Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

“Πέτρος Παππάς” ο συμπατριώτης μας ήταν η έκπληξη των εκλογών.

Πρόκειται για τον Πέτρο Παππά, βουλευτή Κιλκίς πλέον, με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Ο Πέτρος Παππάς, με καταγωγή από τα Γρεβενά, μεγαλωμένος έτη Θεσσαλονίκη, κατάφερε μέσα σε λίγους μόνο μήνες να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών του Κιλκίς.
Το βιογραφικό του πλούσιο. Είναι ειδικός Γενικός-Οικογενειακός Ιατρός, εξειδικευμένος στην Επείγουσα Ιατρική με μετεκπαιδεύσεις στον Σακχαρώδη Διαβήτη και στην Ψυχολογία των ασθενών.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι Διευθυντής στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Γ. Ν. Κιλκίς.

Ταυτόχρονα είναι απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών “Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας” της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κι έλαβε ως πρωτεύσας σε αυτό, υποτροφία για την εκπόνηση της Διδακτορικής του διατριβής.

Επιπλέον, από το 2015 είναι Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Διδάσκει Γηριατρική στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, είναι συντονιστής εκπαίδευσης των Γενικών Ιατρών στο νομό Κιλκίς και από το 2012 έως το 2019 ήταν συνεργάτης-εκπαιδευτής των φοιτητών Ιατρικής του Α.Π.Θ στη Γενική Ιατρική.

Ως καθηγητής έχει διδάξει υγειονομικά και ιατρικά μαθήματα σε δημόσια και ιδιωτικά Ι.Ε.Κ και υπήρξε βαθμολογητής και εξεταστής στις εξετάσεις πιστοποίησης των φοιτητών.

Είναι μέλος της Επιτροπής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής-Οικογενειακής Ιατρικής με πολλές ετήσιες δράσεις που αφορούν την εκπαίδευση των νεότερων ιατρών.

Έχει εκπονήσει και δημοσιεύσει σε διεθνή και Ελληνικά περιοδικά σειρά επιστημονικών εργασιών και μελετών με αντικείμενα την ψυχολογία, την παχυσαρκία και την ευπάθεια των ηλικιωμένων.

Συμμετέχει σε ετήσια βάση σε σημαντικό αριθμό διεθνών και ελληνικών ιατρικών συνεδρίων τόσο ως οργανωτική επιτροπή αλλά και με ομιλίες και ελεύθερες ανακοινώσεις.

Συνεργαζόμενος επί σειρά ετών με το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, έχει επισκεφτεί και συνδράμει υγειονομικά πολλούς, ωφελούμενους από το πρόγραμμα, συμπολίτες μας.

Συμμετέχει ακόμη επί σειρά ετών σε τακτικά εμβολιαστικά προγράμματα μαθητών κι ενηλίκων ενώ ως πιστοποιημένος εκπαιδευτής του δικτύου για την απεξάρτηση των εφήβων από το διαδίκτυο, έχω πραγματοποιήσει ενημερωτικές ομιλίες και ημερίδες σε σχολεία.

Ως μέλος θεατρικών εργαστηρίων της Θεσσαλονίκης έχει συμμετάσχει σε σειρά φιλανθρωπικών δράσεων και εκδηλώσεων με σκοπό την ανακούφιση των πιο αδύναμων συμπολιτών μας και την ανάδειξη των προβλημάτων τους.

Από το 2019 είναι μέλος του Σύριζα-Προοδευτική Συμμαχία, με τον οποίο ήταν και υποψήφιος στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Οι πολίτες του Κιλκίς έδειξαν ξεκάθαρα την προτίμηση τους σε έναν νέο άνθρωπο, με όραμα και όρεξη για δουλειά. Είναι δεδομένο πως κατάφερε να σπάσει τα στερεότυπα και να εκλεγεί σε έναν περιφερειακό νομό, παρόλο που δεν ήταν συνδεδεμένος με τον τόπο αυτό. Μέσα σε τρεις μόλις μήνες, έκανε τη διαφορά, απέναντι σε συνυποψηφίους του, οι οποίοι έχουν πολυετή ενασχόληση με εκλογικές αναμετρήσεις και υποψηφιότητες σε διαφορά επίπεδα πολιτικής.

Στο Κιλκίς κέρδισε το νέο, το διαφορετικό, το δίκαιο! Ένας άνθρωπος προερχόμενος από το χώρο της υγείας, με ένσημα στην αγορά εργασίας, κατάφερε να σταθεί απέναντι στους συνυποψηφίους του και να βγει νικητής. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου