηκε ότι έχει κακό προαίσθημα για τη Γιουνάιτεντ: «Πήρα συνέντευξη από τον Κλοπ για το Sky και ρώτησα αν αυτός και η Λίβερπουλ δημιουργήθηκαν ο ένας για τον άλλον. Με κοίταξε και με ρώτησε "Γιατί;"», είπε ο Τόμσον στο TV2 στη Νορβηγία. «Τότε ο Κλοπ μου είπε ότι θα μπορούσε να είχε αναλάβει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά η γυναίκα του είπε ότι δεν ήταν σωστό. Όταν έφτασε η Λίβερπουλ, η γυναίκα του είπε ότι ήταν η σωστή επιλογή».

Ο Κλοπ παρέμεινε στη Ντόρτμουντ για δύο ακόμη σεζόν, πριν φύγει τελικά το καλοκαίρι του 2015. Μέχρι τον Οκτώβριο, η θέση στη Λίβερπουλ είχε ανοίξει και ο Γερμανός άρπαξε την ευκαιρία να δοκιμάσει τον εαυτό του στην Αγγλία.

Η Ούλα έχει λάβει τον τίτλο της Πρώτης Κυρίας της Bundesliga στη χώρα της λόγω της φιλανθρωπικής της δράσης τόσο στη Γερμανία όσο και στην Κένυα. Εργάστηκε ως δασκάλα και εργαζόμενη σε νοσοκομείο στο Ναϊρόμπι για τρία χρόνια. Είχε εγκατασταθεί στο Μάιντς, στη δυτική Γερμανία, όπου ζούσε και ο Γιούργκεν. Κατά τη διάρκεια της θητείας του Κλοπ στην Ντόρτμουντ, ο Ούλα είχε εκφράσει ανησυχίες για την ευημερία του κατά την τελευταία του σεζόν το 2015, καθώς ήταν επικεφαλής της ομάδας της Μπουντεσλίγκα για επτά σεζόν. Η Ντόρτμουντ βρισκόταν στη ζώνη του υποβιβασμού τον Φεβρουάριο, πριν ανεβάσει στροφές και τερματίσει 7η.

Σε ένα ebook, Reading the Game, ο Κλοπ αποκάλυψε ότι η Ούλα του είχε επισημάνει ότι η πίεση της σεζόν τον είχε επηρεάσει πολύ, μετά τη νίκη της Βέρντερ Βρέμης πριν από τα Χριστούγεννα εκείνη τη σεζόν. «Πήγα σπίτι και η γυναίκα μου είπε ότι τελικά το είχα χάσει εντελώς – γιατί ήμουν σε απίστευτα καλή διάθεση. Μόλις είχαμε χάσει στη Βρέμη, ήμασταν 17οι ή 18οι στον πίνακα εκείνο το βράδυ, πράγμα που σήμαινε ότι θα περνούσαμε τα Χριστούγεννα στη ζώνη του υποβιβασμού– και γύρισα σπίτι και ένιωσα σαν νέος άντρας. Και αυτό γιατί ήξερα ότι τώρα είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια ανάσα, να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας. Και ευτυχώς, όταν το κάναμε, ήρθαν οι επιτυχίες. Το παιχνίδι μας, και τα αποτελέσματα, στο δεύτερο μισό της σεζόν ήταν στα επίπεδα ή και πάνω από τις προσδοκίες, αν και φυσικά δεν ένιωθα έτσι γιατί είσαι ακόμα βαρύς ψυχικά από αυτό που συνέβη πριν».

Η Ούλα -πρώην κοινωνική λειτουργός και μυθιστοριογράφος- γνώρισε τον Κλοπ στο Oktoberfest του Μονάχου το 2005, όπου εργαζόταν ως σερβιτόρα. Μετακόμισαν μαζί αφού γνώριζαν ο ένας τον άλλον για μόλις τρεις ημέρες. Το ζευγάρι δεν έχει παιδιά μαζί, αλλά και οι δύο έχουν γιους από τους αντίστοιχους πρώτους γάμους τους.


https://www.gazzetta.gr/gwomen/football/2298522/gioyrgken-klop-i-gynaika-piso-apo-tis-megales-apofaseis-toy-oyla-klop

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου