Για στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας στη Βαλτική έκανε λόγο ρώσος βουλευτής, στενός σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν, ονομάζοντας και την πόλη που θα χτυπηθεί πρώτη στην περίπτωση που ξεσπάσει ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος.

Ρώσος βουλευτής και στενός σύμμαχος του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε για πυραυλικό χτύπημα εναντίον ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, μιλώντας σε ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό που υποστηρίζεται από το Κρεμλίνο, και ονόμασε την πόλη που

πιστεύει ότι θα είναι ο πρώτος στόχος της Μόσχας σε περίπτωση που ξεσπάσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Εισβολή στη Βαλτική

Ο Αντρέι Γκουρουλιόφ, πρώην αναπληρωτής διοικητής της νότιας στρατιωτικής περιοχής της Ρωσίας, έκανε το σχόλιο αυτό κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικά με τον αποκλεισμό από τη Λιθουανία του γειτονικού ρωσικού θύλακα του Καλίνινγκραντ, όπως γράφει το newsweek.com.

Δείτε επίσης – Πυρηνικός πόλεμος: «Ο πρώτος στόχος που θα χτυπηθεί θα είναι η βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία»

Η Μόσχα απείλησε με αντίποινα μετά την επιβολή κυρώσεων από το Βίλνιους για εμπορεύματα στα οποία έχει επιβληθεί εμπάργκο κατά τη διέλευση και την είσοδο στη ρωσική επικράτεια της Βαλτικής Θάλασσας.

Ο ρώσος βουλευτής έθεσε την προοπτική εισβολής στη Βαλτική, στο πλαίσιο της στρατηγικής επαναφοράς της λιθουανικής πρωτεύουσας Βίλνιους στην προηγούμενη ταυτότητά της ως Βίλνο και της πρωτεύουσας της Εσθονίας Ταλίν στην τσαρική της ταυτότητα ως Ρεβάλ.

Τόσο η Εσθονία όσο και η Λιθουανία είναι χώρες του ΝΑΤΟ και οποιαδήποτε εισβολή από τη Ρωσία θα ενεργοποιούσε το Αρθρο 5, προκαλώντας πιθανώς έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, για τον οποίο ο Γκουρουλιόφ είπε ότι η Δύση δεν θα είχε «το στομάχι».

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο