Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Σανιέκα Ρίκετς: Στον δρόμο για τη μεγάλη στιγμή της


shanieka rickets

Για τρία εκατοστά έμεινε εκτός βάθρου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης, μετά δύο συνεχόμενες διοργανώσεις που είχε κατακτήσει μετάλλιο. Λίγο μετά, έκανε τα μεγαλύτερα άλματα της ζωής της. Είναι η Σανιέκα Ρίκετς έτοιμη για το μεγαλύτερο βάθρο της καριέρας της;

Χρειάστηκε να περάσουν δύο εβδομάδες για να γίνει κι αυτή 15μέτρη. Με 15.01μ. βελτίωσε το 14.98μ. που είχε από το 2021 και έσπασε για πρώτη φορά αυτό το μεγάλο φράγμα του τριπλούν. Στον τελικό του Diamond League το βελτίωσε λίγο ακόμη, προσθέτοντας δύο εκατοστά και κάνοντας το 15.03μ. που εκείνη τη φορά δεν ήταν αρκετό για να της δώσει τη νίκη αφού στον αγώνα βρισκόταν η μοναδική Γιούλιμαρ Ρόχας.

Παρ’ ότι γνώριζε πως αν είχε κάνει τα 15 μέτρα στο Παγκόσμιο θα είχε πάρει ένα μετάλλιο, νιώθει καλά με τη σταθερότητα που είχε αλλά και το… ηλεκτρισμένο τέλος που έβαλε στη σεζόν της: «Είναι πολύ ωραίο να έχεις ένα τοοσ ηλεκτρισμένο τέλος στη σεζόν, αυτό δίνει τον ρυθμό για την επόμενη χρονιά.

Ήταν πάντα στόχος μου να κάνω 15 μέτρα σε έναν αγώνα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που επιτέλους τα έκανα. Δεν με έχει εκπλήξει καθόλου αυτό γιατί ήξερα πως μπορώ να το κάνω αφού έχουμε εκπληρώσει τους περισσότερους στόχους μας στην τεχνική μέσα στο 2023», εξήγησε η Ρίκετς αφήνοντας την αισιοδοξία της για την επόμενη χρονιά να φανεί.

Η Ρίκετς έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει την αισιοδοξία της για την (Ολυμπιακή) χρονιά που έρχεται αφού το 2023 ναι μεν έβγαλε μεγάλες επιδόσεις όμως δεν πρόλαβε να τις κάνει όταν «έπρεπε» και έτσι η τέταρτη θέση την πλήγωσε. Ένας τραυματισμός δεν της επέτρεψε να βρεθεί στην απόλυτα καλή κατάσταση για τον αγώνα-στόχο όμως τελικά το αποτέλεσμα την πείσμωσε:

«Η τέταρτη θέση στη Βουδαπέστη δεν ήταν το αποτέλεσμα που ήθελα να έχω. Ωστόσο, εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε πως ήταν ένας από τους πιο ανταγωνιστικούς αγώνες στο τριπλούν, ίσως ο πιο δύσκολος της τελευταίας δεκαετίας. Με 14.93μ. εγώ ήμουν τέταρτη, η πέμπτη είχε 14.90μ. και η έκτη 14.87μ., όλες αυτές οι επιδόσεις θα έδιναν μία θέση στο βάθρο στα προηγούμενα Παγκόσμια», εξηγεί για τη Βουδαπέστη πριν αναλύσει τα άλματά της: «Νωρίτερα στη σεζόν, μερικές εβδομάδες πριν το Παγκόσμιο, δεν ήμουν σίγουρα για το τί να περιμένω καθώς ήμουν ακόμη σε αποκατάσταση από έναν τραυματισμό που είχε. Ήξερα ότι δύο από τα άλματά μου ήταν μεγαλύτερα από 15μ. αλλά δεν φάνηκε καθώς δεν πάτησα καν βαλβίδα».

Αφού έγινε η αρχή με τα 15 μέτρα και το μεγάλο φράγμα έσπασε, ο στόχος είναι πρώτα να σταθεροποιηθεί σε αυτή την επίδοση και έπειτα να ετοιμαστεί για τη μεγάλη στιγμή. Η Ρίκετς ήταν τέταρτη στους Ολυμπιακούς του Τόκιο όμως στο Παρίσι θέλει να ανέβει στο βάθρο.

Μία από τις τριπλουνίστριες που έχει δείξει φοβερή σταθερότητα σε όλη την καριέρα της και ποτέ δεν έλαβε την ανάλογη αναγνώριση, ετοιμάζεται για τη μεγάλη στιγμή που θα της δώσει και τη δόξα που αρμόζει στην πορεία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου