Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Λέον Γκορέτσκα: Ο ποδοσφαιριστής που μέσα σε ένα χρόνο έγινε «τέρας»

 


Η απίστευτη μεταμόρφωση του Γερμανού χαφ της Μπάγερν Μονάχου

Οταν άρχιζε η σεζόν 2019-20 ο Λέον Γκορέτσκα ήταν ένας φυσιολογικός χαφ της Μπάγερν Μονάχου αλλά λίγους μήνες μετά μετατράπηκε σε… αθλητή του wrestling.

Ο Γερμανός μέσος απασχολούσε για μια διετία τον ιταλικό Τύπο λόγω της Γιουβέντους. Λόγω του ενδιαφέροντος που υπήρχε, σύμφωνα με όσα γράφονταν τότε, από το 2016 ως το 2018. Τότε

όμως, το καλοκαιρι του ’18, οι αναφορές στον Γκορέτσκα σταμάτησαν στα ιταλικά ΜΜΕ, αφού υπέγραψε στη Μπάγερν. Την ομάδα με την οποία κατέκτησε τα πάντα το 2020, χρονιά – ορόσημο για τον ίδιο. Οχι μόνο λόγω των τίτλων, όμως, αλλά λόγω της αδιανόητης μεταμόρφωσής του. Μια μεταμόρφωση που δεν παραπέμπει, πλέον, σε ποδοσφαιριστή αλλά σε μποξέρ ή wrestler.

Πιο εντυπωσιακό και από αυτό, όμως, είναι το γεγονός ότι το σώμα του Γερμανού χαφ άλλαξε τόσο πολύ μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για την ακρίβεια, μέσα στην καραντίνα της άνοιξης του 2020, όταν η Ευρώπη… κλείστηκε σπίτι της εξαιτίας του κορονοϊού.

«Για μένα, το lockdown ήταν τόσο μια κρίση, όσο και μια ευκαιρία. Μια κρίση επειδή σου λείπει το ποδόσφαιρο κι η καθημερινή προπόνηση με την ομάδα, όμως και μια ευκαιρία να αποκτήσεις μυϊκή μάζα σε συνεργασία με τον φυσιοθεραπευτή. Σε καθοριστικά παιχνίδια και στιγμές είναι σημαντικό να είσαι γυμνασμένος ψυχικά και σωματικά. Τα βάρη με βοηθούν στα τάκλιν, με κάνουν πιο ευέλικτο και ρωμαλέο. Όχι μόνο στο έδαφος, στο ένας προς έναν, αλλά και στον αέρα», είπε ο ίδιος σχετικά.

Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι, όπως και όλοι οι υπόλοιποι, δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν. Βασικά, δεν μπορούσαν να το πιστέψουν ούτε οι άνθρωποι της Μπάγερν, όπως έδειχνε και μια ανάρτησή τους στο Twitter. Μια ανάρτηση που έδειχνε το πριν και το μετά. Μια ανάρτηση που έδειχνε τον ποδοσφαιριστή Γκορέτσκα και το… τέρας Γκορέτσκα.

 

Η φλεγμονώδης εντερική νόσος στη Σάλκε

«Απλά αξιοποίησα τον χρόνο μου για να κάνω γυμναστική πιο συχνά και να κάνω βάρη. Φυσικά συζητήσαμε τα πάντα με τον γυμναστή της Μπάγερν επειδή πρέπει να προσέξεις να μην χάσεις την έκρηξή σου. Νομίζω ότι βρήκαμε μια καλή ισορροπία. Αισθάνομαι σε τοπ φόρμα στο γήπεδο. Νομίζω επίσης ότι με τα μεσοβδόμαδα παιχνίδια δεν είναι δυνατό να φας και να παχύνεις. Τα κιλά τα χάνεις αμέσως», ήταν η άποψη του ίδιου. Η άποψη ενός ποδοσφαιριστή που πρόσεχε το σώμα του και τη διατροφή του από όταν ήταν στη Σάλκε, εξηγώντας και τον λόγο.

«Διαγνώστηκα με φλεγμονώδη εντερική νόσο, η οποία είχε αρνητικό αντίκτυπο στην ανάρρωσή μου. Προκλήθηκε από διάφορες τροφές. Από τη στιγμή που σταμάτησα να τρώω γλουτένη, αγελαδινό γάλα, χοιρινό και καρύδια, μπορώ να αναρρώνω πολύ πιο γρήγορα έπειτα από κάθε παιχνίδι».

talians.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου