«Για μερικούς μήνες, λίγο μετά τη μετακόμισή μου στο Μιλάνο» αποκαλύπτει η Φεντερίκα Πελεγκρίνα στο βιβλίο της, όπως σημειώνει η εφημερίδα της Ρώμης «Corriere dello Sport», «είχα

αρχίσει να τρελαίνομαι με το φαγητό. Μπόρεσα να βγάλω και να καταναλώσω κιλά παγωτού ακολουθούμενα από πολλά μπολ με δημητριακά. Μια φορά ήρθε η μαμά μου να με δει και το παρατήρησε. Της είπα ότι πεινάω, να φάμε ένα σνακ; Και έφαγα δύο πακέτα ωμό ζαμπόν και τρία πακέτα κράκερ. Με κοίταξε σαστισμένη», αναφέρει η Πελεγκρίνι.

Η θρυλική Ιταλίδα κολυμβήτρια αποχαιρέτησε τις πισίνες το Νοέμβριο του 2021 σε ηλικία 33 ετών, μετά από μία 17χρονη καριέρα γεμάτη διακρίσεις, όταν αγωνίστηκε για τελευταία φορά στο Ρικιόνε, στο πλαίσιο του εθνικού πρωταθληματος σε πισίνα 25μ., και κατέκτησε τον 130ο εγχώριο τίτλο της, κερδίζοντας το εμβληματικό της αγώνισμα, τα 200μ. ελεύθερο, με χρόνο 1:54.95.

«Το βράδυ, αφού έτρωγα ό,τι μπορούσα κατά τη διάρκεια της ημέρας, έκανα εμετό» ομολογεί η Φεντερίκα Πελεγκρίνι. «Το έκανα συστηματικά, κάθε βράδυ πριν πάω για ύπνο, όταν η ανάμνηση όλου αυτού του φαγητού που καταβρόχθιζα αύξανε την αίσθηση της ενοχής. Το να κάνω στη συνέχεια εμετό ήταν λίγο σαν να καθαρίζω τη συνείδησή μου και επίσης ένας τρόπος μεταβολισμού του πόνου που αισθανόμουν. Λέγεται βουλιμία, αλλά δεν το ήξερα. Για μένα, η βουλιμία δεν ήταν το πρόβλημα, ήταν η λύση. Ο τρόπος μου να χάσω βάρος χωρίς θυσίες τρώγοντας ό,τι ήθελα», πρόσθεσε η Πελεγκρίνι, η οποία κατέκτησε στη διάρκεια της καριέρας της ένα χρυσό και ένα ασημένιο –στην Αθήνα το 2004- Ολυμπιακό μετάλλιο, 11 (6-4-1) σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και 21 σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (8-6-7).

https://www.newsbeast.gr/sports/arthro/9670426/fenterika-pelegkrini-eicha-archisei-na-trelainomai-me-to-fagito-katavrochthiza-oti-evriska-kai-meta-ekana-emeto