Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

Live οι εξελίξεις σε Γάζα και Ισραήλ: Επίθεση του Τελ Αβίβ σε Συρία και Λίβανο - Νέα συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ

Δείτε live τις εξελίξεις στο in - Ακόμα μία εφιαλτική νύχτα έζησε η Γάζα με τα ισραηλινά χτυπήματα να πληθαίνουν γύρω από το νοσοκομείο Αλ Κουντς - Βαρύς ο φόρος αίματος για τους αμάχους 

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί της Γάζας συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, με ιδιαίτερη έμφαση στο βόρειο τμήμα του θύλακα, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις φαίνεται να επιχειρούν να προελάσουν.

«Σημαντικές ζημιές» έχουν αναφερθεί στο νοσοκομείο Αλ Κουντς

στη Γάζα, μετά τις ισραηλινές επιθέσεις σε κοντινούς στόχους. Εκεί έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες άμαχοι.

Συνεχίζεται η ένταση στη Δ. Όχθη με επιδρομές των ισραηλινών δυνάμεων και επιθέσεις εποίκων, με τον επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας Shin Bet να δηλώνει ότι θα μπορούσε να υπάρξει «έκρηξη» βίας.

Νέα πλήγματα του Ισραήλ σε Συρία και Λίβανο τα ξημερώματα εντείνουν την ανησυχία για περαιτέρω κλιμάκωση.

Συνεδριάζει σήμερα εκ νέου το ΣΑ του ΟΗΕ, καθώς η απόφαση της ΓΣ για ανθρωπιστική εκεχειρία έπεσε στο κενό.

Δείτε live εικόνα

Δείτε live τις εξελίξεις στο in

06:48 Δύο νεκροί στη Δ. Όχθη από ισραηλινές επιδρομές

Δεύτερος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από επιδρομή του ισραηλινού στρατού στη Δ. Όχθη όπως επιβεβαίωσε ο διευθυντής του κυβερνητικού νοσοκομείου της Τζενίν. Πρόκειται για έναν 28χρονο που σκοτώθηκε σε επιδρομή κοντά στο νοσοκομείο Ibn Sina στην Τζενίν.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, άλλοι τουλάχιστον εννέα άνθρωποι αναφέρθηκαν ως τραυματίες.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας αναφέρθηκε και επίθεση με drone ενώ σε βίντεο έχουν καταγραφεί εικόνες με μπουλντόζες να ισοπεδώνουν σπίτια.

Από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, τουλάχιστον 114 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, έχουν σκοτωθεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Τουλάχιστον 1.600 έχουν συλληφθεί.

Από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, τουλάχιστον 114 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, έχουν σκοτωθεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Τουλάχιστον 1.600 έχουν συλληφθεί.

06:30 Κανένα παράθυρο αποκλιμάκωσης

Καλημέρα σας. Μαζί θα παρακολουθήσουμε και σήμερα τις εξελίξεις σε Γάζα και Ισραήλ που συνεχίζουν να είναι δραματικές καθώς δεν διαφαίνεται κανένα σημάδι αποκλιμάκωσης. Αντιθέτως οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα είναι αδιάκοποι και οι χερσαίες δυνάμεις του Τελ Αβίβ προσπαθούν να προωθηθούν στο εσωτερικό του παλαιστινιακού θύλακα.

Μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί πάνω από 8.000 Παλαιστίνιοι ενώ ο αριθμός των παιδιών που έπεσαν θύματα των βομβαρδισμών τις τελευταίες 3 εβδομάδες ξεπερνά τον ετήσιο αριθμό των παιδιών που σκοτώθηκαν σε εμπόλεμες ζώνες από το 2019.

Δείτε τι έχει προηγηθεί εδώ 

https://www.in.gr/2023/10/30/world/live-oi-ekselikseis-se-gaza-kai-israil-epithesi-tou-tel-aviv-se-syria-kai-livano-nea-synedriasi-tou-sa-tou-oie/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου