Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Λιοντάρια, ύαινες και μια νεκρή καμηλοπάρδαλη, στο πιο επικίνδυνο γήπεδο γκολφ του πλανήτη (vid)

Λιοντάρια, ύαινες και μια νεκρή καμηλοπάρδαλη, στο πιο επικίνδυνο γήπεδο γκολφ του πλανήτη (vid)

Ο αγώνας γκολφ στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ της Νοτίου Αφρικής φέρνει τους παίκτες αντιμέτωπους με τα θηρία. Μια τέτοια συνάντηση προκάλεσε τη διακοπή του, όταν δύο λέαινες εισέβαλαν και σκότωσαν μια καμηλοπάρδαλη, πριν τις ακολουθήσει αγέλη υαινών. Όλα αυτά μπροστά στα μάτια των γκόλφερ!

Σε περίπτωση που νομίζατε ότι το γκολφ αποτελεί ένα από τα πιο

ασφαλή αθλήματα, κάνατε λάθος. Τουλάχιστον, αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση του Skukuza Gold Club στο εθνικό Πάρκο Κρούγκερ του Κέιπ Τάουν στη Νότιο Αφρική. Εκεί που οι γκόλφερ πληρώνουν αντίτιμο για να παίξουν στο πιο επικίνδυνο γήπεδο γκολφ του πλανήτη, δίνοντας την έγγραφη συγκατάθεσή τους ότι το κλαμπ δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη αν φαγωθούν από τα άγρια θηρία.

Οι παίκτες έρχονται συχνά αντιμέτωποι με πολλά από τα ζώα της άγριας φύσης, αφού το Πάρκο και το γήπεδο του γκολφ δεν διαθέτουν περιφράξεις. Σε έναν από τους τελευταίους αγώνες, λοιπόν, το θέαμα ξεπέρασε κάθε φαντασία και επικινδυνότητα. Το ματς διεκόπη βιαίως, όταν δύο λέαινες εισέβαλαν στο χορτάρι και σκότωσαν μια καμηλοπάρδαλη, μπροστά στα μάτια των παικτών. Πριν καν, όμως, τα αρπακτικά προλάβουν να καταβροχθίσουν το θήραμά τους, τράπηκαν σε φυγή όταν στο σκηνικό έκαναν την είσοδό τους μία αγέλη από είκοσι ύαινες!

  

Στο παρελθόν, οι γκόλφερ έχουν δει μπροστά τους από λιοντάρια, λεοπαρδάλεις και ιπποποτάμους, μέχρι ελέφαντες, πύθωνες και κόμπρες, στην ειδική πίστα 5.831 χιλιομέτρων.

Για να ζήσει κανείς αυτή την εμπειρία, καλείται να πληρώσει περίπου 20 ευρώ για το ματς με τις εννέα τρύπες, ή περίπου 25 ευρώ για τις 18 τρύπες.

Ο οργανισμός των εθνικών Πάρκων της Νοτίου Αφρικής δηλώνει πως: «Είναι αυτό που κάνει το Skukuza τόσο ξεχωριστό, ότι δεν ξέρεις τι θα συμβεί κάθε φορά που παίζεις. Δεν υπάρχει περίφραξη γι' αυτό και είναι συνήθεις οι επισκέψεις των θεατών με τα άγρια θηρία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου