Τρίτη 18 Απριλίου 2023

Barça Femení: Το καμάρι της Μπαρτσελόνα που κυριαρχεί στο γυναικείο ποδόσφαιρο (vids)

 Barça Femení: Το καμάρι της Μπαρτσελόνα που κυριαρχεί στο γυναικείο ποδόσφαιρο (vids)

Η ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών της Μπαρτσελόνα δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από την αντρική. Τα απίθανα επιτεύγματα της Barça Femení που σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Τα τελευταία χρόνια για την αντρική ομάδα της Μπαρτσελόνα ήταν πολύ δύσκολα. Όχι μόνο επειδή έμεινε μακριά από τίτλους ή τουλάχιστον σταμάτησε να τους κατακτά με τη συχνότητα που είχε μάθει το κοινό της, αλλά κυρίως γιατί ταλαιπωρήθηκε από πολλά οικονομικά προβλήματα, των οποίων συνέπεια ήταν η αγωνιστική παρακμή της ομάδας. Ταπεινωτικοί αποκλεισμοί στην Ευρώπη, ιστορικοί διασυρμοί, με αποκορύφωμα όλων βέβαια αυτό που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα συμβεί. Τον Λιονέλ Μέσι

να αποχωρεί από την ομάδα με την οποία ταυτίστηκε όσο κανείς.

Με τον Τσάβι στο τιμόνι τους οι «μπλαουγκράνα» αρχίζουν σιγά σιγά να βρίσκουν τον δρόμο τους ενώ όπως φαίνεται θα κατακτήσουν το πρωτάθλημα μετά από τρεις σεζόν που ανέβηκαν στον θρόνο οι ομάδες της Μαδρίτης. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα λύθηκαν αφού πρέπει να γίνει πολλή δουλειά ακόμη για να επιστρέψει η Μπάρτσα στην ελίτ. Εκεί που βρίσκεται δηλαδή μία… άλλη Μπάρτσα. Η Barça Femení ή αλλιώς η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του συλλόγου.

Διαβάστε επίσης: Ο Ιτούδης, το «αν» του Γουίλμπεκιν και ο κίνδυνος για τον Ολυμπιακό (vids)

Αυτή που την τελευταία δεκαετία έχει σημειώσει ραγδαία εξέλιξη και έχει μπει για τα καλά στις καρδιές των οπαδών του συλλόγου. Η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα (7) στο γυναικείο ποδόσφαιρο της χώρας, η ομάδα με τα περισσότερα Κύπελλα (9), η ομάδα με τα περισσότερα Super Cup (3), η ομάδα με τον… θηλυκό Μέσι, την κορυφαία παίκτρια του κόσμου, την Αλέξια Πουτέγιας. Την για δύο σερί χρονιές κάτοχο της «Χρυσής Μπάλας» που στάθηκε άτυχη το περασμένο καλοκαίρι όταν υπέστη ρήξη χιαστού στην προετοιμασία της Εθνικής Ισπανίας για το Euro και έμεινε εκτός για όλη τη χρονιά.

Παρά την απουσία της όμως, η Μπαρτσελόνα δεν πτοήθηκε καθόλου. Εντός των τειχών είναι ασυναγώνιστη. Μετά από 25 αγωνιστικές μετράει ισάριθμες νίκες και είναι φυσικά στην πρώτη θέση με 75 βαθμούς και συντελεστή τερμάτων 105-5. Η δεύτερη Ρεάλ ακολουθεί με 62 βαθμούς. Οι 13 βαθμοί που τις χωρίζουν δεν είναι τίποτα αν αναλογιστεί κανείς πως στις 13 φορές που έχουν παίξει οι δύο ομάδες μεταξύ τους σε όλες τις διοργανώσεις, η Μπάρτσα μετράει το απόλυτο των νικών, με σκορ από 1-0 μέχρι και 9-1!

Πέρσι η Μπαρτσελόνα πήρε για πρώτη φορά το πρωτάθλημα κάνοντας 30Χ30, με γκολ 159-11. Τελείωσε τη σεζόν με νταμπλ αφού στον τελικό του Champions League ηττήθηκε με 3-1 από τη Λιόν. Έχασε έτσι την ευκαιρία να πετύχει δεύτερο σερί τρεμπλ καθώς τη σεζόν 2020-21 είχε καταφέρει να πάρει και τους τρεις τίτλους. Το πρωτάθλημα με 33 νίκες και μία ήττα σε 34 ματς (167-15 τα γκολ), το Κύπελλο με 4-2 επί της Λεβάντε στον τελικό και το Champions League, το πρώτο της ιστορίας της, με το εντυπωσιακό 4-0 επί της Τσέλσι.

Φέτος δεν θα καταφέρει να επαναλάβει το τρεμπλ αφού αποκλείστηκε στο Κύπελλο λόγω αντικανονικής συμμετοχής παίκτριάς της στο παιχνίδι με την Οσασούνα την οποία νίκησε εντός αγωνιστικού χώρου με 9-0. Το έχασε όμως με 3-0 στα χαρτιά. Φέτος στο Champions League απέκλεισε με συνολικό σκορ 6-1 τη Ρόμα στα προημιτελικά και στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι με στόχο την πρόκρισή της στον τέταρτο τελικό της ιστορίας της.

Αυτή η εκτόξευση της ομάδας δεν θα μπορούσε να μην έχει απήχηση στον κόσμο της Μπαρτσελόνα ο οποίος έχει αγκαλιάσει τις γυναίκες και έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ. Στις 22 Απριλίου 2022, 91.648 θεατές βρέθηκαν στο Καμπ Νου για τον ημιτελικό Champions League με τη Βόλφσμπουργκ σπάζοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ που ανήκε και πάλι στην Μπάρτσα όταν 91.553 θεατές γέμισαν το γήπεδο για να παρακολουθήσουν τον προημιτελικό με τη Ρεάλ.

Η γυναικεία ομάδα της Μπαρτσελόνα είναι κάτι παραπάνω από μία απλή ομάδα και φυσικά η οργάνωσή της δεν διαφέρει από την αντρική . Το ρόστερ της αποτελείται κυρίως από «προϊόντα» της Μασία ενώ προπονητής της ομάδας είναι ο Ζονάταν Χεράλδες. Ο βοηθός του Λουίς Κορτές, του προπονητή με τον οποίο η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το τρεμπλ το 2021 και έπειτα παραιτήθηκε. Όπως συνηθίζει η αντρική ομάδα, έτσι και η γυναικεία, βρήκε τη λύση εκ των έσω παραμένοντας πιστή στις αρχές και τις ιδέες του κλαμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου