Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Αντρίγια Ζίβκοβιτς: συνδέει το «χθες» με το «σήμερα»



Αντρίγια Ζίβκοβιτς: συνδέει το «χθες» με το «σήμερα»

Θα μπορούσε να ειπωθεί πως η καλύτερη «μεταγραφή» του καλοκαιριού για τον ΠΑΟΚ ήρθε με τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου! Οξύμωρο; Κάθε άλλο. Απόλυτα ειλικρινές και συμβατό με την πραγματικότητα. Αλλωστε, ο Δικέφαλος ανανέωσε έναν κομβικό παίκτη στα μέσα Σεπτεμβρίου και τι καλύτερο για όσους έχουν στέκι τους την Τούμπα να βλέπουν έως το 2027 τον Αντρίγια

Ζίβκοβιτς;

Τουλάχιστον αυτό είναι το πλάνο, γιατί με τις επεκτάσεις συμβολαίων και την «επόμενη μέρα» στον αθλητισμό, ισχύει το «ποτέ δεν ξέρεις» τι θα συμβεί…

Ο Ζίβκοβιτς, λοιπόν, σε υπέροχη ηλικία και δύο μήνες μετά τη συμπλήρωση 27 χρόνων ζωής, αποτελεί το σύνδεσμο του «χθες» με το «σήμερα και το αύριο» του ΠΑΟΚ.

Πήρε τη σκυτάλη από τον Κρέσπο και τον Βαρέλα, από τον Μάτος και τον Μαουρίσιο και μαζί με τον Βιεϊρίνια οδηγούν τον ΠΑΟΚ σε ένα δύσκολο ταξίδι. Ακόμη καλύτερα, ο Σέρβος μεσοεπιθετικός θα συνεχίσει μόνος στο εξής, καθόσον ο Πορτογάλος συμπαίκτης του παίζει πλέον όλο και λιγότερο καθώς με τον χρόνο κανείς δεν τα έβαλε. Ο Ζίβκοβιτς από το ’20 στη Θεσσαλονίκη, δεν πρόλαβε τις επιτυχίες, τα κύπελλα και το νταμπλ των προηγούμενων χρόνων. Ηρθε ταλαντούχος και εξελίχθηκε σε φτασμένο παίκτη καθώς έχει γεμάτες σεζόν στα ασπρόμαυρα.

Οι αριθμοί, εδώ, λένε την αλήθεια για τη συμβολή του ποδοσφαιριστή στην πορεία της ομάδας

Από τη σεζόν ’20-’21 και μετά έχει 33 συμμετοχές και 10 γκολ, 31 και τρία, 33 και επτά. Και ναι, βελτιώνεται διαρκώς, μολονότι κάποιες φορές έρχεται από τον πάγκο ή έμπαινε στο παιχνίδι ως αλλαγή. Κάνοντας μια βουτιά στο πρόσφατο παρελθόν διαπιστώνουμε πως σημείο –κλειδί ίσως ήταν τα όσα έδειξε ο αριστεροπόδαρος παίκτης τον προηγούμενο χειμώνα με τη φανέλα της εθνικής Σερβίας και στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Εκεί, όντως έλαμψε, δίπλα σε πολύ ικανούς συμπαίκτες. Πρόσφερε. Ηταν αναντικατάστατος και ίσως στον ΠΑΟΚ αντιλήφθηκαν περισσότερο πως στο ρόστερ τους είχαν έναν παίκτη με αξία και ταλέντο. Εκτοτε, ο Ζίβκοβιτς, παρά τα όποια σκαμπανεβάσματα, έδειξε την ποιότητά του με ακόμη υψηλότερο ηθικό. Τι έχει κάνει μέχρι στιγμής; Εχει πετύχει 33 γκολ, μοιράζοντας δε 19 ασίστ σε 150 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Οι αριθμοί, εδώ, λένε την αλήθεια για τη συμβολή του ποδοσφαιριστή στην πορεία της ομάδας.

Το πώς θα κυλήσει η σεζόν, ουδείς μπορεί να το προεξοφλήσει. Ο Λουτσέσκου, ωστόσο, θέλει να «πατήσει» πάνω στα καλά στοιχεία του Ζίβκοβιτς, να αξιοποιήσει τον παίκτη του και να καταφέρει να παντρέψει δύο γενιές ποδοσφαιριστές που πασχίζουν να φέρουν ξανά σε καλό δρόμο μια ομάδα που έκανε αλλαγές και πορεύεται πλέον χωρίς τα βαριά χαρτιά της. Το όλο εγχείρημα, εκτός των άλλων, ασφαλώς θα κριθεί και από το αν αντέξουν το βάρος των ευθυνών οι κατά τεκμήριο ικανότεροι παίκτες- εν προκειμένω και ο ακριβοπληρωμένος πλέον Αντρίγια Ζίβκοβιτς!


https://www.in.gr/2023/09/16/sports/on-field/antrigia-zivkovits-syndeei-xthes-simera/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου