Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Η προφητεία του σοφού Γιοβάνοβιτς για ΠΑΟ - 5 μεταγραφές για τίτλο ο ΠΑΟΚ - Μόνο χειρότερα ο Ολυμπιακός

Η προφητεία του σοφού Γιοβάνοβιτς για ΠΑΟ - 5 μεταγραφές για τίτλο ο ΠΑΟΚ - Μόνο χειρότερα ο Ολυμπιακός


Οι οιωνοί τίτλοι για το Τριφύλλι και ο στόχος της ΑΕΚ στη Λεωφόρο. Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για τον Δικέφαλο του Βορρά που κυρίως λόγω Λουτσέσκου είναι τόσο ανταγωνιστικός φέτος, αλλά και για το πισωγύρισμα των Πειραιωτών με τον Ζοσέ Ανιγκό, ενώ κάνει και μία πρώτη ανάλυση για όσα θα δούμε στο μεγάλο ντέρμπι της επόμενης Κυριακής.

Ο "Ευαγγελιστής" γράφει για όλους και για όλα μετά την συμπλήρωση του πρώτου γύρου των play offs: για την "προφητεία" Γιοβάνοβιτς που βγήκε, για τους "πράσινους"... οιωνούς τίτλου και γιατί ενδεχόμενη κατάκτηση του θα είναι η μεγαλύτερη

ποδοσφαιρική υπέρβαση στην ιστορία του κλαμπ...

Για τον ΠΑΟΚ που χωρίς Λουτσέσκου θα πάλευε σήμερα  με τον Άρη για την 4η θέση, γιατί μπορεί να διεκδικήσει την 3η θέση από τον Ολυμπιακό που περιμένω να πάει μόνο χειρότερα αλλά και για το ζόρικο καλοκαίρι που περιμένει τους "ασπρόμαυρους" αφού αν θέλουν να ξαναγίνουν ισότιμο φαβορί στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος θα πρέπει να κάνουν 5 μεταγραφές βασικών και να ...αρνηθούν 4 πωλήσεις!!

Και για την ΑΕΚ που μπορεί να "εξόρκισε" τους...δαίμονές της - Ολυμπιακό και Λουτσέσκου - αλλά  αν θέλει να πάρει το πρωτάθλημα θα πρέπει ΜΟΝΟ να κερδίσει την ερχόμενη Κυριακή στην Λεωφόρο...

ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ: λίγοι θυμούνται τι είχε... τολμήσει να δηλώσει στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, όταν ουσιαστικά έβαζε τους στόχους του Κυπελλούχου Παναθηναϊκού για την τρέχουσα σεζόν. "Πρώτη ή δεύτερη θέση"! Κι έφτασε τέλη Απριλίου, 5 αγωνιστικές πριν από το φινάλε και των play offs, για να δικαιωθεί/επιβεβαιωθεί πανηγυρικά ο "σοφός" Σέρβος τεχνικός! Το είχε πει και πλέον το έκανε πράξη. Αν μάλιστα στο τέλος πάρει και τον τίτλο, θα γραφτεί στην ιστορία ίσως και ως η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική υπέρβαση του Παναθηναϊκού ever. Με το τέταρτο μπάτζετ στην κατηγορία, χάνοντας από το φθινόπωρο τον καλύτερο παίκτη/σκόρερ του (Αϊτόρ) και χωρίς να του βγουν οι περισσότερες μεταγραφές του...

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ/2: το ότι  δεν παρατάει τα ματς και ότι συνήθως τα κερδίζει στο φινάλε, έχει γίνει ... δεύτερη φύση του και δείχνει την νοοτροπία του. Είναι άξιος και η τύχη τον επιβραβεύει για αυτό. Ακόμη και με τα πέναλτι μετά το 80' , που είναι η ...σπεσιαλιτέ του. Και μπορεί τα πολλά κερδισμένα πέναλτι να προκαλούν σχόλια και τους... κακεντρεχείς αλλά είναι κι αυτά μέρος του παιχνιδιού, ειδικά στην εποχή του VAR. Πόσο μάλλον όταν σχεδόν όλα είναι όντως παραβάσεις και όχι... μούφες! Είναι αρκετοί εκείνοι που όλα αυτά τα ... ερμηνεύουν και σαν οιωνούς  για τον τίτλο που έρχεται!

ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ/ΑΝΙΓΚΟ: στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι της Τούμπας o "στρατηγός Ραζβάν"  έκανε κουτσάρισμα για ρεσιτάλ! Και είναι αλήθεια πως ο φετινός ΠΑΟΚ χωρίς τον Ρουμάνο στον πάγκο του, με το υλικό που διαθέτει, την πιτσιρικαρία που εκπαιδεύει, το έλλειμα σε προσωπικότητες σε συγκεκριμένες θέσεις, μάλλον σήμερα θα πάλευε με τον Άρη για την τέταρτη θέση!! Με κόουτς Λουτσέσκου όμως, μπορεί να πάρει τον Μάϊο τον Κύπελλο αλλά και να διεκδικήσει  την 3η θέση απο τον Ολυμπιακό που όλα δείχνουν/ επιβεβαιώνουν πως με τον Ανιγκό αντί του Μίτσελ πάει  - και μάλλον θα συνεχίσει - να πάει μόνο χειρότερα!!

ΠΑΟΚ: το ότι θα έχει - εκτός σοβαρού απροόπτου -τον Λουτσέσκου και του χρόνου στην τεχνική του ηγεσία, σε συνδυασμό με την εξέλιξη/πρόοδο του νέου γκρουπ που άρχισε να κτίζει την  φετινή σεζόν, αποτελούν εγγύηση επιτυχίας. Με μια σημαντική/ειδοποιό διαφορά:  για να γίνει ξανά ο δικέφαλος του βορρά ισότιμο φαβορί στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος δεν μπορεί να το κάνει με βασικούς τα υπάρχοντα μπακ (Ράφα Σοάρες, Σάστρε, Λύρατζης είναι για συμπληρωματικοί). Ούτε με τον Κάργα ή τον Νάσμπεργκ (είναι επιπέδου ΠΑΣ και παλιάς Ξάνθης) τριτοδεύτερο στόπερ. Χρειάζεται σπουδαίο βασικό "6άρι" και όχι τον "λίγο" και soft Ντάντας και σίγουρα βαρβάτο σέντερ φορ, πιο γκολτζή και διαφορετικού στυλ από τον Ολιβέϊρα (θα πρέπει να τον κρατήσει/ανανεώσει κι αυτόν αφού τον θέλει ο κόουτς/ του κάνει την δουλειά). Και φυσικά να κρατήσει για ακόμη ένα χρόνο τον εκκολαπτόμενο σταρ Κωνσταντέλια, τον Κουλιεράκη, τον Ντάγκλας Αγκούστο αλλά και τον Κοτάρσκι. 

ΠΑΟΚ/2: η σούμα λέει 5 μεταγραφές βασικών, μια δύσκολη ανανέωση του σημερινού βασικού σου φορ και "όχι" σε 4 πωλήσεις, για ισάριθμους συγκεκριμένους παίκτες του ρόστερ, για τους οποίους υπάρχουν δεδομένα πολλοί μνηστήρες και θα έρθουν δυνατές προτάσεις. Όλα αυτά δεν τα λες λίγα, εύκολα ή δυνατά. Πόσο μάλλον όταν ο Σαββίδης και για όσα κρατάει ο πόλεμος στην Ουκρανία, έχει κλείσει την κάνουλα της χρηματοδότησης...

ΑΕΚ: κατάφερε στα play offs να κερδίσει εκτός έδρας ντέρμπι, κάτι που αγνοούσε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Και μάλιστα δυο και όχι ένα. Και πού;  Στην Τούμπα τον κακό της δαίμονα Ραζβάν Λουτσέσκου και στο "Καραϊσκάκης" τον Ολυμπιακό που την είχε κάνει τα τελευταία χρόνια "πελάτισσά".  Αυτά τα δυο "διπλά"  του Αλμέϊδα , λοιπόν, ήταν απριόρι απαραίτητα για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου. Μόνο που θα χρειαστεί απαραιτήτως ακόμη ένα. Το τρίτο θα  είναι και το καταλυτικό. Η AEK στην Λεωφόρο θα πρέπει να κερδίσει τον Παναθηναϊκό, δεν θα της κάνει ούτε ισοπαλία. Δεν είναι μόνο πως έτσι θα τον  βάλει από κάτω στην βαθμολογία  αλλά και ότι θα υπερτερεί σε ενδεχόμενη νέα ισοβαθμία μαζί του. Κάτι που σε ελεύθερη μετάφραση θα σημαίνει πως αν η ΑΕΚ κερδίσει τον Παναθηναϊκό (και φυσικά έχει προηγηθεί το τρίποντο με τον ΠΑΟΚ στην "Αγιά Σοφιά"), μετά θα έχει το... δικαίωμα/ την πολυτέλειας μιας γκέλας κόντρα σε Ολυμπιακό ή Άρη! Για αυτό ο τελικός του πρωταθλήματος για την Ένωση γίνεται στην... Λεωφόρο την ερχόμενη Κυριακή!!

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν έγιναν ομαδάρες ΠΑΟ, ΑΕΚ - Βασίλειο… παραλογισμού ο Ολυμπιακός - Διπλό χειρουργείο από Μάσα-Ανιγκό (Vid)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου