Στοιχεία του Reuters αποκαλύπτουν πως ο γιος του Ερντογάν, Μπιλάλ, εξυπηρετεί το πελατειακό κράτος στην Τουρκία.  

Το δίχως άλλο το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει, αν και η χρονική συγκυρία της δημοσιοποίησης των ερευνών ΗΠΑ και Σουηδίας για υπόθεση δωροδοκίας του Μπιλάλ Ερντογάν, την κάνει να μοιάζει με απάντηση στους πρόσφατους εκβιασμούς του πατέρα του,  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο ΝΑΤΟ να απαγορεύσει η κυβέρνηση της Στοκχόλμης τις διαδηλώσεις οπαδών του PKK, αν θέλει να ενταχθεί στη Συμμαχία.

Συγκεκριμένα, οι αρχές καταπολέμησης της διαφθοράς στις ΗΠΑ

και στη Σουηδία εξετάζουν μια καταγγελία σύμφωνα με την οποία η σουηδική θυγατρική μιας αμερικανικής εταιρείας δεσμεύτηκε να πληρώσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε μίζες, εάν ο γιος του Τούρκου προέδρου τη βοηθούσε να εξασφαλίσει δεσπόζουσα θέση στην αγορά της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το προτεινόμενο σχέδιο αναλύθηκε λεπτομερώς σε επικοινωνιακά και επιχειρηματικά έγγραφα, που είδε το πρακτορείο Reuters, καθώς και από ένα άτομο που γνωρίζει το θέμα, το οποίο έρχεται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας.

Τελικά, δεν καταβλήθηκαν μίζες, σύμφωνα με την καταγγελία που υποβλήθηκε στις αρχές από άτομο και εξετάστηκε από το Reuters.

Στην πραγματικότητα, η σουηδική εταιρεία Dignita Systems AB, εγκατέλειψε ξαφνικά το έργο στα τέλη του περασμένου έτους, σύμφωνα με δύο άτομα που γνωρίζουν την υπόθεση και τις εταιρικές επικοινωνίες που είδε το Reuters.