Παρόλα αυτά, δύο νεαρές αδελφές αγνόησαν τις παραπάνω συμβουλές, με αποτέλεσμα να πάθουν δηλητηρίαση από τον ήλιο και τα πρόσωπά τους να πρηστούν σαν ντομάτες, όπως είπαν

χαρακτηριστικά για την φρικτή εμπειρία τους.

Σύμφωνα με την thesun.co.uk, η 21χρονη Hannah Moussa μαζί με την 18χρονη αδερφή της Sarah αποφάσισαν να πάνε ένα ταξίδι στην Αίγυπτο για να επισκεφθούν την οικογένεια τους. Κατά την διάρκεια των διακοπών όμως, αποφάσισαν να πάνε στην παραλία και χωρίς να έχουν βάλει αντηλιακό ή να έχουν λάβει κάποια προστασία για τον ήλιο, αποκοιμήθηκαν καταλάθος δίπλα στο κύμα.

Η 21χρονη Hannah Moussa

Έτσι, ξύπνησαν μετά από λίγο και μόλις πήγαν σε εσωτερικό χώρο, είδαν τα πρόσωπα τους να έχουν πρηστεί πάρα πολύ σαν να είχαν «καταπιεί μέλισσες» -όπως είπαν-, ενώ υπέφεραν από φριχτό πονοκέφαλο.

Παρόλα αυτά, έπεσαν για ύπνο ελπίζοντας να υποχωρήσει η «ηλίαση» που πίστευαν ότι έπαθαν. Την επόμενη μέρα όμως, τα συμπτώματα όχι μόνο δεν υποχώρησαν, αλλά εμφάνισαν φουσκάλες στο πρόσωπο τους, το δέρμα ξεκίνησε να ξεφλουδίζει, ενώ υπέφεραν και από εμετούς, πέρα από πονοκεφάλους.

«Με έλεγαν ντομάτα»

Οι δύο αδερφές λοιπόν, αποφάσισαν να επισκεφτούν τον γιατρό και εκεί έμαθαν ότι έπαθαν δηλητηρίαση από τον ήλιο και ότι δεν πρόκειται για απλή ηλίαση. Έτσι, τις δύο τελευταίες ημέρες των διακοπών τους, έμειναν κλεισμένες στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και μακριά από τον ήλιο.

Πηγαίνοντας στο αεροδρόμιο για να φύγουν, το πρήξιμο από τα πρόσωπα τους δεν είχε υποχωρήσει, ενώ άκουσαν και κοροϊδευτικά σχόλια από τους εργαζομένους, κατά την διάρκεια του check in. «Με έλεγαν ντομάτα» και ότι «είμαι έτοιμη να σκάσω», είπε χαρακτηριστικά η Hannah Moussa.

Η 18χρονη Sarah

Πλέον, η ίδια αποφάσισε να μιλήσει για την δυσάρεστη εμπειρία που βίωσε μαζί με την αδερφή της, ώστε να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, ειδικά στο γεγονός ότι θα πρέπει να λαμβάνει πάντα προστασία έναντι του ήλιου.

Τι είναι η δηλητηρίαση από τον ήλιο

Γνωστή και ως πολυμορφική έκρηξη φωτός, η δηλητηρίαση από τον ήλιο μπορεί να εμφανιστεί σε διάφορες μορφές με βάση την ευαισθησία σας στον ήλιο. Σε αντίθεση με ένα ήπιο ηλιακό έγκαυμα, η δηλητηρίαση από τον ήλιο συνήθως απαιτεί ιατρική θεραπεία για την πρόληψη επιπλοκών.

Τα σημάδια που εμφάνισαν από την δηλητηρίαση που δημιούργησε ο ήλιος

Μάλιστα, είναι πολύ χειρότερη από ένα ήπιο ηλιακό έγκαυμα. Εκτός από τα συνήθη συμπτώματα που μοιάζουν με ηλιακά εγκαύματα, μπορεί να εμφανίσετε: φουσκάλες ή ξεφλούδισμα του δέρματος, έντονη ερυθρότητα και πόνο, πυρετό (και μερικές φορές ρίγη), αφυδάτωση, σύγχυση, ναυτία ή έμετο, πονοκεφάλους, ζάλη και λιποθυμία.

Η δηλητηρίαση από τον ήλιο μπορεί να προκληθεί από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, τη μη χρήση αντηλιακού ή ίσως να ξεχάσετε να λάβετε επιπλέον προφυλάξεις εάν διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο για ηλιακό έγκαυμα.


https://www.newsbeast.gr/world/arthro/8749612/koimithike-stin-thalassa-kai-xypnise-me-prosopo-san-ntomata-i-spania-periptosi-tis-dilitiriasis-apo-ton-ilio