Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Μα τόσο αδίστακτοι; (του Κυριάκου Ταταρίδη)

Μα τόσο αδίστακτοι; (του Κυριάκου Ταταρίδη)

Από την κίνηση και επίσκεψη Μουσουρούλη είχαν διαφανεί οι προθέσεις της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας για την «δίκαιη» μετάβαση.
Ποτέ στην παγκόσμια ιστορία ανάλογων περιπτώσεων δεν απομονώνεται μια περιοχή από το σύνολο της Περιφέρειας όπου τα πάντα κατευθύνονται σε αυτήν αγνοώντας την ενδοχώρα της.
Η οικονομική επιστήμη εξετάζει και τις παραμέτρους επιρροής και συνεπειών, όταν ο γεωγραφικός χώρος της επιχείρησης ανασυγκρότησης έχει μια διαχρονική κοινωνικοοικονομική ενότητα με ενιαία χαρακτηριστικά, τότε, όποια επιλεκτική πολιτική εφαρμογής, αγνοεί το ευρύτερο περιβάλλον και οδηγεί σε οικονομική αποξήρανση τις όμορες περιοχές.
Τα Γρεβενά προκλητικά αγνοούνται από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια και ο κ. Παπαδόπουλος και ο κ. Κασαπίδης κάνουνε πάρτι επενδύσεων στην Κοζάνη, φτωχοποιώντας μέρα με την μέρα την περιοχή μας, ενώ κάπου κάπου μοιράζουν «καθρεφτάκια», ξεγελώντας με αυτόν τον τρόπο τους Γρεβενιώτες «ιθαγενείς».
Για να ασκηθεί η προκλητική αυτή πολιτική έπρεπε να περάσουν στον Αναπτυξιακό Νόμο αυξημένο ποσοστό επιδότησης κατά 10 μονάδες στην Κοζάνη, ενώ στις συζητήσεις και στην ψήφιση του Νόμου η Γρεβενιώτικη παρουσία με τους τοπικούς μας εκπροσώπους ήταν ανύπαρκτη.
Έχουν ολοκληρωθεί, σχεδιάζονται και ολοκληρώνονται επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά, όπως η μονάδα των 550KW στην Πτολεμαϊδα με 216 εκατομμύρια ευρώ και άλλα τέσσερα των 94KW, ενώ βρίσκονται σε «ωρίμανση» μονάδες των 251KW στην Πτολεμαϊδα, 299 KW στο Αμύνταιο και 88KWw στην Φλώρινα, ενώ ετοιμάζονται επιπλέον έργα των 4GW.
Ταυτόχρονα δεκάδες ιδιωτικές επιχειρήσεις κατευθύνονται στην Κοζάνη κάτω από την εύνοια του Αναπτυξιακού Νόμου.
Μάλιστα, προχθές σε τοπικό κανάλι της Κοζάνης ο κ. Κασαπίδης περιχαρής αναφέρθηκε στην επένδυση «πράσινου υδρογόνου» ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ, την μεγαλύτερη επένδυση στην Ευρώπη.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά οι αδίστακτοι Κασαπίδης και Παπαδόπουλος ξεριζώνουν και την επιχείρηση των μεταλλείων στον Έξαρχο και μεταφέρουν το εργοστάσιο στην Κοζάνη για να πάρει το μπόνους του 10% και να προσλάβει εργαζόμενους από την περιοχή της, ενώ η εξόρυξη φυσικά θα γίνεται στα Γρεβενά ( σε συνθήκες τριτοκοσμικές).
Και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε αγαπητοί μου συμπατριώτες το ότι τα Γρεβενά είναι παραγωγός τόπος ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο η Κυβέρνηση προκλητικά αγνοεί και θα έλθει η ώρα να τεθεί το θέμα αυτό στο τραπέζι.
Αγαπητοί μου συμπατριώτες, έφυγαν οι συμπατριώτες μας της διασποράς και μείναμε πάλι μόνοι μας. Έχουμε χρέος να σταθούμε όρθιοι και δυνατοί για να προστατέψουμε το μέλλον της αγαπημένης μας πατρίδας μας.

Μετά τιμής,
Κυριάκος Ταταρίδης
Αρχιτέκτων Μηχανικός
Πρώην Βουλευτής Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου