Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Ανοικτή επιστολή προς την δημοτική Αρχή



Επιβραβεύω  την υπογραφή της σύμβασης για την επισκευή του επαρχιακού δρόμου Πολυνερίου – Πανοράματος – Λάβδας όπως  αυτό ανακοινώθηκε στις 06.09.23 από την δημοτική Αρχή του νομού με συνολικό κόστος 700 χιλιάδων ευρώ.

Δοθείσης της ευκαιρίας θα ήθελα να προτείνω στον απερχόμενο Δήμαρχο κύριο Δασταμάνη να  κάνει μια βόλτα στον επαρχιακό

δρόμο  Πηγαδίτσης – Δεσπότη – Γρεβενών Καλαμπάκας για να διαπιστώσει προσωπικά την κατάσταση του δρόμου, τον οποίο επιπρόσθετα τα διερχόμενα οχήματα του εργοταξίου, της αναδόχου εταιρείας για τον Ε65, καταπονούν με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ανυπέρβλητα προβλήματα στους διερχόμενους με οποιοδήποτε μέσον  και αν αυτοί κυκλοφορούν.

Ο δρόμος είναι σε άθλια κατάσταση και μόνο με οδήγηση « Σλάλομ » μπορείς να τον περάσεις χωρίς υλικές ζημίες, αποφεύγοντας τις πολυάριθμες τρύπες – αλλοιώσεις του οδοστρώματος.

Ενδιαφέρον δε είναι ότι κάπου στο ενδιάμεσο υπάρχει και μια  πινακίδα με ένδειξη της κατασκευαστικής εταιρείας ΤΕΡΝΑ ανάδοχη του Ε65 που χρησιμοποιεί και η ίδια τον συγκεκριμένο  επαρχιακό δρόμο.

Αναρωτιέμαι τα εξής :

  • Ποια είναι ( αν φυσικά διαπραγματευτήκαν)  αντισταθμιστικά μέτρα με την κατασκευάστρια εταιρεία, σχετικά με τις ζημίες που δημιουργεί;
  • Τα βαριά οχήματα της ΤΕΡΝΑ περνούν πάνω από τις τρύπες του οδοστρώματος  χωρίς πρόβλημα, γιατί άλλωστε να τις επισκευάσουν εάν δεν τους υποχρεώνει δε κάποια δέσμευση!
  • Τα βαριά οχήματα της εταιρείας όσα  περνούν μέσα από την Πηγαδίτσα καταστρέφουν εντελώς τον ήδη κάκιστο δρόμο που ούτε για αγώνες μηχανών «Εντούρο»  δεν  ενδείκνυται και σε λίγο δε θα δημιουργήσει πιθανόν και στατικό πρόβλημα στην  σχεδόν εφάπτουσα μοναδική εκκλησία του χωριού.
  • Ο κύριος Τριγώνης που επέβλεπε τις δυο αθλητικές εγκαταστάσεις που κατασκευάστηκαν  200 μέτρα μετά την εκκλησία της Πηγαδίτσης στον ίδιο και μοναδικό δρόμο  δεν πέρασε από εκεί;  δεν αντιλήφθηκε τίποτα;

Κύριε Δήμαρχε μέχρι και την τελευταία ημέρα της υπηρεσίας σας, όπως καλώς γνωρίζετε, οφείλεται να υπηρετείτε τα καθήκοντα του τόπου που  σας επέλεξε ως επικεφαλής της Δημοτικής αρχής του.

Θέλω να πιστεύω ότι  θα  επιληφθείτε του άνω θέματος άμεσα, διότι οι αρχές πρέπει να προλαμβάνουν και να μεριμνούν ώστε να μην δημιουργούνται προϋποθέσεις ατυχημάτων και δυσάρεστων καταστάσεων.

Στην  περίπτωση δε  που ήδη έχετε δρομολογήσει τις απαιτούμενες ενέργειες για τα προαναφερόμενα μου  παρακαλώ θεωρήστε τις παρατηρήσεις μου ως μια επιβεβαίωση της ικανοποίησης μου, εκ των προτέρων, στο πρόσωπο – έργο σας. 

Φιλικότατα

Αθήνα 11.09.23

Παύλος Κωνσταντινίδης, Διπλ. Μηχανικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου