Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Τεντόγλου: Προετοιμασία στη Γερμανία και τρία μίτινγκ πριν το Ευρωπαϊκό κλειστού

Τεντόγλου: Προετοιμασία στη Γερμανία και τρία μίτινγκ πριν το Ευρωπαϊκό κλειστού

Το αγωνιστικό πρόγραμμα για τον κλειστό του 2023 έχει ετοιμάσει το δίδυμο Μίλτος Τεντόγλου - Γιώργος Πομάσκι, με στόχο να είναι ο πρώτος πανέτοιμος για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης τον Μάρτιο.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους ετοιμάζεται για πλήρη

αγωνιστική δράση στη σεζόν του κλειστού και έχει ήδη διαμορφώσει το καλεντάρι του για τους πρώτους μήνες του 2023. Ο Μίλτος Τεντόγλου θα ξεκινήσει τη σεζόν με προετοιμασία δύο εβδομάδων στη Γερμανία, και συγκεκριμένα στη Στουτγκάρδη, μετά τις 20 Ιανουαρίου ενώ μόλις την ολοκληρώσει ξεκινά τους αγώνες.

Πρώτος του αγώνας θα είναι το πολωνικό μίτινγκ του Τόρουν, Orlen Copernicus Cup, στις 8 Φεβρουαρίου ενώ μία εβδομάδα αργότερα (15 Φεβρουαρίου) θα αγωνιστεί στη Γαλλία και το μίτινγκ του Λιεβάν. Τα μίτινγκ στο εξωτερικό θα ολοκληρώσει με το δημοφιλές μίτινγκ της Μαδρίτης. Και τα τρία μίτινγκ είναι μέρος του World Indoor Tour και ανήκουν στην κατηγορία Gold. Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής του κλειστού φέτος θα έχει την ευκαιρία να προσθέσει ακόμη έναν τίτλο στη συλλογή του αφού είναι βασικός διεκδικητής του τίτλου του World Indoor Tour για το 2023.

Με ερωτηματικό βρίσκεται ακόμη το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Επίσης, θα ήταν μία καλή ευκαιρία για τον ίδιο να συμμετάσχει στο Βαλκανικό πρωτάθλημα κλειστού που θα διεξαχθεί, τελικά, στην Κωνσταντινούπολη στις 11 Φεβρουαρίου όμως κατά πάσα πιθανότητα δεν θα το βάλει στο πρόγραμμά του καθώς έχει ήδη αρκετούς αγώνες σε σύντομο διάστημα.

Όλα τα παραπάνω θα καταλήξουν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Τουρκίας (2-5 Μαρτίου) όπου ο Τεντόγλου θα αγωνιστεί ως ο τιτλούχος και θα επιδιώξει να κερδίσει τον τρίτο του συνεχόμενο τίτλο σε Ευρωπαϊκό κλειστού (μετά τη Γλασκόβη 2019 και το Τόρουν 2021) ώστε να γίνει ο μοναδικός που πετυχαίνει κάτι τέτοιο και ο μόλις δεύτερος με τρεις τίτλους.

Αξίζει να θυμίσουμε πως το 2022 ο Τεντόγλου αναδείχθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού με νέο πανελλήνιο ρεκόρ (8.55μ) και καταγράφοντας την έκτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην ιστορία του αθλήματος.

https://www.gazzetta.gr/stibos/2182955/tentogloy-proetoimasia-sti-germania-kai-tria-mitingk-prin-eyropaiko-kleistoy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου