Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ: Η Γκουζίνη έγινε η πρώτη γυναίκα head coach στην Basket League!


Μαρούσι: Η Γκουζίνη έγινε η πρώτη γυναίκα προπονητής 

Ιστορία γράφτηκε απόψε το βράδυ (14/10) στο ελληνικό μπάσκετ, καθώς, η Βασιλεία Γκουζίνη ανέλαβε χρέη πρώτου προπονητή στο ματς του Αμαρουσίου και έγινε η πρώτη γυναίκα προπονητής στην Basket League.

Τη δεύτερη διαδοχική του ήττα στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές της Basket League γνώρισε το βράδυ του Σαββάτου (14/10) το Μαρούσι, το οποίο ηττήθηκε με 80-75 από τον ΠΑΟΚ στο κλειστό του «Αγίου Θωμά».


Παρά το αποτέλεσμα, το Μαρούσι, αλλά και το ελληνικό μπάσκετ, θα θυμάται για καιρό το σημερινό ματς, αφού λίγο πριν το φινάλε του αγώνα γράφτηκε ιστορία!

Και αυτό διότι, επτά λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης, ο προπονητής του Αμαρουσίου, Γιώργος Σκαραφίγκας, αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή, με την assistant coach και σύζυγό του, Βασιλεία Γκουζίνη να αναλαμβάνει χρέη πρώτου προπονητή για το υπόλοιπο το αγώνα!

Έτσι, η κα. Γκουζίνη έγινε η πρώτη γυναίκα head coach στην ιστορία της Basket League, οδηγώντας τελικώς στο φινάλε το Μαρούσι σε μια μεγάλη μάχη κόντρα στον «δικέφαλο του βορρά» που λίγο έλειψε να καταλήξει σε νίκη.

Βέβαια, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η assistant coach του Αμαρουσίου είχε αναλάβει τον ρόλο του πρώτου προπονητή, αφού και πέρσι είχε «καλύψει» τον σύζυγό της σε μια αντίστοιχη περίπτωση σε αγώνα απέναντι στον Τρίτωνα για την Elite League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου