Τρίτη 31 Μαΐου 2022

1ο βραβείο, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Ποντιακός Ελληνισμός: Μνήμες και Όνειρα, Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον»

1ο βραβείο, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Ποντιακός Ελληνισμός: Μνήμες και Όνειρα, Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον»

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Γρεβενών συγχαίρουν τους μαθητές/ τις μαθήτριες του σχολείου και την εκπαιδευτικό Ελισάβετ Αμαραντίδου ΠΕ 01, που συμμετείχαν, σε σύμπραξη με τις συμμαθήτριες και συμμαθητές τους του 1ου Ημερησίου Γυμνασίου και Ημερησίου ΕΠΑΛ, και με το project με τον τίτλο Εΐνος και Εΐνε (Εκείνος και Εκείνη) στον 6ο Πανελλήνιο

Διαγωνισμό «Ποντιακός Ελληνισμός: Μνήμες και Όνειρα, Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον», για τη βράβευσή τους με το 1ο βραβείο, σε σύνολο 65 βραβευθέντων σχολείων από 136 συμμετοχές.
Η τελετή βράβευσης θα γίνει το φθινόπωρο του 2023.

Ο διαγωνισμός υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Βασική επιδίωξη του διαγωνισμού ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές όλων των βαθμίδων (από την Ελλάδα και την Ομογένεια) τον Ποντιακό Ελληνισμό και συγκεκριμένα την ιστορία του, τον πολιτισμό του και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της Ελλάδας και στη διαμόρφωση της πολιτιστικής της ταυτότητας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε Οργανωτική Επιτροπή του διαγωνισμού για την καθοδήγηση, την φιλόλογο κ. Ρωξάνη Λάιου, την μουσικό κ. Ελένη Τσαμπούρη και τους γονείς των παιδιών για την ηθική υποστήριξη.
Τέλος την Εύξεινο Λέσχη Κοζάνης για την ευγενική παραχώρηση της ποντιακής φορεσιάς και τον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Βλαχόπουλο για την τεχνική υποστήριξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου