Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Η Adèle Exarchopoulos είναι η αιτία που ένας gay γάμος περνάει κρίση

       

Η ταινία Passages συζητιέται από τον Ιανουάριο, που έκανε την πρεμιέρα της στο φεστιβάλ του Sundance και από την κυκλοφορία ενός τρέιλερ της ταινίας που δείχνει την Adèle Exarchopoulos να χορεύει σε ένα κλαμπ με τον Franz Rogowski και μετά να κάνουν το «καλό μεσημεράκι». Γνωρίζοντας ότι ο Franz Rogowski είναι παντρεμένος. Με τον ευαίσθητο Ben Whishaw. Μπλέξιμο. 

Στην αγγλόφωνη ταινία που περιμένουμε (αν καταφέρει να βρει

διανομή) και στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες, η Adèle Exarchopoulos (που αποφεύγει επίτηδες τις υπερπαραγωγες του Hollywood) υποδύεται μια δασκάλα που ερωτεύεται ένα ναρκισσιστή σκηνοθέτη με έδρα το Παρίσι, που περνάει μια κρίση στον gay γάμο του (και που έχει συνηθίσει να παίρνει αυτό που θέλει). Δεν είναι η πρώτη φορά που ο χαρακτήρας του Rogowski είναι άπιστος, είναι η πρώτη φορά όμως που νιώθει κάτι. Αυτό το ερωτικό δράμα του Ira Sachs είναι μια μοντέρνα ρομαντική κομεντί.

Η Adèle Exarchopoulos επέλεξε να μείνει ντυμένη στις ερωτικές σκηνές (μετά το λεσβιακό ειδύλλιο της ταινίας Blue Is the Warmest Color δεν κάνει γυμνό εύκολα). Βέβαια στις δικές τους ερωτικές σκηνές  Whishaw και Rogowski δεν φοβήθηκαν το γυμνό. Η δική τους σκηνή σεξ έκανε την ταινία ακατάλληλη για ανηλίκους

Εννοείται ότι η ταινία μιλά για τη σαρκική επιθυμία και την ανίκητη έλξη που μπορούν να νιώσουν άγνωστοι και δεν επικεντρώνεται στην σεξουαλική ταυτότητα των πρωταγωνιστών. Επιτέλους, μια ταινία που δεν βάζει ταμπέλα στην ερωτική επιθυμία. Είναι μια ρομαντική ταινία με συναισθηματική ειλικρίνεια για ένα ερωτικό τρίγωνο. 

Η Adèle Exarchopoulos είναι το τρίτο πρόσωπο σε ένα γάμο με ένα ζευγάρι που είναι πολλά χρόνια μαζί και αυτό άφησε το αποτύπωμά του. Σε πρόσφατη συνέντευξή της  η 29χρονη Adèle Exarchopoulos  είπε στη Vogue ότι η ταινία έχει ως θέμα αυτήν τη σπάνια συνάντηση με κάποιον, έστω και για 15 λεπτά, που ξέρεις ότι στο μέλλον θα κάνεις σεξ μαζί του. 

Η Adèle Exarchopoulos δεν θεωρεί προκλητική την ταινία. «Ο σκηνοθέτης Ira Sachs δεν ήθελε να δει τα βυζιά μου και το σώμα μου γυμνό. Ήθελε να δει δύο ανθρώπους από τελείως διαφορετικούς κόσμους να αποκτούν μια συναισθηματική οικειότητα. Ήθελε να πει μια ιστορία για δυο άτομα που αποπλανούν ο ένας τον άλλο». Αποφάσισε όταν έγινε μητέρα να μην γυρίζει γυμνές ερωτικές σκηνές γιατί θεωρεί ιερή την οικειότητα αυτή και θέλει να την προσφέρει εκτός κάμερας στα άτομα που επιλέγει εκείνη.


https://www.ladylike.gr/life/i-adele-exarchopoulos-einai-i-aitia-pou-enas-gay-gamos-pernaei-krisi/?utm_source=Contra&utm_medium=BestofNetwork_HP&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου