Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Σεξ, ναρκωτικά και όργια: Το σκάνδαλο που έστειλε τη μισή Serie A στον εισαγγελέα

Σεξ, ναρκωτικά και όργια: Το σκάνδαλο που έστειλε τη μισή Serie A στον εισαγγελέα
 

Το «Bordello della Crocetta» που έκανε άνω-κάτω την Ιταλία πριν το Μουντιάλ 2002

Ηταν καλοκαίρι του 2002 όταν η Serie A ταρακουνήθηκε από ένα σκάνδαλο που δεν είχε σχέση με διαιτητές αλλά με… γκέισες, ναρκωτικά και όργια.

Στην Ιταλία ακόμη και σήμερα υποστηρίζουν ότι η Γαλλία κατέκτησε το Μουντιάλ 1998 λόγω της… γκέισας του Ζινεντίν Ζιντάν. Είναι ένας από τους αστικούς μύθους που ουσιαστικά έχουν επιβεβαιώσει αρκετοί ανεπισήμως, αλλά κανείς επισήμως. Τι λέει

αυτός ο μύθος; Οτι στην πενταετία του στη Γιουβέντους, από το 1996 ως το 2001, ο Γάλλος είχε τη δική εξωγηπεδική και εξωσυζυγική ζωή. Μια ζωή που είχε σαν… έδρα ένα κέντρο μασάζ σε προάστιο του Τορίνο, το οποίο ο «Ζιζού» επισκεπτόταν συχνά. Ηταν, λένε, αυτό που του έφερνε ηρεμία, αφού η σύζυγός του, η Βερονίκ, ήταν περισσότερο αυταρχική ή εκνευριστική απ’ ό,τι έπρεπε.

Αλήθεια ή ψέματα, αυτό το ξέρει ο ίδιος ο Ζιντάν. Και ο Πάολο Μοντέρο με τον Μαρκ Ιουλιάνο, οι άλλοι δύο Γιουβεντίνοι που φέρονται να έκαναν επισκέψεις στο ίδιο κέντρο… χαλάρωσης. Για την ακρίβεια, αυτοί οι δύο φέρονται να «παρέσυραν» τον Ζιντάν, ο οποίος τελικά πήρε τη «γκέισα» του στη Γαλλία το καλοκαίρι του ’98 προκειμένου να είναι ανεβασμένος σε όλη τη διάρκεια του Μουντιάλ. Και ήταν όντως… Τέσσερα χρόνια μετά, το 2002, με τον Γάλλο να είναι κάτοικος Μαδρίτης πλέον, η Serie A θα κλονιστεί από ένα σκάνδαλο που φέρνει στο μυαλό όλων την ιστορία του Ζιντάν. Ας πάρουμε, όμως, την ιστορία από την αρχή…

Οι φήμες και ο αστυνομικός που έγινε πελάτης

Από τις αρχές του 2002 στη βόρεια Ιταλία οργιάζουν οι φήμες για το «Bordello della Crocetta», ένα κέντρο μασάζ στην περιοχή Crocetta του Τορίνο. Η κανονική ονομασία του είναι Viva Lain αλλά κανείς δεν το αναφέρει έτσι. Αντιθέτως, όλοι το αναφέρουν ως το σημείο στο οποίο γίνεται το έλα να δεις… Ποδοσφαιριστές, επιχειρηματίες, πολιτικοί, άνθρωποι του θεάματος, διάφοροι VIP φέρονται να το επισκέπτονται σταθερά. Μεμπτό; Οχι. Το πρόβλημα είναι ότι το Viva Lain φημολογείται πως δεν ειδικεύεται στο μασάζ αλλά στα όργια με σεξ και κοκαΐνη. Και με τις φήμες να εντείνονται, ένας αστυνομικός θα το επισκεφθεί σαν πελάτης και θα συνεχίσει να το κάνει, φροντίζοντας να παγιδεύσει όλους τους χώρους με κάμερες και κοριούς στα τηλέφωνα. Αυτό ήταν…

Η αστυνομία θα παρακολουθήσει τα πάντα επί τρεις μήνες και όταν συγκεντρώσει τα στοιχεία που ήθελε, θα απευθυνθεί στον τότε εισαγγελέα του Τορίνο, Αντρέα Πανταλίνο. Η αντίδρασή του; Δίνει την άδειά του για να γίνει… ντου στον χώρο, με αποτέλεσμα τη σύλληψη οκτώ ατόμων: Πέντε για το αδίκημα της πορνείας και τρεις για κατοχή ναρκωτικών. Τα συγκεκριμένα οκτώ άτομα, φυσικά, θα αρνηθούν τα πάντα, αλλά τα βίντεο και οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες τα λένε όλα. Από εκεί και πέρα, μένει να τα πουν και οι εμπλεκόμενοι. Οχι μόνο οι εργαζόμενες στον χώρο, αλλά και οι επισκέπτες. Και εδώ θα συμβεί κάτι… αμιγώς ιταλικό.

Τα ονόματα των ποδοσφαιριστών

Οι επιχειρηματίες και φυσικά οι πολιτικοί θα μείνουν έξω από τον χορό. Δεν θα κληθεί κανείς τους, τουλάχιστον επισήμως, για κατάθεση στον εισαγγελέα. Οι ποδοσφαιριστές, όμως, δεν θα τη γλιτώσουν. Πέντε παίκτες της Γιουβέντους, τέσσερις της Τορίνο, δύο της Ιντερ, δύο της Βερόνα, ένας της Κιέβο, ένας της Αταλάντα, ένας της Πιατσέντσα και ένας της Βενέτσια θα… κάνουν μια βόλτα από την εισαγγελία. «Είναι πελάτες όπως όλοι οι άλλοι. Απλά πιο πλούσιοι, πιο όμορφοι και πιο σωματώδεις», θα καταθέσει η εργαζόμενη Λορένα Μπέρτο, γνωστή και σαν Σοφί λόγω της ομοιότητας με την ηθοποιό Σοφί Μαρσό, θέλοντας να κλείσει το θέμα. Δεν θα το πετύχει όμως.

Η εισαγγελία φροντίζει να διαρρεύσει ότι οι Πάολο Μοντέρο, Ιγκόρ Τούντορ, Μαρκ Ιουλιάνο, Κριστιάν Ζενόνι, Νταβίντ Τρεζεγκέ και Εντγκαρ Ντάβιντς ήταν σταθεροί πελάτες. Ο Ολλανδός, τελικά, θα μείνει εκτός έρευνας, αλλά οι άλλοι πέντε όχι. Από την πλευρά της Τορίνο διαρρέουν τα ονόματα των Σιμόνε Βεργκασόλα και Αλέσιο Σκαρκίλι, ενώ τα ονόματα των παικτών των άλλων ομάδων της Serie A δεν θα γίνουν γνωστά. «Τους προστατεύουν ακόμη και σε αυτό, ενώ εμάς μας κατηγορούν ακόμη κι επειδή πηδάμε», ήταν το μοναδικό σχόλιο που είχε κάνει ο Λουτσιάνο Μότζι, τότε γενικός διευθυντής της Γιούβε, για το θέμα.

Ο «Επιβήτορας», ο «Ασταμάτητος», ο «Ατζούρο», ο «Θεϊκός» και οι… «Cip & Ciop»

Οι ποδοσφαιριστές, φυσικά, επιβεβαίωσαν τις επισκέψεις τους, αρνήθηκαν όμως οτιδήποτε για χρήση κοκαΐνης. Κάτι που θα αρνηθεί και η ιδιοκτήτρια του Viva Lain, Τιτσιάνα Μαριτάνο, η οποία ένα χρόνο μετά, το 2003, θα βγάλει βιβλίο για όσα έζησε εκεί. Βιβλίο, στο οποίο φωτογράφιζε αρκετά γνωστά ονόματα του ιταλικού star system. Η υπόθεση θα απασχολήσει τον Τύπο σε τέτοιο βαθμό, ώστε μία από τις πιο γνωστές ιταλίδες πορνοστάρ, η Τζέσικα Ρίτσο, να θέλει να προσλάβει την Τιτσιάνα στην «ροζ» εταιρεία της, εκφράζοντας παράλληλα το ενδιαφέρον της για κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους εμπλεκόμενους ποδοσφαιριστές, επειδή είχε μάθει ότι οι επιδόσεις τους ήταν… πρωταθληματικές.

Αγνωστο, φυσικά, αν… έπαιξαν κάποια ματς μαζί της. Τη σεζόν 2002-03 πάντως, την αμέσως επόμενη δηλαδή, αρκετοί εξ αυτών θα γίνουν αποδέκτες διάφορων σχολίων, μέσω σχετικών πανό, σε αρκετά γήπεδα της Serie A. Με τους οπαδούς να προσπαθούν να μαντέψουν ποιος ήταν ο «Επιβήτορας», ο «Ασταμάτητος», ο «Ατζούρο», ο «Θεϊκός» και ο «Tucano», οι οποίοι αναφέρονταν στο βιβλίο της Τιτσιάνα Μαριτάνο. Εκεί όπου ξεχώριζε και η αναφορά στους «Cip & Ciop». Δύο συμπαίκτες εντός γηπέδου αλλά και εκτός, αφού έκαναν μαζί τις επισκέψεις τους, επιλέγοντας και μια από τις εργαζόμενες για να… αναλύσουν την πορεία του πρωταθλήματος…

Διαβάστε στο italians.gr

Το ερωτικό τρίγωνο στις αρχές του ’90 που κατέστρεψε την καριέρα των Λεντίνι και Σκιλάτσι

Ο Φαμπιάν Ο’ Νιλ κατάφερε να ξοδέψει 14 εκατ. ευρώ στις γυναίκες και στο ποτό

Η ιστορία του πρωταθλητή Ευρώπης που καταδικάστηκε για ναρκωτικά και είδε όλες τις πόρτες να κλείνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου