Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Μόσχα: «Αυτά θα είναι τα νέα σύνορα με την Ουκρανία – Εκεί θα σταματήσουμε και μόνο εκεί»

Μόσχα: «Αυτά θα είναι τα νέα σύνορα με την Ουκρανία  – Εκεί θα σταματήσουμε και μόνο εκεί»

Κίεβο εκτός Οδησσός εντός του ρωσικού εδάφους

Τα νέα σύνορα της Ρωσίας παρουσίασε ο Ρώσος πρώην πρόεδρος και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ σε τηλεοπτικό διάγγελμά του από τη ρωσική τηλεόραση.

Ο Μεντβέντεφ μιλώντας για την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία  παρουσίασε ένα χάρτη σύμφωνα με τον οποίο η

Ρωσία γνωστοποιεί τις απαιτήσεις που έχει ως προς τα νέα σύνορά της με την Ουκρανία.

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος του ΣΑ της Ρωσίας «δεν πρόκειται να σταματήσουμε παρά μόνο όταν φτάσουμε εδώ».

Στην ανάρτηση του του συγκεκριμένου χάρτη από τη Μόσχα ;απάντησε ο Γάλλος πρόεδρος Ε.Μακρόν ο οποίος έθεσε την Οδησσό εντός των «κόκκινων» γραμμών όπως τις είπε ενώ έθεσε και το Κίεβο ως «κόκκινη» γραμμή, το οποίο όμως δεν διεκδικεί η Ρωσία.

Ο Ε.Μακρόν στη συνάντηση που είχε με τους αρχηγούς των κομμάτων της γαλλικής αντιπολίτευσης, επανέλαβε πως η Γαλλία θα κάνει ότι χρειάζεται «χωρίς όρια» και «χωρίς κόκκινες γραμμές» για να στηρίξει την Ουκρανία.

Ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη συνάντηση που είχε με την αντιπολίτευση, φέρεται να αποκάλυψε το σχέδιο το παρά το γεγονός ότι δεν είναι πραγματοποιήσιμο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας L’Indépendant, o επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γαλλίας, Fabien Roussel αποκάλυψε ότι ο Μακρόν είπε ότι θα σταλούν γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις στο ουκρανικό έδαφος εάν υπάρξει προσπάθεια κατάληψης της Οδησσού ή του Κιέβου από τη Ρωσία.

Έτσι όπως διαμορφώνονται τα πράγματα έως τώρα σε περίπτωση έναρξης διαπραγματεύσεων για ειρήνευση στην ανατολική Ουκρανία η Οδησσός θα αποτελέσει αντικείμενο σκληρού μπρα ντε φερ  μεταξύ των εμπλεκομένων.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/mosxa-ayta-einai-ta-nea-synora-me-tin-oukrania-ekei-tha-stamatisoume-kai-mono-ekei/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου