Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Οι ποδοσφαιριστές γίνονται ρομπότ…

 Οι ποδοσφαιριστές γίνονται ρομπότ… | to10.gr

Ήταν 17 Μαίου όταν έγινε η τελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Λίγες μέρες μετά, στις 21 του μήνα οι παίκτες του ΠΑΟΚ και του ΠΑΟ έπαιξαν στον τελικό του Κυπέλλου.

Το περασμένο Σάββατο Λίβερπουλ και Ρεάλ αγωνίστηκαν στον

τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, στο τελευταίο ματς της σεζόν. Πριν πέντε μέρες η Άλκμααρ του Παυλίδη και του Χατζηδιάκου στο τελευταίο ματς στην Ολλανδία νίκησαν την Φίτεσε και πήραν το εισιτήριο για το Κόνφερενς της νέας σεζόν.

Τι θέλει να πει ο ποιητής με αυτές τις σκόρπιες σκέψεις παραπάνω, που θα μπορούσαν να ήταν ακόμη περισσότερες αν μνημονεύαμε τα πρωταθλήματα που τελείωσαν και αυτά που έρχονται σε λίγες μόλις εβδομάδες ξανά;

Το ποδόσφαιρο δεν σταματά ποτέ! Και βασανίζω το μυαλό μου για να θυμηθώ τα παλιά τα χρόνια. Δύο-τρεις δεκαετίες πριν όταν τα ματς μέσα στην σεζόν ήταν κατά πολύ λιγότερα για τους ποδοσφαιριστές και όταν η άδεια των διακοπών το καλοκαίρι, ανάμεσα στο τέλος της μιας σεζόν και στην αρχή της άλλης ήταν μίνιμουμ ένα μήνα με 5-6 εβδομάδες.

Τότε βεβαίως δεν υπήρχαν για τις ελληνικές ομάδες, και ειδικά για τον Ολυμπιακό, καλοκαιρινά προγραμματικά όπως υπάρχουν τώρα όμως το θέμα δεν έχει να κάνει μόνο με αυτές τις περιπτώσεις.

Οι ποδοσφαιριστές πλέον αγωνίζονται ασταμάτητα και η διάρκεια των διακοπών τους περιορίζεται σε λίγες εβδομάδες. Ακόμη και ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε ομάδες που δεν έχουν το μπλέξιμο των καλοκαιρινών προκριματικών όλα είναι πιεσμένα. Ας πάρουμε για παράδειγμα τον Τσιμίκα.

28 Μαίου ήταν στο Παρίσι για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Λίβερπουλ. Χθες, 2 Ιουνίου αγωνίστηκε στο Μπέλφαστ με την εθνική μας ομάδα, την Κυριακή (5/6) ακολουθεί το ματς στην Πρίστινα με το Κόσοβο ενώ στις 9/6 και 12/6 τα δύο ματς στον Βόλο με Κύπρο και Κόσοβο.

Από τις 13 Ιουνίου ο Τσιμίκας θα είναι ελεύθερος για διακοπές μετά από γεμάτη και ασταμάτητη σεζόν. Για πόσο όμως; Η Πρέμιερ Λιγκ ξεκινάει στις 6 Αυγούστου και στην Αγγλία ότι προγραμματίζεται γίνεται πράξη.
Όλοι οι προπονητές, πόσο δε μάλιστα, στο υψηλότερο επίπεδο της Λίβερπουλ, κάνουν προετοιμασία μίνιμουμ 5 εβδομάδες.

Κάντε τις προσθαφαιρέσεις και βγάλτε τις διακοπές του Τσιμίκα και του κάθε Τσιμίκα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην δεκαετία του ΄20. Και ο Τσιμίκας είναι στους τυχερούς που δεν έχουν καλοκαιρινές σκοτούρες ευρωπαϊκών προκριματικών αγώνων.

Αυτό που έζησαν και καλούνται να ζήσουν και πάλι οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι ενδεικτικό. Ο Ολυμπιακός που στάθηκε τυχερός και πέρσι και φέτος γλιτώνοντας έναν προκριματικό γύρο. Αν δεν γινόταν αυτό τώρα θα ξεκίναγε η προετοιμασία της νέας χρονιάς (αντί για τις 14 που θα ξεκινήσει) καθώς στις αρχές Ιουλίου θα έπαιζε τον πρώτο επίσημο αγώνα.

Και όλα αυτά σε μια χρονιά τόσο πιεσμένη για τους ποδοσφαιριστές που δύσκολα θα βρούμε στο παρελθόν όμοια της. Με το Μουντιάλ στο Κατάρ, Νοέμβριο-Δεκέμβριο, να στριμώχνει όλες τις διοργανώσεις με τα τρία ματς την εβδομάδα να είναι συνήθεια και όχι εξαίρεση.

Ο ποδοσφαιριστής καλείται να γίνει… ρομπότ παίζοντας ασταμάτητα. Χωρίς να προλαβαίνει να ξεκουραστεί πραγματικά σωματικά και ψυχικά. Αξίζει άραγε;

Υ.Γ. Βλέπεις στο ΝΒΑ να παίζουν ένα σωρό ματς την σεζόν, αγώνα μέρα παρά μέρα, αλλά υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Αρχές Ιουνίου είμαστε και αγωνίζεται το ζευγάρι του τελικού. Η έναρξη του νέου πρωταθλήματος είναι τον Οκτώβριο. Το διάστημα ξεκούρασης για όσους δεν μπήκαν πλέι οφ ή δεν προχώρησαν τα πλέι οφ, πολύ μεγάλο. Τρεις μήνες μίνιμουμ ξεκουράζονται οι περισσότεροι.

https://www.to10.gr/dekaria/2040477/podosferistes-ginonte-robot/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου