Στην Ελλάδα «ή θα καιγόμαστε ή θα πνιγόμαστε», λένε οι πολίτες - Την κλιματική κρίση επικαλείται ξανά η κυβέρνηση - Για ανεπάρκεια και παντελή έλλειψη πρόληψης μιλάει η αντιπολίτευση

Στην κλιματική κρίση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα αποδίδει, για μία ακόμη φορά, η κυβέρνηση τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας Daniel που «σαρώνει» τη χώρα, προκαλώντας αντιδράσεις για την ετοιμότητα της Πολιτικής Προστασίας και το πόσο ικανή είναι η ελληνική Πολιτεία πρωτίστως να προλάβει και, δευτερόντως, να διαχειριστεί.

«Η κλιματική κρίση είναι εδώ, δεν χρειαζόμαστε την επιστήμη να

μας το επιβεβαιώσει, το επιβεβαιώνει η ζωή», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγες ώρες αργότερα, εξάλλου, μετά τη σύσκεψη της οποίας προήδρευσε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κυβερνητικές πηγές διέρρεαν πως οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι η κακοκαρία Daniel πιθανώς είναι η μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ στη χώρα.

Παράλληλα, στάλθηκε το μήνυμα πως ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται από το πρωί επί ποδός, ενώ προειδοποιήθηκαν εκ νέου οι πολίτες να ακολουθούν πάντα τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και τα μηνύματα του 112.

Την ίδια στιγμή, χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εξέφραζαν την αγανάκτησή τους, γράφοντας πως στην Ελλάδα «ή θα καιγόμαστε ή θα πνιγόμαστε», ενώ οι πολίτες αναρωτιούνται – ξανά – για τα αυτονόητα: Είχαν γίνει, άραγε, αντιπλημμυρικά έργα; Είχαν καθαριστεί τα ρέματα και τα φρεάτια;