Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Ένας δημότης αποδομεί το σύστημα Δασταμάνη-Τριγώνη *Του Γιάννη Παππά

Αφού τελείωσε η χρονική περίοδος για τις υποψηφιότητες, μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Κοιτώντας όλους τους συνδυασμούς, παντού θα βρει κάποιος,αξιόλογους ανθρώπους για να τους τιμήσει με την ψήφο του. Δεν θα ασχοληθώ με τις περιφερειακές εκλογές αλλά με τις δημοτικές,γιατί εκεί πονάει περισσότερο η πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα κ κατοικώ εδώ και 45 χρόνια περίπου.

Παρατηρώντας,λοιπόν,σαν απλός πολίτης,τα τελευταία 10

χρόνια,για το τι γίνεται στα Γρεβενά,το μόνο που έβγαλα σαν συμπέρασμα,αποτέλεσμα,αίσθηση, είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ.

Θλίβομαι για την κατάντια της πόλης και αυτό έχει να κάνει με τους ανθρώπους που μας εκπροσώπησαν τα τελευταία 10 χρόνια.

Και για να μην γίνομαι εριστικός,σε κάποιους,με αυτά που γράφω,ας τα πάρουμε ένα-ένα και αν μπορέσει κάποιος να δώσει ένα ελαφρυντικό στους υπεύθυνους του δήμου,εγώ θα πάω πάσο.

Πρόγραμμα LEADER..Στην χώρα μας υπάρχουν 54 νομοί.Οι 53 μπήκαν στα προγράμματα,ο μόνος που κατάφερε και δεν..νομός Γρεβενών..Θα τους εμπιστευτείτε ξανά;

Πάμε στην καθημερινότητα όμως του απλού πολίτη,εκεί που δεν θα μιλήσουμε για προγράμματα από ευρωπαϊκή ένωση και κονδύλια κτλ γιατί δεν είμαστε και οι ειδήμονες..

Πάρκο μανιταριών

Η δημοτική αρχή «παινεύεται» πως είναι ένα δικό της έργο,ένα δημιούργημα της.Το πάρκο προϋπήρχε πριν πολλά χρόνια,ήταν ένας χώρος πρασίνου,ο οποίος για κάποιους λόγους έκλεισε,ερημώθηκε και εγκαταλείφθηκε οριστικά.Να δεχτώ πως μετά από χρόνια αφού κόπηκαν δέντρα και κλαδεύτηκαν χόρτα κτλ και αφού σουλουπώθηκαν τα γύρω τσιμέντα,βγήκαν οι δημοσωτήρες να μιλήσουν για το

ΕΡΓΟ! Και έρχομαι να ρωτήσω εγώ τώρα: Από την πλευρά του παλιού νοσοκομείου έχει προσέξει κανένας τα υπέροχα κάγκελα πόσο σκουριασμένα είναι και πόσες λακούβες και κοτρώνες υπάρχουν διάσπαρτες,με

ότι αυτό συνεπάγεται; Έχει δει κάποιος τα σκουπίδια;έχει παρατηρήσει κανένας σας κύριοι αν υπάρχουν δημόσιες τουαλέτες ανοιχτές για το κοινό που επισκέπτεται το πάρκο και πόσες υπέροχες μυρωδιές βγαίνουν από εκείνη την πλευρά; Αν δεν υπήρχε ο σύλλογος ΜΑΝΙΤΑΡΟΦΙΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ για να περιποιηθεί,το γνωστό,πλέον πάρκο ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ θα μιλούσαμε για ακόμη ένα σημείο εγκατάλειψης..Και ας πάμε και στο ζουμί της υπόθεσης..Στην φετινή 17η γιορτή που πραγματοποιήθηκε και μπήκατε σαν συνδιοργανωτές,πόσα χρήματα δώσατε στον σύλλογο και ουσιαστικά στην γιορτή για να πραγματοποιηθεί αυτό που όλοι ζήσαμε; Επίσης αν υπάρχει κάποιος αρμόδιος ας απαντήσει, όταν πήγαν οι εθελοντές να καθαρίσουν κλαδιά σπασμένα κτλ υπήρχαν τηλεφωνήματα από κάποιους λέγοντας από ποιον πήραν άδεια να το κάνουν…Βέβαια από μόστρα και φιγούρα τίποτα άλλο,εκεί οι καλύτεροι.Σαν μέλος του συλλόγου των μανιταρόφιλων Ελλάδος κρούω τον κώδωνα του κινδύνου,όσον αφορά την συνέχιση αυτής της γιορτής στην πόλη μας..είδωμεν.

Παιδικές χαρές.

Εδώ πλέον μιλάμε για το γέλιο της αρκούδας. Σπασμένα τα περισσότερα παιχνίδια,με

κίνδυνο τα μικρά παιδιά να επισκεφθούν το νοσοκομείο..για χόρτα μέχρι και

1-2 μέτρα ,για σκουπίδια κτλ δεν το

συζητάμε..Ας είναι καλά η θεά τύχη που δεν έχουμε θρηνήσει κάποιο πιτσιρίκι..Αν συμβεί,που δεν το εύχομαι ποτέ και σε κανέναν,μετά να δω που θα βρείτε τρύπα να κρυφτείτε από την οικογένεια και μόνο.

Καινούργιες έξυπνες στάσεις αστικών λεωφορείων και όχι μόνο.

Ακούσαμε μετά την τοποθέτηση τους για φόρτιση κινητών,για για για…Περάστε να δείτε όλοι σας ,αν βγείτε από τα γραφεία σας,τι έχουν απογίνει..Ευτυχώς αφήσατε τις παλιές τις σπασμένες,να υπάρχουν σε χωριά και προς εργατικές κατοικίες,έτσι για το καλό της υπόθεσης.

Καλό θα ήταν να μην ανοίξω θέμα συζήτησης για δρόμους,πεζοδρόμια,διαβάσεις..λακούβες,σπασμένα τούβλα,σβησμένες γραμμές..Και το καλύτερο απ’ολα ο φωτισμός..Λάμπες να είναι αναμμένες τα πρωινά και σβησμένες τα βράδια..Δεν αναφέρω καν,πως δεν μπήκατε ποτέ στον κόπο να βγάλετε τα φανάρια (λειτούργησαν καμιά εβδομάδα)που δεν χρησιμοποιούνται..Βέβαια μπορούμε να μιλήσουμε για τις πινακίδες που είναι μπόλικες και κυρίως κάποιος που θα επισκεφθεί τις εργατικές κατοικίες,θα νομίσει πως είναι σε πάρκο εκμάθησης σημάτων και σωστής οδικής συμπεριφοράς. Οι φωστήρες δε, έχουν πρωτοτυπήσει φυτρώνοντας δέντρα στα πεζοδρόμια ακριβώς στην μέση,ούτε δεξιά ούτε αριστερά,αν τώρα έχετε καρότσι οι γονείς,σακούλες και ψώνια οι μεγαλύτεροι δικό σας θέμα,μην τα θέλετε όλα.

Ποτάμι Γρεβενίτης!

Τρίκαλα δεν θα γίνουμε όσον αφορά ποτέ σε θέμα ποταμιού,για αλλού δεν ξέρω..όποιος περνάει καθημερινά εκτός από τις ακαθαρσίες και τα φυτά,δέντρα κτλ που έχουν γίνει Αμαζόνιος,πραγματικά αναρωτιέται τι έχει πετύχει η τρέχουσα δημοτική αρχή. Για να μην είμαι όμως προκατειλημμένος έβαψαν τα κάγκελα από τις γέφυρες σε ότι χρώμα υπήρχε εύκαιρο,ότι είχε απομείνει..μπλε,κόκκινο,κτλ.Το λες και έργο.Μάλιστα πρόσφατα,είδα κείμενο στα τοπικά μέσα,όπου παλιός δήμαρχος της πόλης στηρίζει τους νυν και μετά από λίγες μέρες με κομψό τρόπο,προτείνει λύσεις για τον Γρεβενίτη που ούτε ο ίδιος έκανε κάτι,ούτε οι νυν,αλλά ο κοσμάκης να τους στηρίξει γιατί είναι η μόνη λύση..καθρεφτάκια και νερό που καίει άφθονο στην πόλη αυτή για τους δημότες της και όχι μόνο..

Ανάπλαση δρόμων.

Δεν θα μιλήσουμε για δρόμους και δρομάκια που άνοιξαν σε χωριά και ασφαλτοστρωθήκαν σε μια νύχτα για λόγους ευνόητους…Θα μιλήσουμε για την 13ης Οκτωβρίου…Βγήκαν οι φωτογραφίες,είπαμε και στα κανάλια τους φίλους μας,τι ωραίο έργο πάμε να κάνουμε κτλ…εδώ και πόσους μήνες παρατημένα όλα…ένα πέρασμα από το κατάστημα jumbo μέχρι και το

1ο Γυμνάσιο θα σας συναρπάσει..σκουριασμενα σίδερα που προεξέχουν,σκόνη κτλ.

Στα παιδικά μου χρόνια θυμάμαι πως οι δρόμοι της πόλης,δυο φορές την εβδομάδα ,καθαριζότανε με νερό από βυτιοφόρο του δήμου ώστε να μην υπάρχουν σκουπίδια και κυρίως σκόνη. Τώρα απλά σαν πολίτες αφρικανικής πόλης,περιμένουμε την γιορτή του πολιούχου μπας και….1 φορά τον χρόνο και αν…απλά κατάντια.

Φρεάτια πόλης.

Στις πρώτες καλές βροχές,κυρίως του φθινοπώρου,τα πάντα βουλώνουν και ζούμε σκηνές Βενετίας…Όταν διαμαρτύρεται κάποιος πολίτης η απάντηση γνωστή: ήταν μεγάλη η βροχή,τεράστιες ποσότητες

νερού κτλ.. με λίγα λόγια,ας βάλει ο Θεός το χέρι Του…

Κέντρο πόλης.

Συντριβάνι. Δημιουργήθηκε για να δίνουμε και να δίνουμε και να δίνουμε χρήματα,για να φτιαχτεί κάθε τρεις και λίγο μιας και χαλούσε το ξύλινο δάπεδο..Επιτέλους μπήκαν μάρμαρα!!!!Τώρα τον χειμώνα όποιος τολμήσει ας περάσει από εκεί,για περισσότερες πληροφορίες στο ΕΚΑΒ,τους μήνες που έρχονται.

Στολισμός γιορτών.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο το αφήνω ασχολίαστο πλέον γιατί έχουμε καταντήσει γραφικοί.

Η φάτνη λόγω έλλειψης μάγων ,Χριστού κτλ είχε ήρωες κινουμένων σχεδίων!!!!Όταν ρωτήθηκε η «χορηγούμενη» υπεύθυνη για ποιον λόγο έγινε αυτό ,η απάντηση ήταν πως άρεσε αυτή η πρωτοτυπία!!!!Εύχομαι στα επόμενα αν επανεκλεγεί να μας βάλει τον Σπάιντερμαν,μιας και είναι παιδικός ήρωας μου.Γέλασε και ο μπάτμαν..

Γήπεδα.

Δεν θα πούμε για το γήπεδο της ΕΠΣ και το δίπλα γηπεδάκι στο τεχνικό λύκειο, μιας και για να μπουν πρόβατα είναι ιδανικά.

Θα μιλήσουμε για το εθνικό στάδιο,το κλειστό γυμναστήριο και το κολυμβητήριο.Το κλειστό γυμναστήριο μετά από πόρους της ευρωπαϊκής ένωσης έγινε στολίδι..ας μην γελάτε όμως τον κόσμο πως καταφέρατε κάτι..αν δεν το κάνατε θα ήσασταν το λιγότερο τραγικοί.

Κολυμβητήριο,ένα πρώην στολίδι..που έχει κλείσει εδώ και 4 χρόνια και που αν περάσει από έξω κάποιος νομίζει πως είναι αποθήκη για σιτηρά.

Εθνικό στάδιο ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ..

κλειδιά σε όποιον έχουμε γνωστό και όσοι είναι απλοί πολίτες,μαντραπηδα από πίσω για την εμπειρία.Περιττό να μιλήσουμε για κατάσταση κερκίδων και εξωτερικής εμφάνισης του σταδίου,μιας και τα γκραφιτι των οπαδών του ΠΑΟΚ πείραζαν τους απλούς πολίτες, και τώρα πλέον με τα σπρέι που έχουν βάψει κάποιοι πιτσιρικάδες από έξω τρεις λαλούν και δυο χορεύουν..Βέβαια το θέμα ήταν να βραβευτεί ο Μίλτος,έχει Ο Θεός μετά. Είχαν θιχτεί και πολίτες τότε γιατί τους χαλούσαν την αισθητική όπως λέγανε,τώρα μούγκα στην στρούγκα..καψοΓρεβενα.

Καστράκι.

Ένας χώρος που αποτελεί χρυσάφι,κυριολεκτικά,για τα έσοδα του δήμου,αλλά και για την ίδια μας την υγεία..Παντού σκουπίδια,ακαθαρσίες και ένα υπαίθριο θέατρο ανεκμετάλλευτο..ποιος να ασχοληθεί άραγε..

Υπάλληλοι δήμου.

Ειδικοί σύμβουλοι με

παχυλά μηνιάτικα,που απορίας άξιο,είναι αν ποτέ πρότειναν κάτι..και προσλήψεις σε τομείς καθαριότητας που σε μια νύχτα εξαφανίζονται ως δια μαγείας από τον τομέα τους και αφήνουν 2-3 πλέον γραφικούς αλλά άξιους συγχαρητηρίων οδοκαθαριστές,να παλεύουν με σημεία και τέρατα.

Αδέσποτα.

Τι να πρωτοπεί κάποιος..η φιλοζωική κάνει τα αδύνατα δυνατά αλλά δεν φτάνει αυτή..όλη η πόλη γεμάτη αδέσποτους φίλους που εγκυμονούν κινδύνους για όλους..ο δήμος Γρεβενών σε άλλο κόσμο..τα συμπεράσματα δικά σας.

Κέντρο πολιτισμού.

Τι να γράψω,για σκεπές ανοιγμένες που τον χειμώνα γίνεται η αίθουσα κολυμβητήριο..;για την πλήρη εγκατάλειψη εσωτερικά και εξωτερικά..για για για..Περάστε να δείτε μόνο από περιέργεια,από την πλευρά που είναι το ποτάμι,πως είναι εξωτερικά το κτίριο..θλίψη μόνο.

Κοιμητήρια πόλης.

Όσοι έχουν κάποιον δικό τους άνθρωπο που έφυγε γνωρίζουν..σκουπίδια,χόρτα,πλήρη απαξίωση και εγκατάλειψη..Το να καθαρίζονται μια φορά τον χρόνο δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Και μην αναφερθεί κάποιος πως είναι δικαιοδοσία της Μητρόπολης..Απλά ασέβεια για όσους έχουν φύγει..

Αυτά ήταν μόνο λίγα, από τα πολλά που συμβαίνουν στα ωραία μας Γρεβενά.

Αν ο απλός κόσμος, ο καθημερινός πολίτης,ο Γρεβενιώτης είναι ευχαριστημένος από τους νυν είμαστε άξιοι να ζήσουμε τα παραπάνω, άλλα τόσα χρόνια! Δεν θα σας πω τι θα ψηφίσετε σίγουρα, σίγουρα όμως είμαι σε θέση να σας πω να μην ψηφίσετε τη νυν δημοτική αρχή.

Κύριοι και κυρίες ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ, πήγατε πίσω την πόλη και μακάρι οι νέοι που θα έρθουν, εφόσον δεν επανεκλεχτεί η ίδια δημοτική αρχή, να μπορέσουν να κάνουν κάτι στην καμένη γη που θα βρουν..ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ να εμφανίζεστε παντού και από ουσία ΜΗΔΕΝ.

Τελειώνοντας τις σκέψεις μου, θα ήθελα να δω επιτέλους μια νέα δημοτική αρχή, με έναν σοβαρό δήμαρχο και αντιδημάρχους που έχουν στηρίξει με την ψήφο τους, κάμποσος κοσμάκης και όχι αντιδημάρχους που έχουν εκλεχθεί με 20 ψήφους στο χωριό όπως συμβαίνει τώρα..Ας το κοιτάξετε όλοι σας αυτό..

Εύχομαι σε όλους καλό και τίμιο αγώνα.


https://grevenamedia.gr/enas-dimotis-apodomei-to-systima-dastamani-trigoni-toy-gianni-pappa/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου